Skocz do zawartości

W co AKTUALNIE gracie?

Featured Replies

Opublikowano

hehe za 69 zeta zakupiłem sobie FF XII :o :o :P:blink: :wiking: bedzie łupanie ;):P

Edytowane przez Canaris

• Odpowiedzi 951
  • Wyświetleń 216,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• GTA: San Andreas       Najbardziej rozbudowane GTA w historii i ostatnie (moim skromnym, ale zawsze słusznym zdaniem  ) tak dobre. Nie ma co się sprzeczać, w dniu premiery ta

• Tytuł przyprawiający o ciarki na plecach. Koszmar, którego nie da się zapomnieć. Jeden z najbardziej przerażających, przygnębiających, najdojrzalszych horrorów w dziejach i to nie tylko na skalę gier

• Jest magia PS2 jak tylko uruchomi sie konsole. Ciezko jest na poczatku znaleźć dobry kąt wychylen dla Neg-Con'a ale juz powoli idzie mi coraz lepiej. Chce zaliczyc cała gre tym padem. Jest za(pipi)isc

Opublikowano

Właśnie ukończyłem MK - Shaolin Monks. Jestem pozytywnie zaskoczony - mimo, że to action/adventure - (w sumie przygody tu mało - bardziej chodzona bijatyka) - to udalo się utrzymać kapitalny klimat z najlepszej części MK - czyli dwójki. Walki naprawdę przypominają te z czasów serii 2d, szybkie łączenie w kombosy pięści, uppercuta, firebalii i rowerka u Liu Kanga niczym za starych czasów. Na szybko:

Plusy:

+ cały świat MK2, klimat, postacie, plansze po których śmigamy - to żywcem wyjęte tła z MK2 - teraz w pełni 3d i tak samo interaktywne

+ system walki - prosty, a bardzo mortalowy, do tego Fatality, Multality, Brutality

+ elementy gry przygodowej, zdobywamy doświadczenie - za, które kupujemy ciosy, zdobywamy nowe umiejętności pozwalające się dostać we wcześniej niedostępne miejsca (rzadko używane ale zawsze) np. podwójny skok, bieganie po ścianie itp.

+ bardzo przyjemna oprawa graficzna - nie jest to może poziom GoW ale niektóre budowle i pomieszczenia (Soul Tomb, Foundry, Evil Monastery), czy widoczki wodospadów robią wrażenie i trzymają poziom

+ bossowie (ładnie wykonani i znajome gęby), z niektórymi walki są świetne - Baraka (mistrzostwo - trzystopniowa walka - pięści, projectile, mieczy a w międzyczasie Test Your Might) w kapitalnej scenografii, Skorpion, Reptile, Shao Kahn - ale niektórzy to leszki jakich mało - a co najgorsze - Ci po, których spodziewałem się świetnych potyczek - Goro i Kintaro - jacy wielcy tacy słabi.

- opcja koop naprawdę wymiata, do tego dochodzi vs i survival później

Minusy:

- długość gry - ukończyłem - miałem na liczniku 7h8min, nie zrobiłem na 100% - nie odnalazłem Smoke'a i nie robiłem misji dla niego, Kano załatwiłem

- do niektórych sekretów potrzebny jest partner - czyli aby zrobić na 100% musisz grać koop

- mimo, że niby action/adventure - to jednak bardziej chodzona bitka (wolałby większe rozbudowanie), zagadek praktycznie brak, zdolności wykorzystujemy rzadko - żeby odnaleźć sekrety przeważnie, elementy platformowe nawet udane - ale standard

- poziom trudności (jest łatwo, w połowie gry - grając samemu - nie trzeba już walczyć i zbierać doświadczenia bo nie ma na co je wydać - wszystkie ciosy już kupione, no i niektórzy bossowie mogli by być trudniejsi (Goro, Kintaro, Kano) - ale Baraka czy Skorpion to wynagradzają.

Ocena - wczoraj dałbym 8,5 - ale jak okazało się, że dzisiaj do przejścia została mi tylko praktycznie walka - opcjonalny Kano - Shang Tsung, Kintaro, Shao Kahn i gra pękła w 7 godzin - wystawiam 8/10 (są w końcu 4 postacie do przejścia Liu Kang, Kung Lao, Skorpion, Sub-Zer i dodatkowe tryby).

Pozdrawiam.

Edytowane przez adamst85

Opublikowano

Najgorszą wadą Shaolin Monks jest wycięty Mortal Kombat 2 z wersji PAL. :/

Żeby nie było offtopa gram w Okami i męcze na PS3 Devil May Cry 4. ;)

Opublikowano

A nie trzeba czasem wykonać wszystkich misji dla Smoke'a i wtedy się odblokowuje MKII?

Opublikowano
  • Autor

gierki na eyetoya z kuzynkiem xD a w przerwach gramy w SC/DOA2 [DC] lub SC3 [PS2] ... jaki hardcore [!] kuzynek ma ~6lat, a juz zalapal sterowanie i ciosy xD koniec z lajtowym graniem

Opublikowano

A nie trzeba czasem wykonać wszystkich misji dla Smoke'a i wtedy się odblokowuje MKII?

Niestety, ale z PAL-u został chamsko wycięty.

Opublikowano

aktualnie męczę The Mark of Kri, ostatnio strasznie mało czasu mam na granie więc gram już w nią miesiąc (zaczynałem dzień przed wielkanocną ;) ), ale w tym tygodniu będę chciał już skończyć...

gra jest na prawdę dobra, ma mnóstwo ciekawych rozwiązań niespotykanych w inny grach, ciekawy system walki, świetne motywy skradankowe, super design, i co ważne bardzo brutalne akcje przy których Kratos byłby zawstydzony ;) a to wszystko w całkiem nie przeszkadzającej oprawie graficznej rodem z bajki Disney'a ;). mi do gustu przypadło szczególnie nastawienie na unikanie otwartych walk i staranie się wykańczać przeciwników po cichu, co prawda jeśli już walka się zaczyna to nawet z 5 przeciwnikami można sobie poradzić bez większego stresu, ale lepiej przecież strzelić z łuku w tyłek dzika czy pawiana i załatwić od tyłu zdezorientowanych przeciwników ;)

Opublikowano

Obecnie gram w Formula one 06 aktualnie . Oczywiscie musiałem stworzyc Kubice :)

Opublikowano

Jak 3 - ukończony. Kolejna świetna część serii przygód Jaka i Dextera za mną i szkoda, że to ostatnia chodzona (chlip). Podobnie jak w Jak II Renegade mamy tu action adventure pełną gębą. Tym razem do dyspozycji są dwa miasta - zniszczone Haven City z dwójki (niby wielkościowo podobne, ale pod względem lokacji i sublokacji - mniejsze) i Spargus - pustynne miasto rodem z Mad Maxa.Silnik praktycznie ten sam co w 2, trochę rzeczy okrojonych z dwójki troszkę dodanych. Największą nowością są samochody offroad, którymi śmigamy po pustyni (kapitalna sprawa, róznią się nie tylko uzbrojeniem, wielkością wyglądem, ale i samą fizyką jazdy). Dobra, żeby nie zanudzać przejdę do plusów i minusów:

Plusy:

+ świat i klimat (Haven City - cały czas na ulicach toczy się wojna między bojownikami o wolność, droidami KG i Metalheadami - kapitalna sprawa, zawsze możemy dołączyć się na chwilę do potyczki i wspomóc naszych), Spargus zaś to istny Mad Max - postapokaliptyczny klimacik. Mimo, że gra ma dużo humorystycznych akcentów, to jednak fabuła ma swoje mroczne strony i jest naprawdę wciągająca (i ta końcówka :-)),

+ różnorodność (wow czego tu nie ma: offroady z 8 rodzajów, zoomery (latające samochody) - kilka rodzajów, misje bardzo urozmaicone - jeżdżone ratunkowe, jeżdżone z eksterminacją wielkich Metalheadów, wyścigi, platformowe w światyniach, strzelaninkowe (4 bronie x 3 modyfikacje = 12), lotnia, deska odrzutowa, celowniczek, kierowanie botem - no misji od cholery i nie sposób się nudzić.

+ długość gry (ja na liczniku miałem 18 godzin - zrobiłem dużo dodatkowych misji z hologramów i posągów) - wynik niezły ale jak porównam do Jaka 2, gdzie miałem około 30 godzin a wszystkich bonusowych misji nie wykonałem - to jest gorzej

+ grywalność, grafika, postacie, praktycznie wszystko

Minusy:

- kto dał na początek tak kiepski level jak arena? - aż się zniechęciłem do Jaka 3 w pierwszym kontakcie. Ten poziom jest tragiczny w porównaniu z tym co czeka nas później np: kanały (mimo nazwy chyba najładniejsze levele), las jesienią, świątynia, fabryki...

- proporcjonalnie za dużo misji jeżdzonych/latanych w stosunku do platformowych - w dwójce był jakiś złoty środek, bardziej było to wypośrodkowane

- poziom trudności obniżony w stosunku do dwójki (tam było trochę leveli bardziej wymagających), tutaj najbardziej we znaki dał mi się ostatni smok nacierający na miasto - siedząc w offroadzie musimy mu dać radę

- mimo, że dwa miasta i pustynia to jednak gra mniejsza od Jak II Renegade, tekże misji mniej i jakościowo gorsze (najbardziej brakuje mi misji chodzonych zespołowych - np. w dwójce były takie z Sigiem czy z trójką złodziejaszków)

- Daxter w przerywnikach rządzi ale w grze znowu potraktowany po macoszemu, levele z nim gorsze chyba niż pamiętna ucieczka przed pająkiem z dwójki.

Podsumowując - świetna gra i fajowe zakończenie serii, ale niestety gorsza od Jaka II, który w swojej klasie jest kapitalny. Jak 1 - 9-/10 (dla miłośników platformerów), Jak II - 9,5/10 - kapitalny action adventure dla wszystkich z duuużym światem), Jak 3 - 9.2/10 - świetny , ale jak ktoś nie lubi dużo jeździć, może odrzucić - gdyż to przeważający element w tej częśći.

Niech tylko Jak przeskoczy na PS3 i nie podzieli losu Crasha i nie wyląduje w rękach kiepskiego developera. Szkoda takich fajowych bohaterów (w jedynce Jak to niemowa byłi niezbyt mi podszedł), a przede wszystkim, szkoda tego całkiem ciekawego świata, który Naughty Dog nam sprezentował przy okazji Jaka 2 i 3. Pozdrawiam

Opublikowano

FF X i Gran Turismo 4 :) a jak ;) troszkę klasyki trzeba ;) i obecnie czaje sie na GoW i RE4 :)

Opublikowano

teraz mecze Ring of Red i wydaje sie byc troche zbyt nudny - narazie to 6/10

Opublikowano

Ostatnio pogrywam w nba 2k3, gierka wymiata. Niewiem jak inne części tej sagi w które nie miałem okazji zagrać, ale 2k3 nie nudzi się zbytnio. Dosłownie tak jak PES

Opublikowano

Po dosyć długim czasie ukonczyłam FF7 DoC ale misje dodatkowe okazały się nudniejsze od samej gry więc pozycja poszła w kąt. Aktualnie kontynuacja Tales of the abyss i pakerka w Shadow hearts 3.

Opublikowano

Teraz przechodze Rise of the kasai kontynuacje the mark of kri . Bardzo fajna gra choć zmian w systemie rozgrywki nie ma zawiele. Ale za to są w końcu bossowie i więcej leveli, a także druga postać z którą sie przechodzi równocześnie poziom

Opublikowano

Ja sobie przechodzę Call of Duty 3 na Medium :D

Opublikowano

Końcówka God of War II, ostatnia misja w Blacku i Medal of Honor: European Assalut. 10% Liberty City Stories i 26% Free Running

Jednym słowem nie nudzi mi się :D

Opublikowano

Wolne dni to jest to: kończę Shin Megami Tensei: DDS, a w przerwach gram w Taiko no Tatsujin (Nanadaime). :)

Opublikowano
Wolne dni to jest to
Aż czekam gdy się skończą co bym miał odrobinę spokoju ;>

No ale gdy jeszcze miałem możliwość to pogrywałem sobie w Persona 3 FES. Nawet nie zauważyłem kiedy nabiłem 17h O_o. A gra się ledwo rozkręca...

Valkyrie Profile 2: Silmeria poszło w odstawkę... żadna nowość w moim przypadku - większość gier, szczególnie rpg, jest u mnie pozostawiona w połowie lub 1/3. A potem człowiek nie może się przełamać by do tego wrócić, bo "fabuły" lub "systemu nie pamiętam" ;p

mechassault 2 na Xa i Black(na HARD),tez wersja na Xa
A temat o grach PS2...
Opublikowano

Grywam póki cor aczej tylko w bijatyczki 2d - Capcom vs SNK 2, King of Fighters XI, Melty Blood'a i GGXX:Accent Core +. Za późno odkryłem ten genialny podgatunek i staram się jak mogę nadrobić zaległości.

Opublikowano

Project Snowblind - ukończony.

Mój pierwszy FPS na PS2 - i jestem miło zaskoczony. Oczywiście nie ma co porównywać nawet ze starszymi FPS na Pieca jak Halflife 2 Riddick i inne, ale i tak jestem miło zaskoczony. Moja ocena 8-/10/

Plusy:

+ bardzo dobra grafika jak na ps2 plus świetna płynność - stały framerate bez zachaczeń

+ sterowanie - któś na forum narzekał, pierwszy dzień męczarnia, ale drugi po opanowaniu sterowania, grało się naprawdę przyjemnie. Porównaia do innych FPSów na ps2 nie mam, więc cięzko mi się wypowiadać o sterowaniu padem. Po przyzwyczajeniu naprawdę fajnie się śmigało

+ duuuża ilość broni (każda 2 tryby), gadżetów (granaty, pająki, ściany energetyczne itp), funkcje pancerza (zwalnianie czasu, osłona, elektrowstrząsy) - jest tego trochę

+ pojazdy, walkery, boty do opanowania, działka, kamery - jest trroche zabawy

+ misje zbiorowe

Minusy:

+ taka sobie średnia fabuła, konflikt w HonK Kongu w przyszłości...

+ mało charyzmatyczny bohater

+ mała różnorodność wrogów (w sumie żołnierze w różnych pancerzach, z niewidzialnością też, czołgi, walkery, żadnych stworów - trochę mogą nużyć przeciwnicy)

+ brak bossów - tylko generał

+ AI kiepskie, ale to nie nextgen więc nie wymagam nie wiadomo czego..

Ocena 8-/10 - bardzo pozytywne zaskoczenie. Pozdrawiam