Skocz do zawartości

Czekolada

Featured Replies

Opublikowano

Milka ma naprawdę beznadzejne "zamykane" opakowanie, od razu rozrywam to dziadostwo w chorobę bo zupełnie niepraktycznie się potem skleja (zwłaszcza jak co chwila po nią sięgam - -).

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 189
  • Wyświetleń 42,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Alpen Gold z orzechami < 3

• Dwie. Jedna dla Reda, reszta dla gosci.

• pamiętam, kiedyś miałem styczność z gorzką czekoladą nadziewaną skórką pomarańczową, nie pamiętam jakiej firmy... kosmos, nigdy wcześniej ani później nie spotkałem się z tak doskonałym wyrobem

Opublikowano

3. Któraś z tych z marmoladą wedla

Malinowa ;)

Łaciata milka też dobra

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Milka- mleczna lub z orzechami

goplana

wedel- wszystkie nadziewane

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnio jadłem orzechowego Nussbeissera, strasznie klasyczny, ale dobry. Oprócz orzechowych uwielbiam zwyczajne, nie "zwydziwiane" czekolady (np. Alpen Gold), byle nie za bardzo mleczne, bo mnie boli od nich gardło. Dobrą białą też lubię od czasu do czasu zjeśc, ale maks po 1 kostce bo ogólnie trudne to jest dla mojego przełyku, zbyt słodkie. Żałuje, że "strzelające" czekolady, aktualnie mało co spełniają swe zadanie.Nie przepadam za nadziewanymi.Za to nie pogardze gorzką.

Edytowane przez jan95kes

Opublikowano

Najbardziej lubie mleczną Milki i Goplany. Potem jakieś nadziewane wedla.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Moja ulubiona to

251ccdf19e3a4add.jpeg

Do kupienia w Aldi

Opublikowano

Najlepsze dla mnie to Lindt, Ritter Sport (dużo smaków i kombinacji) i Nussbeisser od Alpen Gold.

Czekolady z bąbelkami to niezły paradox, nie ma to jak sprzedawać produkt spożywczy wypełniony powietrzem i jeszcze go w ten sposób reklamować.

Opublikowano

To samo można powiedzieć o napojach gazowanych. Ogólnie napowietrzane czekolady są nawet ok, ale...

Moja ulubiona to

251ccdf19e3a4add.jpeg

Do kupienia w Aldi

najlepsza na świecie

forever-alone-guy-painting.jpg

Opublikowano

W napojach gazowanych nie zmniejsza się w ten sposób wagi (zresztą jest w nich CO2 a nie powietrze), a czekolada z bąbelkami nie jest sprzedawana taniej dlatego że jest częściowo pusta w środku.

Opublikowano

Wiem, żartuję sobie z tymi napojami. Tak czy inaczej - cena ceną, masa masą, ale nie zmienia to faktu, że te bąbelkowe gówna są całkiem smaczne.

Edytowane przez Josh the Boy

Opublikowano

zasmakowalem ostatnio w gorzkiej 70% z malinam. a najlepsza czekolada to studencka

Edytowane przez Trundle

Opublikowano

Zjeść kawałek czekolady i zostawić resztę na później to czysty masochizm.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

te wedlowskie czekolady to kpiny a nie czekolada, bardziej przypominaja batonika, bo wiecej w nich nadzienia niz samej czekolady i tym samym jak dorwe taką to na jeden raz wchodzi :P

dalej podtrzymuje opinie ze najlepsza czekolada ever jest Lindt petit desserts creme brule

Lindt_Petitsdesserts_Creme_Brulee.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Milka Choco-Swing.

Nie jadłem nic lepszego ! Przepyszne ! :good:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Terravita pistacjowa - bardzo dobra i niedroga, polecam sedecznie ;D

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Milka. W każdej formie. Ma w sobie coś niezwykłego. I ta fioletowa kolorystyka nadająca charakter opakowaniom. Goplana jeszcze ujdzie, ale Wedel już niebardzo. Wolę już chyba gorzką czekoladę...

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

tumblr_lltdl2VdvT1qi4bgxo1_400.jpg

Zrobiłem spory zapas ale już mi sie kończy, jak rzucili z rana w lidlu to popołudniu już nie było ani jednej sztuki.

Opublikowano

W Biedronce pojawiła się nowa gorzka czekolada Magnetic 70%, kosztuje 3 złote i jest bardzo spoko :)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

W Almie teraz jest promo na multum rodzajów milk (jak np. ta z Daim powyżej, albo z Oreo) po 2,99 zł. Tyle smaków, tyle kalorii. Nie wiadomo od czego zacząć. Dziś obgryzłem napowietrzoną bąboladę, a jeszcze chyba co najmniej z 10 smaków czeka w kolejce.

Opublikowano

70% kakaowa jest dla mnie najlepsza <3

Opublikowano

Od czekolady dupa rosnie rozi.

Ostatnio jakas za(pipi)ista w rossmannie kupilem z pistacjami. Nie pamietam nazwy ale przy kasach je maja.