Opublikowano 15 marca 201015 l Dobra, kiedy emocje opadły, to napiszę krótko. W życiu bym GoW3 nie postawił oceny 10/10. Tak samo nie nazwałbym jej najlepszą częścią, a dlaczego? To napiszę kiedy wszyscy ograją tą grę i będzie można tutaj prowadzić normalną dyskusję. to pierwszy raz kiedy przeszkadza mi brak "spoilera" (w senisie zamaskowania posta) , nie rpzeszkadzaja mi informacje co sie stanie w grze ale jak ktos wchodzi i mowi ze jednak jest (pipi)nia to nagle sie przykro robi Ale ja nawet nie zasugerowałem co jest nie tak (nie podałem przecież konkretnej przyczyny), być może jak Ty zagrasz, to w ogóle tego nie zauważysz. Dobra, kiedy emocje opadły, to napiszę krótko. W życiu bym GoW3 nie postawił oceny 10/10. Tak samo nie nazwałbym jej najlepszą częścią, a dlaczego? To napiszę kiedy wszyscy ograją tą grę i będzie można tutaj prowadzić normalną dyskusję. Heh Zwyrol nie strasz ludzi. Jak Ty to piszesz, to daje do myślenia. A ile byś wystawił? To Ty też już grasz/skończyłeś? Pytanie do tych co grali już/skończyli Gdzieś w recenzji przeczytałem, że tracimy jednak czary, bronie na początku gry. Prawda to? Mógłby ktoś najmniej jak można spoilerować napisać w jaki sposób? 9/10 bym wystawił. xD Co do pytania, no tak, tracimy, a konkretnie podmieniamy broń. Więcej nie chcę pisać, ale myślę, że to delikatny spoiler. po przejsciu tez nie uwazam ze powinna dostac 10/10 fabuła zostala zle poprowadzona a oprocz paru zwrotów akcji nic lepszego i bardziej widowiskowego niz na poczatku nie dostaniemy. przykro mi. Sam gameplay jest o wiele lepszy, natomiast pomysly na levele i backtracking troche ssie. Przeciwnicy tez biednie wygladaja w porownaniu do tych z poprzedniej czesci i nie budza juz takiego respectu. Edytowane 15 marca 201015 l przez QTF
Opublikowano 15 marca 201015 l to glupi post ale musze sie pochwalić- własnie wrocilem ze sklepu i odpalam gre mam nadzieje że sie nie zawiode, pewnie bede grał dzis do nocy edit, walne spoilera na widoku ktoś kiedyś "wywnioskował" że tekst z jakiegos trailera "moja zemsta konczy sie tutaj" jest wypowiedziany na koncu gry podczas walki z zeusem, to największa pomylka od czasów tego jak ktos powiedzial ze gow3 nie jest epicki ;p ten tekst (naprawde znikomy spoiler) mowi kratos zaraz po kliknieciu new game gdy kamera pokazuje jego twarz Edytowane 15 marca 201015 l przez Yano
Opublikowano 15 marca 201015 l Zmienili datę premiery, czy tylko polskie sklepy sprzedają wcześniej? : O
Opublikowano 15 marca 201015 l to glupi post ale musze sie pochwalić- własnie wrocilem ze sklepu i odpalam gre mam nadzieje że sie nie zawiode, pewnie bede grał dzis do nocy a gdzie kupiłeś ??
Opublikowano 15 marca 201015 l jak zwykle, kilka dni wcześniej. też już gram, może kilka słów o tytanach... MAJĄ ROZMACH (pipi)!!!
Opublikowano 15 marca 201015 l pierwsze wrazenie - za(pipi)isty rozmach i (zniesławiona) epickość ;p oraz nie wiem czemu ludzie nazekali ze gra jest łatwa, chyba nie jestem az takim lamusem skoro nie raz przeszedlem wszystki porzednie czesci, odpalilem normal i juz 2 razy zdechlem podczas walk z bossem ;p jakoś nie umiem unikac ciosow, jak cios jest "od ziemi" to podskok mnie nie ratuje, oddalenie sie i blokowanie tez jakos niezbyt ;p ktos marudzil po zobaczeniu trailera ze zbyt szybko sie pokojue bossow - to nieprawda, walki sa odpowiednio dlugie
Opublikowano 15 marca 201015 l uspokuj sie, ochlon troche - najpierw przejdz gre a pozniej napisz sensowna recenzje a nie wchodzisz co 20min i kazde spostrzezenie wypisujesz. no offence. tez na poczatku sie cieszylem jak dziecko ale... [jesli chcesz wiedziec przeczytaj mojego poprzedniego posta] Edytowane 15 marca 201015 l przez QTF
Opublikowano 15 marca 201015 l spoko nie zamierzam kazdych 20 min opisywac, wczesniejszy post byl praktycznie po 1 min odpalenia gry wiec nic nie wiedzialem ten ostatnio byl pierwszym i jedynym "pierwszym wrazeniem z gry" , teraz ide grac i nie zamierzam to co 3 min pisac ;p
Opublikowano 15 marca 201015 l QTF naoglądałeś się tych wszystkich filmików i po przejściu gry mówisz, że się "zawiodłeś". Nie wiem czemu się dziwisz, skoro całą grę wcześniej zobaczyłeś na YT, a później w nią dopiero grałeś. Jak już mówiłem, współczuje Ci i zwyrolowi I jeszcze ten tekst : "tez na poczatku sie cieszylem jak dziecko ale... [jesli chcesz wiedziec przeczytaj mojego poprzedniego posta] " Daj spokój Edytowane 15 marca 201015 l przez cotek
Opublikowano 15 marca 201015 l Ja też obejrzałem grę na YT. Fabuła mi się podobała. Kilka wątków było naciąganych, ale ogólne wrażenie jest pozytywne. Atena i jej pojawienie się jako wyższej formy egzystencji - naciągane i wyjaśnione po macoszemu. Puszka Pandory z pierwszej części - bogowie byli gotowi tak zaryzykować żeby zabić Aresa? A może nie wiedzieli o planie Ateny? Sam motyw ze złem i nadzieją w puszce jest wzięty prosto z mitologii, więc odpowiada mi. Podoba mi się też ewolucja charakteru Kratosa. Cieszę się, że na końcu zrozumiał, że stał się potworem i przez niego świat został zniszczony. Wątek ojcowski - nie był jakiś wybitny, ale nie denerwował. Edytowane 15 marca 201015 l przez Tiglatpilesar
Opublikowano 15 marca 201015 l Ja też obejrzałem grę na YT. Fabuła mi się podobała. Kilka wątków było naciąganych, ale ogólne wrażenie jest pozytywne. Współczuję Ci. Ja bym wolał nie grać w to jeszcze ze dwa lata niż oglądać jakieś walkthrough na YT. Zreszta, to Twoja sprawa, ale takim czymś bym się nawet nie chwalił, w dodatku spojlery zapuszczał w poście.
Opublikowano 15 marca 201015 l Nie potrzebuję Twojego współczucia. Zamówiłem trylogię jakiś czas temu, bo bałem się, że potem nie będę mógł nigdzie dostać. Nie mam jeszcze PS3, a zagrać będę mógł dopiero za jakieś 2-3 miesiące. GoW to moja ulubiona seria, chłonąłem każde nowe informacje, nie mogłem sobie odmówić zobaczenia zakończenia. Nie chwalę się tym. Zauważyłem tylko, że kilka osób już przeszło grę i chciałem opisać swoje wrażenia po poznaniu fabuły. Nie wiedziałem, że nawet ukryte spoilery są zakazane. Powinienem edytować posta?
Opublikowano 15 marca 201015 l Nie wiedziałem, że nawet ukryte spoilery są zakazane. Powinienem edytować posta? Nie piłem do tego, ponieważ postąpiłeś zgodnie z regulaminem, chodziło mi jedynie o fakt, że nawet nie zagrałeś w God of War III, a praktycznie popsułeś sobie feeling z grania. Tym bardziej, jeśli jesteś zwolennikiem serii. Ja bym w życiu nie obejrzał zakończenia ostatniej odsłony z dotychczasowym głównym bohaterem. Ale to już Twoja sprawa.
Opublikowano 15 marca 201015 l Ja żem kupił przed 18, akurat gnoiłem Posejdona , hehe akurat widzieli to moi rodzice i byli pod ogromnym wrażeniem, zresztą sam też byłem/jestem bo dopiero co sejwa zrobiłem i skończyłem na chwilkę grać. Zauważyłem że, są lekkie zwolnienia animacji, chciałbym zapytać czy u was też?
Opublikowano 15 marca 201015 l Za mną jakieś 2-3 godziny gry, graficznie po tym co zobaczyłem, stawiam ją zaraz za Uncharted 2, gameplayowo it's still the same game. Trzeba przyznać, że początek zrywa gacie. Edytowane 15 marca 201015 l przez Soul
Opublikowano 15 marca 201015 l Myślałem, że cięzko będzie czymś zaskoczyć...Kratos rządzi...bez dwóch zdań Edytowane 15 marca 201015 l przez da$io
Opublikowano 15 marca 201015 l QTF naoglądałeś się tych wszystkich filmików i po przejściu gry mówisz, że się "zawiodłeś". Nie wiem czemu się dziwisz, skoro całą grę wcześniej zobaczyłeś na YT, a później w nią dopiero grałeś. Jak już mówiłem, współczuje Ci i zwyrolowi I jeszcze ten tekst : "tez na poczatku sie cieszylem jak dziecko ale... [jesli chcesz wiedziec przeczytaj mojego poprzedniego posta] " Daj spokój człowieku przeczytałes co w ogóle napisałem?? napisalem ze fabuła została nieumiejetnie poprowadzona - zle zbalansowali wrazenia z nia zwiazane. Nie ma to żadnego znaczenia czy obejżałem 5 filmików przed tym aż zasiadłem do właściwej rozgrywki. Historia nie jest moze taka głupia ale na 100% zle poprowadzona. i tak jak powiedzialem... nie zobaczycie juz nic "bardziej epickiego" niz to co sie dzieje na poczatku gry i to jest wlasnie problem. Natomiast niektóre lokacje sa tak beznadziejne ze sie chce płakac - naszczescie nie jest ich duzo (chyba 2). Edytowane 15 marca 201015 l przez QTF
Opublikowano 16 marca 201015 l nie zobaczycie juz nic "bardziej epickiego" niz to co sie dzieje na poczatku gry i to jest wlasnie problem. Natomiast niektóre lokacje sa tak beznadziejne ze sie chce płakac - naszczescie nie jest ich duzo (chyba 2). Za mną jakieś 2-3 godziny gry, graficznie po tym co zobaczyłem, stawiam ją zaraz za Uncharted 2, gameplayowo it's still the same game. Trzeba przyznać, że początek zrywa gacie. No i sie nie mylilem, mechanika gry taka jak w poprzednich odslonach, super (demo juz wiele nam mowilo). A sinusoida epickosci taka jak w dwojce, fantastycznie... Santa Monica produkowala sie ponad 3 lata z GoW3, zeby owinic go tylko w szaty HD, a tymczasem naughty dog wypuscilo w tym czasie dwa pelnoprawne next-geny. Sorry, ale od studia 1st part, z nieograniczonym budzetem oraz mnostwem czasu wymagam "wysilku" na miare Killzone2 czy Uncharted 2. Poczekam dwa miechy, gra stanieje, i sobie pochlastam Kratosem. A tymczasem wracam do battlefield'a 2... see yaa
Opublikowano 16 marca 201015 l To sobie czekaj ja tam wole osobiście zagrać po raz trzeci w to co lubię niż męczyć się z takimi pierdołami jak Uncharted 2 czy Beznadziejny wolny i nudny Killzone 2
Opublikowano 16 marca 201015 l No i sie nie mylilem, mechanika gry taka jak w poprzednich odslonach, super (demo juz wiele nam mowilo). A sinusoida epickosci taka jak w dwojce, fantastycznie... Santa Monica produkowala sie ponad 3 lata z GoW3, zeby owinic go tylko w szaty HD, a tymczasem naughty dog wypuscilo w tym czasie dwa pelnoprawne next-geny. Sorry, ale od studia 1st part, z nieograniczonym budzetem oraz mnostwem czasu wymagam "wysilku" na miare Killzone2 czy Uncharted 2. Poczekam dwa miechy, gra stanieje, i sobie pochlastam Kratosem. A tymczasem wracam do battlefield'a 2... see yaa za przeproszeniem człowieku nie grałeś i (pipi) głupoty najpierw przejdz gre , i jak znajdziesz szczene to napisz to jeszcze raz takie gadanie bez zagrania jest żałosne jedyne co cie odobine usprawiedliwa to to ze opierwasz sie na 2 cytatach ktore są od czapy i srednio sie maja do rzeczywistosci, wiec zamiast pieprzyc glupoty na podstawie czychś glupot to sam zagraj Edytowane 16 marca 201015 l przez Yano
Opublikowano 16 marca 201015 l nie zobaczycie juz nic "bardziej epickiego" niz to co sie dzieje na poczatku gry i to jest wlasnie problem. Natomiast niektóre lokacje sa tak beznadziejne ze sie chce płakac - naszczescie nie jest ich duzo (chyba 2). Za mną jakieś 2-3 godziny gry, graficznie po tym co zobaczyłem, stawiam ją zaraz za Uncharted 2, gameplayowo it's still the same game. Trzeba przyznać, że początek zrywa gacie. No i sie nie mylilem, mechanika gry taka jak w poprzednich odslonach, super (demo juz wiele nam mowilo). A sinusoida epickosci taka jak w dwojce, fantastycznie... Santa Monica produkowala sie ponad 3 lata z GoW3, zeby owinic go tylko w szaty HD, a tymczasem naughty dog wypuscilo w tym czasie dwa pelnoprawne next-geny. Sorry, ale od studia 1st part, z nieograniczonym budzetem oraz mnostwem czasu wymagam "wysilku" na miare Killzone2 czy Uncharted 2. Poczekam dwa miechy, gra stanieje, i sobie pochlastam Kratosem. A tymczasem wracam do battlefield'a 2... see yaa A co to Uncharted czy Killzone był jakąś rewolucją w kwestii gameplayu? Nie...
Opublikowano 16 marca 201015 l nie zobaczycie juz nic "bardziej epickiego" niz to co sie dzieje na poczatku gry i to jest wlasnie problem. Natomiast niektóre lokacje sa tak beznadziejne ze sie chce płakac - naszczescie nie jest ich duzo (chyba 2). Za mną jakieś 2-3 godziny gry, graficznie po tym co zobaczyłem, stawiam ją zaraz za Uncharted 2, gameplayowo it's still the same game. Trzeba przyznać, że początek zrywa gacie. No i sie nie mylilem, mechanika gry taka jak w poprzednich odslonach, super (demo juz wiele nam mowilo). A sinusoida epickosci taka jak w dwojce, fantastycznie... Santa Monica produkowala sie ponad 3 lata z GoW3, zeby owinic go tylko w szaty HD, a tymczasem naughty dog wypuscilo w tym czasie dwa pelnoprawne next-geny. Sorry, ale od studia 1st part, z nieograniczonym budzetem oraz mnostwem czasu wymagam "wysilku" na miare Killzone2 czy Uncharted 2. Poczekam dwa miechy, gra stanieje, i sobie pochlastam Kratosem. A tymczasem wracam do battlefield'a 2... see yaa A co to Uncharted czy Killzone był jakąś rewolucją w kwestii gameplayu? Nie... No GoW też nie był XD