Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

  • Odpowiedzi 431
  • Wyświetleń 75,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Popełniłem rainbow cake     Z tego przepisu:     3h roboty ale efekt bardzo dobry

  • @Rudiok i gotowe: Zrobiłem na sylwka to znajomi pytali skąd miałem przepis, a ja mówię że od Rudioka z forum psextreme:)  Nie no joke, dzisiaj zrobiłem dopiero. W sumie nie wszystkie się zmi

  • mój przepis na BEEF JERKEY (suszona wołowina ) alternatywa dla czipsów i innego tłuszczu xD   Krok 1 Kupujemy 2kg wołowiny (może być mniej), wycinamy zbędny tłuszcz oraz kroimy na cienkie plastry

Opublikowano

Komentarze też dla beki, prócz tego:

Wy się śmiejecie, a autorka została wyróżniona przez Przyślij Przepis. Ten tatar został opublikowany w gazecie, a autorka zgarnęła 100zł.

 

http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/00/1f/cc/pdf-0apm7ie.pdf

 

Zniechęciłam się teraz, sama dodałam tu wiele przepisów, na różne ciekawe dania i desery z dobrymi zdjęciami, ale zauważyłam że PP woli publikować banalne przepisy jak to, lub deser z galaretki i bitej śmietany, sałatki z 4 składników,czy znane wszystkim przepisy na placki ziemniaczane, makaron z serem.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

fajny przepis na papruyczki w panierce i z serem

 

 

tak naprawde to tylko propzycja przygotowania, równie dobrze mozna wziąć inne papryczki, nieco większe, naciąć i wydłubać środek a nie przecinać na pół i przez nacięcie napchać sera, potem w panierke, i oczywiście można to też we frytownicy albo na patelni w oleju zrobić

 

tak czy siak bardzo fajna przekąska, jadłem pare razy w knajpie i własnej roboty i w sumie żałuje że nie jem tego częściej, chyba moja ulubiona "przystawka"

 

można dodać gestą śmietane albo sos śmietanowo czosnkowy, wtedy mamy fajny kontrast między gorącą i ostrą papryczką a zimną śmietaną

Opublikowano

Ciekawy pomysł, w sumie zajadam się ostrymi papryczkami z serem, a tu jeszcze dodatkowo w panierce, podsmażane/pieczone. 

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Opanierowane nafaszerowane serem jalapenos sa super, jak uda wam sie gdzieś dorwać to polecam juz gotowe do smażenia firmy

McCain

Opublikowano

o skoro jest zainteresowanie to dodam jeszcze że w leclercu albo w realu (a chyba nawet w obu tych marketach) od jakiegoś czasu można kupić dosyć różnorodne świeże papryczki (nie żadne słoiki tylko zwykle papryczki na stoisku warzywnym).

mają np jalapenio, habanero, paperoni, pirpiri, i kilka innych rodzajów, całkiem niezły wybór, kiedyś czegoś takiego nie było

 

aż sobie chyba w ten weekend zrobie takie papryczki z serem w panierce :D

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podajcie mi swoje przepisy na mięso do burgera - jak przygotowujecie mięso, na czym smażycie, co dodajecie??

 

Mam swój sposób, ale czuje, że coś jest nie tak, chce porównać:).

Opublikowano

po uformowaniu kotleta mieso smaruje sosem worcestershire, smaze na patelni grillowej bez tluszczu, po przekreceniu na druga strone na wierzch daje plaster sera zoltego, a po zdjeciu z patelni sole i pieprze

Opublikowano

Mielone z opakowania do miski - zagniatam - formuje kulki - rzucam na deske owinieta folia przezroczysta - rozklepuje reka dosyc sporo ponad rozmiar bulki - mocno rozgrzewam patelnie i przecieram olejem rzepakowym - smaze dopoki na gorze nie zaczna wyciekac soki - przewracam - potem ewentualnie jeszcze raz to samo zeby odparowac wode bo z tych lidlowych/biedronkowych mies masa tego wycieka. Zadnych przypraw, te laduja w sosie.

Opublikowano

A wlasnie - jakie sosy robicie do burgerow?

Opublikowano

 

Poprosze przepis na sos do hamburgera. Moze byc w stylu tego z big maca jak ktos zna (w sensie zrobil sam a nie zlinkuje z yt).

Ja robie taki czasem. Na lyzke majonezu lyzeczka musztardy plus curry, sol, pieprz. Bardzo fajny sos wychodzi.

 

Opublikowano

A wlasnie - jakie sosy robicie do burgerow?

do miseczki dodaję 2 łyżki majonezu i leję suto keczupu. polecam gordom ramsey

Opublikowano

Podajcie mi swoje przepisy na mięso do burgera - jak przygotowujecie mięso, na czym smażycie, co dodajecie??

kurde to pytanie, i odpowiedzi na nie, było tu już ze 20 razy :/

 

ja dodaje soli i pieprzu i ugniatam żeby sie wymieszało.

uformowane kotlety smarze na patelni grillowanej na niewielkiej ilości oleju. w czasie smarzenia posypuje rozmarynem (naprawde robi wielką różnice i super pasuje). po przewróceniu na druga strone kłade ser zeby sie roztopił

Opublikowano

To masz 21 raz, nie bede przepierdalal calego Kacika Smakosza, zeby znalezc odpowiedz na jedno pytanie.

 

W kazdym razie, dzieki za uwagi panowie. Ostatnio kolega polecił przygotować mi mieso w pikarniku, widzialem zdjecia burgera i wyszło mu super. Moze wyprobuje.

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem burgery, a że zostało mi trochę "burgerów", to dziś miałem ziemniaki + "mielone" i surówka.

Opublikowano

Mialo byc nude a tu jakies czarne majty ;/

Opublikowano

Podobno jest jakaś jutuberka, którą zachwyca się cały świat. Babka gotuje nago, w sumie w majtach, ale bez stanika i zakrywa się owocami. To co wyżej, to jakaś inna, ale tamtej coś nie mogłem znaleźć. Przepis na sukces? Przepis nago ;0

Opublikowano

Chciałbym zrobić penne z kurczakiem w sosie pomidorowym. Wymyśliłem, że pokrojonego, przyprawionego kurczaka podsmażę, po kilku minutach doleję pomidory z puszki, wkrojoną cebulę i ząbki czosnku, zmniejszę ogień, nakryję czymś i tak poduszę kilka minut dodatkowo. Ugotuję makaron a potem obleje go kurczakiem w sosie. Czy to się robi jakoś inaczej? Może zrobić osobno sos z pomidorów w puszce na patelni, na oliwie, dosypać cebulki, czosnku, bazylii, kurczaka podsmażyć, a potem wszystko do żaroodopornego naczynia i do piekarnika na 30 minut? Co lepsze?

Opublikowano

Ja od pomidorów z puszki bardziej lubię pastę z suszonych pomidorów.

Opublikowano

Ja bym do kurczaka, po tym jak go lekko obsmaze, dorzucil zebule i czosek i lekko je zeszklil a dopiero na to pomidory (sumie to mysle nawet czy nie obsmazyc kury osobno i dopiero na koncu wrzucic do sosu z makaronem). W sensie nie chcialbym dusic cebuli i czosnu w pomidorach bo tak to by sie skonczylo jakby zamienic kolejnosc. No i pamietaj o lyzeczce cukru do pomidorow zeby zlamac kwasowatosc. Oregano by tez nie zaszkodzilo. Makaron gotowany z lyzka oliwy i w osolonej wodzie na koncu bym tylko odcedzil, wrzucil do sosu i lekko go zredukowal do momentu aby oblepial makaron a tak zeby kluchy w nim nie plywaly. Posypac parmezanem, przyozdobic listkiem bazylii.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.