Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 247,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

OPy, jakieś dobre przpeisy na Neapolitane? Mam jeden swój, stały ale bym poekepryementowal trochę. 

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiejsza wizyta w Olio, jak zawsze 10/10. Wersja z guanciale i kurkami smażonymi z tymiankiem obłędna:

IMG_20230815_144133.jpg

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś ulepię taką biancę (bez pomidorów) z kurkami - mam od teściowej zapas kurek usmażonych w maśle i zamkniętych w słoiku :ohboy: Tylko idę na łatwiznę z ciastem i użyję to chłodzone Donatello z biedry, a tak reszta to: śmietana 18%, czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie, cebulka szalotka, tarta mozzarella, świeże zielsko (koper, bazylia), trochę boczusia wędzonego w kostce. 

Opublikowano

Koniecznie wrzuć zdjęcie:leo:

Opublikowano

Prowokowałeś tak samo kiedyś chyba z burgerkiem, a potem było zdziwko, więc uważaj sobie :kekw:

Rozeszła się w 5 minut, więc tylko ostatni kawałek uchwyciłem. Bardzo spoko (bo grzyby były przygotowane rewelacyjnie już wcześniej), ale chyba wolę klasykę z sosem pomidorowym. Te pizze na białym sosie są dość męczące przy większej ilości kawałków, przychodzi mi do głowy np. jeszcze carbonara, jaką ostatnio brałem w Dominos. Dobra, ale zamulająca od tej kremowości. 

 

 

IMG_20230827_112247.thumb.jpg.a95ca62ec0772fe20541df0fdf66b597.jpg

Opublikowano

Fajny podplomyk. Robil by furore na bozonarodzeniowym wroclawskim rynku jako wariant "na grubym ciescie".

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Było trochę kręcone w weekend. Ciasto krótkie bo kilka godzin jedynie (tak to jest jak się ma nieplanowaną ochotę na pizzunie), ale wyszło ładne. I to z bieda-piekarnika, który de facto rozgrzał się na dobre dopiero po którymś placku. Do tego trochę składników prosto z Italii i domowa rukola. 

 

Z salami i z marynowaną cebulką; z serem gorgonzola, gruszką, orzechami włoskimi i miodem; z tuńczykiem, owocami morza i cebulką i jeszcze była capriciosa, ale tę to wpierdolili zanim zdjęcie zrobione :)

 

20230906_074002.thumb.jpg.4ff9d3f0f50b8093e5f971122f4c42be.jpg

 

20230906_074058.thumb.jpg.1df0d0317c66af8ce63b65604c128291.jpg

 

20230906_074139.thumb.jpg.6b03631ff1e19046cb1cf2d618e07a57.jpg

Opublikowano

ta gruszka to coś jak ananas, tylko dla szukających dodatkowych wrażeń?

Opublikowano

Gruszka bo ser plesniowy. Z sama to bylby kek.

Opublikowano

Gruszka i ser spoko. Niedawno jadłem lody gorgonzola & gruszka. Pleśniawa ze słodkim owocem, miodzio.

Opublikowano

W Malechowie, wiosce między Słupskiem, a Koszalinem jest taka spoko karczma Malchow, w której od dłuższego czasu na trendzie jest pizza z kaszanką. Nie jadłem, bo to trasa do roboty, średnio staniesz, ale kurwa, z kaszanką? Ciekawe jaki sos do tego. Chyba smalec  :notbad:

Opublikowano
Godzinę temu, Okie from Muskogee napisał:

Plus orzechy i miód? No nie wiem, nie wiem... Ale chętnie bym spróbował.

 

Ser pleśniowy plus orzechy włoskie, gruszką i miód do kompozycja wręcz książkowa na deskę serów. A na pizzuni niewiele gorzej. Oczywiście miodem polewam na samym końcu i tylko odrobinę. Na wierzch jeszcze zielenina i jest goty. 

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

ostatnio jadlem z sasiadem meksykanska z pepperoni i mam do siebie zal ze zostawilem 2 kawalki  :(

Opublikowano

Legendarna Gdynianka musi wjechać raz na jakiś czas, klasycznie  kolejka aż na zewnątrz

20231110_160008.thumb.jpg.91ae2348112adce88a60f14e98acf0af.jpg

 

20231110_160411.thumb.jpg.60b88510de22630853489af63d215369.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.