Skocz do zawartości

PERSONA 3

Featured Replies

Opublikowano

Pytanko mam. Mam sejwa z P3, chyba końcówka gry, przestałem grać wtedy, zaczynać od nowa mi się nie widzi trochę więc czy mogę uzyc tego sejwa do dokonczenia teraz gry i zaczecia zabawy od nowa z new game +?

Czy moze zacząć od nowa całą przygodę? Z tego co widzę, sporo zmian.

Edytowane przez Mikes

• Odpowiedzi 974
  • Wyświetleń 123,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra ta polska wersja językowa

• Pograłem godzinkę wczoraj. To moja pierwsza stycznośc z wersją nie-portable i jestem zachwycony. Świetne uczucie tak sobie pobiegać po tych lokacjach które do tej pory byly tylko renderami z kamerą um

Opublikowano

Jeśli save jest z wersji Persona 3 PAL/NTSC to nie możesz go użyć do zaczęcia NEW GAME + w FES...tylko do przeniesienia statystyk, save PAL trzeba jeszcze przekonwertować na NTSC co jest cholernie latwe....

Ode mnie nie będzie zadnych nowych info o zmianach w FES bo licznik mi stanal na 10h, i laser w konsolce padl od grania w gry z USA! dooh.....musze szybko wymienic, bo co ja bede robil lol xD

Edytowane przez sakiu

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie przedmiotów dropiących z Wealth Hand, Supreme Hand itd. Zbieram już jakiś czas te coin'sy. Czy można je tylko sprzedać czy da się za coś innego wymienić xP?

Edytowane przez -Sora-

Opublikowano

Chyba tylko sprzedać, ja po 100 godz. gry nie znalazłem innego zastosowania

Opublikowano

Możliwość "transfuzji" statsów z P3 to cudowna wiadomość :D P3 FES będzie następna grą jaka dorwę. Jak tylko znudzi mi się FF7 CC (115godzin to jeszcze za mało;P)

Opublikowano

Te coinsy są na sprzedaż....w FES natomiast złote rączki dropują broń do "weapon fusions" kilka razy częściej niż monety, więc trzeba zmienić taktykę zarabiania pieniędzy...

Opublikowano

Po rozpoczęciu gry z P3 przeniesione zostały tylko courage/academics/charm. A co z personami i social links? Wszystko od nowa... Po 3 godzinach grania na razie nie widze prawie zadnych różnic. Dodatkowe persony,SL(no zobaczymy...:) ), mozliwość zagrania w gamepanic w Paulownia mail-to tyle co na razie zauważyłam. Mam nadzieję ze jest tego więcej.

Poza tym FES nie widzi mi sejwa z P3 przy próbie załadowania a przy new game już tak. O co kaman?

Moje ID

P3: SLUS 21569

FES: SLUS 21621

da się go przekonwertować za pomocą PS2save builder tak żeby rozpocząć new game+ w FES z statsami z P3? Jeśli tak to na jaki ID zmienić save z P3?

P.S. google mi nie pomogło ;p

Edytowane przez MoniqaPS2PSP

Opublikowano

jak widzisz oba save'y maja inne kodowanie = inne gry...save z P3 mozesz uzyc tylko do przeniesienia statsow do new game w FES, przejsc gre i dopiero mozesz rozpoczac New Game+ .......niestety :)

Ja za pare dni nareszcie naprawiam swoje PS2 i wracam do gry w P3 FES ~_~ Elizabeth sie juz pewnie za mna stesknila xD Mam zamiar max social link zrobic dla dodatkowej persony, ktory pomoze mi pozniej w walce z dodatkowym bossem na hard =o

EDIT:

chociaz mozesz sprobowac w builderze zmienic kod save'a P3 na kod P3 FES, jesli jest to clear save oczywiscie, odpalic FES i zobaczyc czy wczyta, albo ruszy jakims cudem, albo nie, albo ruszy ale gra bedzie sie crashowac ze wzgledu na inne kompendium w clear save....

EDIT 2:

Aha....P3 FES ma inne ikony, wiec musialbys rowniez recznie przeniesc plik z ico z FES do P3 :) tak aby zsymulowac save FES jak najlepiej....daj znac czy dales rade bo sam bym chetnie obszedl ponowne przejscie keke.....

Edytowane przez sakiu

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Próbowałam już zamienić ID w save FES na ten z P3(nie jest to game clear) ale nie działa. Szkoda bo chętnie bym przetransportowała zdobyte już social linki do FES ;/ Zmęczyła mnie już ta kombinatoryka i żonglowanie sejwami z psp na ps2 i odwortnie :P Od tego czasu rozpoczęłam już new game w FES i mam ok 7 godzinek na liczniku także sobie odpuszczę i przejdę gre po raz drugi bo jest tego warta :) Przy niej wszystkie next genowe tytuły idą na bok.

Acha, kompendium person jednak mi skopiowało ale tylko 60% a miałam ich ok. 90% jak dobrze pamiętam.

Opublikowano

Ciekawe czy by zadzialalo jesli uzylo by sie clear save z P3....co do kompendium to normalne, przeciez w FES doszlo sporo nowych person :)

Opublikowano

Na tyle dobrze, że szybciej maksuje sie Social linki bo nie trzeba nabijać już academics/charm/courage ;) i biegam sobie ziomkiem na lv.17 z personą na lv 28.

Dopiero przy FESie przyłożyłam się do zaliczania questów.

Jedno z zadań polega na zdobyciu konsoli COMPstation portable :rotfl: Niezłe jajca. W p3 mnie to ominęło.

Opublikowano

Jedno z zadań polega na zdobyciu konsoli COMPstation portable hahaha.gif Niezłe jajca. W p3 mnie to ominęło.

Bo w P3 tego questa nie było:P.

Opublikowano

Czy bez save'a ukończenia P3 będę mógł od razu zagrać w "The Journey", tzn. Epizod z Aegis?

Opublikowano

Jedno z zadań polega na zdobyciu konsoli COMPstation portable hahaha.gif Niezłe jajca. W p3 mnie to ominęło.

Bo w P3 tego questa nie było:P.

Dobrze wiedzieć :D

Czy bez save'a ukończenia P3 będę mógł od razu zagrać w "The Journey", tzn. Epizod z Aegis?

W japońskiej wersji mogłam odpalić dodatkowy epizod bez save'a z p3 w wersji ANG nie sprawdzałam.

p.s. znowu nie udało mi się wymaksować wszystkich SL za jednym podejściem ;(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zadam to pytanie tutaj, bo nie chcę odkopywać tematu o Personie 1 lub 2 (jeśli gdzieś jest).

Można grać od razu w P2: EP nie znając części pierwszej? Chodzi mi oczywiście fabułę, czy jest dużo nawiązań do poprzedniej części, jakiś wstęp, streszczenie jedynki na początku? Czy może znajomość wcześniejszej gry ne jest szczególnie potrzebna?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć jakie są szanse że persona 3 FES wyjdzie w Europie?

Opublikowano

are91 - możesz spokojnie od razu grać w 2kę.

papi - niestety bardzo małe, żeby nie powiedzieć bliskie zeru...

Opublikowano

Jeśli to prawda to przez święta będzie dużo bardzo dobrych gier do grania Tekken 6, Persona 3:FES, Valkyrie of Battlefield: Gallian Chronicles. Kto wie co tam jeszcze wyjdzie w tym okresie, może Eternal Sonata w Europe ? :thumbsup:

Opublikowano

A jeszcze jakiś czas temu słyszałem, że nie ma szans na PALa, ah ten Atlus :D .

Opublikowano

Atlus nie ma nic wspólnego z P3 FES PAL, bo Atlus nie ma biura w europie.....tutaj akurat to zasługa KOEI :) preordery na play.com za 18 funtów....ponoć cena ma nie przekraczać 20 funtów....Mimo, że grałem i gram ciągle w US FES to kupię PAL do kolekcji i jako support dla KOEI :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zacząłek grac w FES, 6h za mną, pierwszy duzy boss padł.

2 pytania.

-Da sie sprawdzic ile XP'a brakuje naszym towarzyszom do lvl upu?

-gdzie kupuje sie ciuchy dla postaci>

Opublikowano

nie grałeś w orginal he? :P

Ciuchy kupujesz w sklepie policjanta, a ekspa sprawdzasz rozmawiajac z interesujaca cie osoba w tartarusie, albo w poczekalni, albo w trakcie biegania po pietrach i wybierasz odpowiednia opcje.

Opublikowano

Grałem, bardzo dawno temu, pozapominałem ;p. O ciuchy mi chodizło o zmiane w czasie gry(nie o armory, które w FESie zmieniają wyglada postaci) Coś mi sie o uszy obiło.

Anyway, jeszcze jedno. Napisałem pierwszy egzamin na maksa, mam dostać jakiś prezent od Mitsuru, ale gdzie ona jest? W dormie nic mi nie daje, wiec zapewne trzeba zagadac do niej w szkole, ale nie wiem gdzie ona stoi.