Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co teraz męczysz na PSX`ie

Featured Replies

Opublikowano

Pogrywam w japońską wersję Ace Combat 3: Electrospehere i powoli zaczynam rozumieć, dlaczego tylu fanów chciałoby, żeby Bamco zrobiło jakiś remake. Dość oryginalna to była odsłona, a niektóre pomysły stosunkowo ambitne, nie powtórzone ponownie w żadnej kolejnej odsłonie. Najbardziej znaczący, to nieliniowa fabuła w klimatach anime sci-fi oraz wiele potencjalnych zakończeń. Drzewko misji obszerne, a część z nich pojawia się w zależności od działań, lub efektywności w trakcie innej misji.

Ale gra ma dwie moim zdaniem znaczące wady. Pierwsza, to sterowanie - krok do tyłu względem nawet AC2. Niby jest obsługa analoga, ale tylko w czterech kierunkach... A przynajmniej takie to sprawia wrażenie. Oprócz tego oprawa dźwiękowa/muzyczna pozostawia trochę do życzenia. OST jest słaby, a niektóre motywy w tle przypominają bardziej jakiś ambient, aniżeli cokolwiek melodyjnego. Najbardziej męczy mnie "dźwięk" (bo muzyką tego nie nazwę) w trakcie rozmów z postaciami przed i po misji. Takie uciążliwe buczenie.

Misje nie są długie. Niewykluczone, że dla samej fabuły sobie powtórzę kampanię.

• Odpowiedzi 663
  • Wyświetleń 177 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Przed zakupem pierwszego PSX'a też kupowałem wszystkie komiksy jakie wychodziły w kiosku, od 1991 gdzieś do 1995, później przestałem bo sprzedałem swoją kolekcję i za kasę kupiłem konsolę. Ale zanim t

• O A Ja gram teraz w Colin McRae Rally 2.0, wersja Europejska. Zaliczam trasy Peugeotem 206 WRC bo to moje ulubione auto.        Po kilku tygodniach nieudanych prób, nares

• Robiłem porządki w kablach, podłączyłem konsolę do testów i tak jakoś zacząłem grać

Opublikowano

Dlaczego ogrywasz japońską wersję? Gdzieś czytałem że wyszedł patch angielski do tej wersji… a przecież wyszła trójka także w PALu. Chyba dużo różnic musi być między tymi wersjami, skoro fani przetłumaczyli japońską wersję. 

Opublikowano

Oficjalna angielska wersja trójki jest okrojona, i to mocno. Fabuły i cut-scenek anime praktycznie nie ma, a to co jest, to jakieś wymyślone na poczekaniu bzdety. Kampania też jest liniowa, w przeciwieństwie do japońskiej. Japończyk był też wydany na 2CD.

Dlatego gram w japończyka z angielskim patchem. Zupełnie inna gra, lepsza.

Opublikowano

Aktualnie poświęciłem czas grze która nazywa się Pneumata, dosyć ciekawa i wciągająca, oprócz tego klasycznie latam gdzieś między swoją listą gier typowo Retro, a więc już wiekowych patrząc z perspektywy czasu oraz tego co aktualnie jest na rynku. Pozdrawiam i życzę miłego dnia a przy okazji witam was. 

Opublikowano

Ja powrociłem po wielu latach do FFIX i kule. Czuje jakbym nigdy nie gral w tę grę. Tak niewiele pamiętam.

Opublikowano

O A Ja gram teraz w Colin McRae Rally 2.0, wersja Europejska. Zaliczam trasy Peugeotem 206 WRC bo to moje ulubione auto. 

Po kilku tygodniach nieudanych prób, nareszcie udalo mi sie uruchomic Colina 2 tez na Windows 10. Wiec teraz gram w dwie wersje, konsolową i PC. Robie porównania side by side. ^^ Dwójeczka najlepsza część ever. :hi:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dopiero będę męczył, na razie chciałem zobaczyć jak wygląda pierwszy SH na współczesnym OLEDzie. 

Muszę przyznać, że jest lepiej niż myślałem. Teraz czekam na Halloween. 

IMG_20240930_225610.jpg

Edytowane przez kiseki

Opublikowano
1 godzinę temu, grzybiarz napisał(a):

to z psxa taka jakosc czy duckstation?

Emulator ePSXe z jakimiś ulepszaczami i widescreenem. 

Opublikowano

To polecam dziś duckstation i włączenie korekty geometrii (?), czyli tekstury sje prostuja 

Opublikowano

A ja jak zawsze polecę sprawdzić też Duckstation w trybie Down-Sampling gdzie gra wyświetla się w niższej rozdzielczości przeskalowanej z wysokiej. Moim zdaniem taka wygładzona pikseloza lepiej pasuje do starych gierek niż idealnie ostry obraz, no i nie ma wtedy takiej różnicy między elementami 2d a 3d.

Opublikowano

Chyba czas zmienić nazwę tematu na „Co teraz męczysz z PSX’a” bo z graniem na szaraku to już ma niewiele wspólnego :)

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Długo się zbierałem, ale w końcu zacząłem. 2h na liczniku, spodziewałem się w sumie bardziej symulatora chodzenia, ale to point and click z krwi i kości. Drużyna z różnymi skillami, zbieranie przedmiotow itd.

Aconcagua_video_game.jpg.18406836152877ec758f297351a5d563.jpg