Opublikowano 5 maja 201113 l Jak rozumiem 1080p wyświetla poprawnie ? Czy po włączeniu gry, która obsługuje 720p też masz ten problem czy tylko jak ręcznie ustawisz ?
Opublikowano 5 maja 201113 l Moj TV nie obsluguje 1080p (576p dziala poprawnie), a przy grach i filmach tez mam ten problem.
Opublikowano 6 maja 201113 l Co potrzebuje żeby przerzucić całą zawartość z dysku starej konsoli na nową? Jakiś kabel, przystawkę czy co? I jak to wygląda, jak to się robi? Naprawdę wszystko się przerzuci, WSZYSTKO, cała zawartość (trophy, konta, filmiki, gry, muzyka, themy, zdjęcia itd.)? Edytowane 6 maja 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 6 maja 201113 l Co potrzebuje żeby przerzucić całą zawartość z dysku starej konsoli na nową? Jakiś kabel, przystawkę czy co? I jak to wygląda, jak to się robi? Naprawdę wszystko się przerzuci, WSZYSTKO, cała zawartość (trophy, konta, filmiki, gry, muzyka, themy, zdjęcia itd.)? http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/3_15/settings/transferutility.html#Limit
Opublikowano 6 maja 201113 l To to wszystko jest opisane w instrukcji Ps3... Dzięki czyli praktycznie wszystko przerzuca a pamiętam (tyle o ile), że znajomy mi kiedyś tłumaczył, że themów nie przerzuca...
Opublikowano 6 maja 201113 l Moj TV nie obsluguje 1080p (576p dziala poprawnie), a przy grach i filmach tez mam ten problem. Heh to ciekawa sprawa. Ustaw RGB Range (czy jakoś tak to się nazywa) na Limited w opcjach wyświetlania, może pomoże.
Opublikowano 6 maja 201113 l Co potrzebuje żeby przerzucić całą zawartość z dysku starej konsoli na nową? Jakiś kabel, przystawkę czy co? I jak to wygląda, jak to się robi? Naprawdę wszystko się przerzuci, WSZYSTKO, cała zawartość (trophy, konta, filmiki, gry, muzyka, themy, zdjęcia itd.)? http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/3_15/settings/transferutility.html#Limit Jeszcze jedno bo trochę nie ogarniam. Z tego co tam jest napisane przed zrzuceniem danych pomiędzy konsolami trzeba zsynchronizować trofea i zrobić update firmware. No tak ale jak nie działa psn to odpada przecież. A co się stanie jak nie zrobię updatu konsoli czy nie zsynchronizuję trophy (mam trochę nabitych odkąd nie ma psn)? Edytowane 6 maja 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 6 maja 201113 l Co potrzebuje żeby przerzucić całą zawartość z dysku starej konsoli na nową? Jakiś kabel, przystawkę czy co? I jak to wygląda, jak to się robi? Naprawdę wszystko się przerzuci, WSZYSTKO, cała zawartość (trophy, konta, filmiki, gry, muzyka, themy, zdjęcia itd.)? http://manuals.playstation.net/document/en/ps3/3_15/settings/transferutility.html#Limit Jeszcze jedno bo trochę nie ogarniam. Z tego co tam jest napisane przed zrzuceniem danych pomiędzy konsolami trzeba zsynchronizować trofea i zrobić update firmware. No tak ale jak nie działa psn to odpada przecież. A co się stanie jak nie zrobię updatu konsoli czy nie zsynchronizuję trophy (mam trochę nabitych odkąd nie ma psn)? http://www.playstationteam.pl/forum/index.php/topic,8216.0.html?PHPSESSID=d6d7c4479d22f8c1dcbd32f16492329a Zobacz sobie ten topic, pomocny
Opublikowano 8 maja 201113 l @SłupekPL FW musi być taki sam na obu konsolach. Na Twoim miejscu to bym wgrał CFW i skopiował trofea ze starej na nową (trzeba przepisać właściciela ręcznie), wyczyścił pushlisty i wgrał OFW. Albo, zaczekałbym na PSN jeśli te trofea są dla Ciebie aż tak ważne i nie chcesz ryzykować. Przed używaniem Transfer Data Utility zrób posektorową kopię dysku na komputerze. Edytowane 8 maja 201113 l przez Berion
Opublikowano 9 maja 201113 l No właśnie z tego co zdążyłem się dowiedzieć, poczytać to poczekam aż PSN włączą żeby wszystko na spokojnie zrobić/przerzucić. To sobie poczekam... "Przed używaniem Transfer Data Utility zrób posektorową kopię dysku na komputerze." A tutaj o co chodzi? ;] jak to zrobić, w jakim celu? I jeszcze jedno czy po Transfer Data - przerzuceniu danych na nowej konsoli "przejdą" również ustawienia ze starej? Edytowane 9 maja 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 9 maja 201113 l Np. narzędziem dd. Używając Data Transfer Utility, dane są przenoszone, a nie kopiowane. Wiele osób zgłaszało wiele problemów z tym związanych (np. save'y z CP które powinny zostać przeniesione na drugą konsolę nie zostały, a na starej już nic nie ma). Mając posektorową kopię, możesz w razie czego przywrócić obraz dysku na dysk PS3 i będziesz mieć ją z przed stanu kiedy użyłeś Data Transfer Utility. Oba narzędzia są zawodne i nie można im w pełni ufać (czyli wspomniany "DTU" i kopia systemowa na dev_usb000/). Także jeśli będziesz mieć "pecha" (nie wiadomo od czego to dokładnie zależy) to bezpowrotnie stracisz jakieś dane. Demonizuję. Kopia posektorowa, czyli 1:1, kopia każdego kolejnego po sobie sektora z dysku który odczytujesz. Jedyny sposób aby zrobić jakąkolwiek pewną kopię danych na PS3 skoro nie masz CFW (na CFW lub dongle'u możesz skopiować i przywrócić dowolne dane, można też wyłączyć szyfrowanie dysku - na OFW jesteś zdany na łaskę Sony i w przypadku save'ów z CP/trophy na ich usługę sieciową). Oczywiście do przywrócenia na tej samej konsoli z tym samym fw - w przeciwnym razie po wgraniu konsola nie rozpozna dysku i zechce formatowania. - - - Tak, teoretycznie wszystko z xRegistry.sys jest przenoszone. Edytowane 9 maja 201113 l przez Berion
Opublikowano 9 maja 201113 l Witam! Konsola przestała mi czytać płyty więc chcę przenieść dane na drugą przez kabel LAN aby tą pierwszą oddać do serwisu teraz mam pytanie : czy opcja ta przeniesie mi konto z trofeami i wszystko co miałem na dysku?? Pytam ponieważ podczas awarii PSN wbiłem dwie platyny i ciekaw jestem czy to wszystko przeniesie sie na drugą konsolę kablem sieciowym. Proszę o pomoc bo jestem w kropce
Opublikowano 9 maja 201113 l Zsynchronizuj trofea z netem (teraz to raczej ciężko hehe). Kabel przeniesie dane a trofea są zapisywane na serwerach.
Opublikowano 10 maja 201113 l jest jakas strona, na ktorej mozna ogladac/pobierac trailery z gier w HD, bezposrednio na PS3?
Opublikowano 16 maja 201113 l hello. mam pewien problem z savami otoz przyszla mi konsola z naprawy i po instalacji GT5 jest napisane ze ten save nalezy do innego użytkownika czy cos z tym moge zrobic? jak robilem kiedys format to mi wszystko normalnie dzialalo uff... Po włączeniu PSN'u mój save ożył
Opublikowano 16 maja 201113 l Szybkie pytanie: Jakiś czas temu padł mi Plejak. Dopiero teraz mam czas go oddać do naprawy. I tu pytanie: wyjąć dysk HDD przed oddaniem do serwisu, czy może go zostawić? Ktoś oddawał konsolę juz, jak zrobiliście w swoim przypadku?
Opublikowano 17 maja 201113 l Bez różnicy. I tak jak wyjmiesz HDD, to po ponownym włożeniu do "odnowionej" konsoli wyskoczy komunikat z koniecznością zrobienia formatu. Musisz zrobić sobie kopię zapasową HDD przed oddaniem konsoli do serwisu. Ja w swoim przypadku wyjąłem. Ale wcześniej zrobiłem kopie, bo po ponownym włożeniu i tak musiałem zrobić format. Edytowane 17 maja 201113 l przez Emtebe
Opublikowano 17 maja 201113 l Siemka założyłem sobie konto na PSN US i mam Polskie PSN. Czy na jednym profilu(użytkowniku, czy jakoś tak) na konsoli (PS3) mogę grac na dwa konta PSN i czy mogę trofea kture mam aktualizować na dwa konta? czy to mi ich przypadkiem nie usunie>? Za odpowiedzi serdecznie dziękuje ) ,,Prosiłbym o nie przenoszenie postu a usuniencie po dostaniu wiadomosci '"
Opublikowano 17 maja 201113 l Jeszcze jedno pytanie odnośnie Transferu. Czy przed Data Transfer Utility muszę dezaktywować wszystkie konta jakie chcę przenieść? I dopiero na nowym "systemie" je aktywować?
Opublikowano 17 maja 201113 l Jeszcze jedno pytanie odnośnie Transferu. Czy przed Data Transfer Utility muszę dezaktywować wszystkie konta jakie chcę przenieść? I dopiero na nowym "systemie" je aktywować? Tak. Ale jak masz wolne sloty to nie ma konieczności ich deaktywacji.
Opublikowano 17 maja 201113 l To znaczy tak mam 2 konta swoje głównie nigdy z nikim niedzielone. To rozumiem, że to ich nie muszę dezaktywować? I jedno składkowe dzielone to te muszę? ;]
Opublikowano 17 maja 201113 l Siemka założyłem sobie konto na PSN US i mam Polskie PSN. Czy na jednym profilu(użytkowniku, czy jakoś tak) na konsoli (PS3) mogę grac na dwa konta PSN i czy mogę trofea kture mam aktualizować na dwa konta? czy to mi ich przypadkiem nie usunie>? Za odpowiedzi serdecznie dziękuje ) ,,Prosiłbym o nie przenoszenie postu a usuniencie po dostaniu wiadomosci '" 1. Jeden użytkownik na konsoli = jedno konto PSN 2. Trofea aktualizujesz na koncie na którym je zdobyłeś.
Opublikowano 17 maja 201113 l To znaczy tak mam 2 konta swoje głównie nigdy z nikim niedzielone. To rozumiem, że to ich nie muszę dezaktywować? I jedno składkowe dzielone to te muszę? ;] Dzielone musisz deaktywować bo Ci nie będą działać gry na nowym sprzęcie. Ale Twoje dwa główne też lepiej zdeaktywuj - nigdy nie wiadomo czy się nie przydadzą. P.S. Co za sprzęt kupiłeś? 320-stke? Edytowane 17 maja 201113 l przez Kyo
Opublikowano 17 maja 201113 l Jeszcze raz dzięki czyli wszystkie wyłączam. Hah ale problem jest ze składkowym kontem bo przecież nie wbije się na nie bez podania hasła. A tego nie mogę zrobić... Edytowane 17 maja 201113 l przez SłupekPL