Frantik 2 566 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) BTW z tego co widzę SilentumPC się rozszalał w niższym segmencie. Goldy za mniej jak 300zł?? Dobre to w ogóle? Nie znam firmy, pytam z ciekawości. Oprócz tworów z serii Deus, które potrafiły się palić (winne były niby wadliwe, chińskie kondensatory), to całkiem fajne z nich budżetowce, co zresztą potwierdzają recenzje. Sam od nieco ponad miesiąca mam niemodularnego L1 Vero 600W z 80Plus, po tym jak 4-letni OCZ nagle wyzionął ducha. Kosztował jakieś 199zł i na razie nie ma problemów. Wiem, że na mojego starego rzęcha 600W to niezły overkill, ale udało mi się go dostać niejako w prezencie Będzie pod przyszłą maszynę. Są też wersje M1 500 i 600W z odpinanymi kablami, droższe o jakieś 20-30zł. @Bizon Te ich zasilacze to faktycznie nadal trochę niewiadoma, ale moim zdaniem obudowy i coolery robią bardzo niczego sobie. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Obudowę mam właśnie Silentium PC Alea S35 i jestem mega zadowolony , wracając do zasilacza sądzicie że mogę już zamówić inny i spokojnie czekać na kasę czy lepiej poczekać ? A co do tego Corsair CX450M zostanie tam coś mocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Pewnie że wygląda ok. Może nawet i jest rzeczywiście ok. Ale jest polski. Pamiętam jak Silentiumpc zaczynało i recenzje były średnie, żeby nie powiedzieć bardzo mocno średnie. Można być patriotą, jeszcze jak ale jeśli chodzi o podzespoły pc należy wybierać marki, które mają doświadczenie i support. Więc taki silentium pc przegrywa na starcie. Poza tym nie przekonuje mnie to, że chcą zawojować polski rynek i nie tylko i ich pierwsze produkty nie są udane. Dla mnie to jest fuszerka. Ogólnie nie polecam zupełnie żadnej polskiej firmy. Silentium, Goodram - nie kupować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Panowie który wybrać ? Zasilacz Corsair CX Series 500W ATX, 80 Plus Bronze Certified, EU Version (CP-9020047-EU) Zasilacz Corsair CX450M 450W (CP-9020101-EU) następca (CP-9020058-EU) Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 CX450M - lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 XFX TS 550W albo Corsair CX450M Panowie który wybrać ? Zasilacz Corsair CX Series 500W ATX, 80 Plus Bronze Certified, EU Version (CP-9020047-EU) Zasilacz Corsair CX450M 450W (CP-9020101-EU) następca (CP-9020058-EU) Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Od piątku mam już podpiętego CX450M i problem jak na razie nie występuję, nie zapeszając chyba już jest ok więc chciałbym podziękować za pomoc w rozwiązaniu problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Mam problem z moim Asusem R556L którego kupiłem niecały rok temu. Otóż gdy poziom baterii spada poniżej ~50% cały ekran zaczyna mrugać (tak jakby sie się co 0,5s wyłączał i włączał). Zaraz po podłączeniu zasilacza problem znika. Pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Sprawdź ustawienia zasilania. Może któreś z ustawień oszczędzania energii się gryzie ze sterownikami karty graficznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 No i co by się tam miało niby gryźć? Przejrzałem ustawienia zasilania i wszystko wydaje się być w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jasnowidzem nie jestem. Przyciemnianie ekranu, odświeżanie, wydajność karty graficznej. Tego typu rzeczy. Zaktualizuj sterowniki do grafiki ze strony Asusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ech zauważyłem, że to sie dzieje z większą częstotliwością, kiedy rusza się myszką i im bielsze kolory na ekranie. Raz mruga też przy wyciąganiu kabla od zasilania. Co do chu.ja wafla? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 A ile ma już bateria w tym lapku? To że pokazuje 50% to nie znaczy że nie jest zużyta. Sprawdź jakimś programem diagnostycznym jaki jest wear level. Z tego co pamiętam to hwinfo pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Mam problem z laptopem do którego podpięta jest karta dźwiękowa usb nagle znikąd zaczęła szumieć i buczeć. Karta jest sprawna podpinałem do kompa i ps4 wszystko gra jak powinno tylko z portami usb w laptopie coś nie halo. Edit: Dobra nieważne jakimś cudem nasłuchiwanie mikrofonu w mixerze samoistnie się włączyło xd Edytowane 12 Lutego 2017 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
Amigowiec 0 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Założyłem hasło na twardym dysku w laptopie. Któregoś dnia płyta główna się spaliła. Przełożyłem twardy dysk do obudowy i podłączyłem jako dysk zewnętrzny do innego laptopa ale dysk nie działał. Chyba trzeba go odblokować podając hasło w specjalnym programie. Ktoś wie jaki to program ? Oczywiście hasło pamiętam. Musi to być program pod Windows, nie z bootowalnej płyty, ponieważ dysk jest podłączony do Mac Booka z partycją Windows i są problemy z działaniem programów z bootowalnej płyty. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Kupiłem nowego PC, zainstalowałem Windows 10, pobrałem wszystkie aktualizacje lecz mam problem z myszką - czasami się zacina, tak jakby kursor freezuje na sekundę ale wszystko inne dalej śmiga normalnie (ciężko mi sprawdzić klawiature bo to trwa chwilę ale filmiki czy dźwięk ciągle są płynne). Szukałem trochę w necie ale nie spotkałem się z podobnym problemem. Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 mysz bezprzewodowa ? z "pestką" wpinaną w USB ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Nie, jest to zwykła kablowa mysz na USB.Próbowałem różnych portów i na każdym to samo.Z tą samą myszką na innym PC jest wszystko ok Edytowane 22 Marca 2017 przez Dynius Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Wujek google zawsze coś tam doradzi. Takich problemów jest trochę: https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=mouse+cursor+freezes+windows+10&* Może któreś z pierwszych linków i zawartych w nich rozwiązań pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Właśnie przejrzałem pierwsze 2 strony w googlu - pełno wyników ale nic się nie pokrywa z moim problemem : ( Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) a może Biosik trzeba zaktualizować ? rozumiem, że "Wszystkie porty" to USB 2.0 i 3.0 ? USB działa ogólnie na 5v, jak jest spadek nawet o 0.1 to może być problem.może nowa płyta główna ma problem..np. z jakimś kluczowym kondensatorem. w tych czasach to już nie wybuchające beczki, ale jak to mówił papież : jest możliwe. łatwo sprawdzisz co jest grane wchodząc do UEFI - jeśli tam kursor śmiga jak należy, problem z obsługą portów usb jest po stronie systemu :) Edytowane 23 Marca 2017 przez II Noxx II Cytuj Odnośnik do komentarza
Dynius 0 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Teraz mi się przypomniało - faktycznie gdy instalowałem widnowsa to myszka w tym UEFI bardzo słabo działała, tak skokowo a nie płynnie, ciężko było coś kliknąć.Jednak nie wiem czy to sprzętowy problem płyty głównej bo w grach na Fullscreenie ten problem nie pojawia się wcale.Ale dzięki za kierunek, trochę postaram się zbadać temat : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Kumpel ma problem. Generalnie PC po wlaczeniu uruchamia wiatraki, karta graficzna sie swieci itd, ale system sie nie laduje. Moze jednak wejsc do BIOSa. Zasilacz, plyta czy karta? Ja sie nie znam i nie chce nawet probowac strzelac. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 a może ... system ? skoro wszystko działa i okienka się nie ładują ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Skoro może wejść do biosu to problem leży po stronie systemu. Reinstalka windy i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi