Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Hmm.. Pesto pomidorowe trochę za mocne wg mnie do mięsa mielonego. Może ci zdominować smak. Chyba że byś podsmażył mięso z cebulą i czosnkiem, wymieszał z makaronem i beszamelem, na wierzch pesto, posypać serem i zapiec w piecu.

• Odpowiedzi 431
  • Wyświetleń 75,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Popełniłem rainbow cake     Z tego przepisu:     3h roboty ale efekt bardzo dobry

• @Rudiok i gotowe: Zrobiłem na sylwka to znajomi pytali skąd miałem przepis, a ja mówię że od Rudioka z forum psextreme:)  Nie no joke, dzisiaj zrobiłem dopiero. W sumie nie wszystkie się zmi

• mój przepis na BEEF JERKEY (suszona wołowina ) alternatywa dla czipsów i innego tłuszczu xD   Krok 1 Kupujemy 2kg wołowiny (może być mniej), wycinamy zbędny tłuszcz oraz kroimy na cienkie plastry

Opublikowano

Tego pesto pomidorowego prawie w ogóle nie czuć, bo to jakiś słoiczek z biedry:)
A dodałem do mięcha makaronu, sera, cebuli, czosnku, papryczki ostrej, trochę sosu srirachy, przyprawy, no i na koniec to pesto, bo wiem, że lubi się przypalić. Wyszło w miarę zjadliwie. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio zrobiłem szejka waniliowego. Za(pipi)i.sty. Najlepsze jest to że nie smakuje jak szejki z różnych sieci fast foodowych gdzie nawalą cukru, aromatu i tyle. Raz zrobiłem bez cukru/słodzika i też był świetny.

W sumie to żadna filozofia. Mieszamy wszystko blenderem, dorzucamy na wierzch bitej śmietany ( wg mnie min. 36% ) i gotowe. Tylko wcześniej trzeba sobie kostki lodu przygotować.

Tutaj link do składników: https://www.tasteaholics.com/re(nene)es/drinks/fat-burning-vanilla-smoothie/

Opublikowano

Chcę się popisać przed du.peczką i zrobić carbonarę, może być na takim zwykłym boczku, czy w np. w Lidu jest pancetta? 
Jaki ser do tego? Parmezan? W Lidlu jest pecorino?

Opublikowano

xD Nic z tego nie ma w lidlu. W lidlu jest fajny boczek pokrojony juz w kostke (podwojne opakowanie) oraz serk grana padano za 12zl sztuka 250g. Powodzenia.

Opublikowano

Boczek już mam, ale myślałem, że będzie taki prawdziwie włoski :( No to nic, jak nie wyjdzie, to zrobię jej kanapkę z szynką i keczupem.

Opublikowano

Jajowe jej zrob.

Opublikowano

Wiem, raz chcialem sie poczuc jak podczlowiek.

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Co mam zrobić na obiad? Żonka wyjechała do fryzjera i kazała mi zrobić obiad - jak wróci ma być gotowe. Polećcie jakiś przepis, ziemniaki z czosnkiem i śmietaną odpadają.

Opublikowano

Ozeniles sie? :o

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę zżółkły.

Ale fajne polskie i trudne słowo - zżółkły.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Żółte bo masło i wafle. Ogólnie brak mi w środku orzechów, a tak, prawie jak kupne/kupcze :)

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

35990537_10216626418395912_8073629447997

Niby śmieszne, ale ja tam lubię i galaretę i parówki. Tylko octem bym raczej nie polał.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...