Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki telefon wybrać?

Featured Replies

Opublikowano

Szukam telefon tak do tysiaka, około 4,3 cala (ewentualnie 4,7, ale nie miej niż 4,3), z androidem JB i w miarę szybkimi bebechami. Będąc raczej zielonym w temacie na początku stawiałem na SGS III mini, albo trochę drożej Xperię T czy LG 4x HD, ale po przewertowaniu neta i tego tematu dochodzę do wniosku, że SGS II będzie chyba najlepszym wyborem. Chyba że ktoś jeszcze chce mnie wyprowadzić z błędu ;]

Mam jeszcze pytanie. Pisaliście o procederze sprzedawania kradzionych telefonów z za granicy, które są blokowane na IMEI. Jak kupuję od sprzedawcy na allegro, który sprowadza nówki telefony zza granicy to mam podstawy żeby się martwić, czy w sprawa dotyczy raczej tylko używek? Jak w ogóle się takie coś sprawdza przed kupnem?

Kolejna sprawa to gwarancja serwisowa. Rozumiem że to gwarancja wystawiona przez sprzedający sklep a nie przez producenta. Jak to w praktyce się sprawdza?

• Odpowiedzi 8,3 tys.
  • Wyświetleń 776,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja jebie z tym rtv euro to jakiś cyrk. Wysylałi maile, ze towar idzie do sklepu stacjonarnego w celu odbioru, albo, ze paczka czeka na nadanie, a dzisiaj masowo puscili smsa, ze anulują zamówienie. Ni

• Omnia 2 może i jest lekko lepsza pod względem ekranu od HD2, ale przegrywa we wszystkim innym na całej linii. Nie wiem nawet od czego zacząć . Nie ma tego wsparcia, nie ma HTC Sense na WM, nie ma możl

• Ja nadal nie rozumie o co tylu ludziom chodzi z tymi kątami. (pipi) mnie obchodzi jak osoba obok widzi ekran w moim tel w autobusie czy gdzies tam. Ja patrze na tel "wprost"  i jest za(pipi)iscie.

Opublikowano

Z tego co czytałem, SGS3 mini nie jest wart swojej napompowanej ceny, gdyż już parametry lepsze ma SGS2, mini to po prostu marketing. W domu krążą dwa SGS2 (na jednym ICS, na drugim JB): są bardzo szybkie, lekkie, cieniutkie (LG 2X z gumową klapą to spaślak 10.9cm przy tym). Rewelacja jak dla mnie. Jednego udało się w full komplecie kupić poniżej 450zł, ale to szczęśliwy traf, drugi jest firmowy więc nie płaciłem. Podejrzewam, że tak średnio z 650 zł używkę by trzeba było dać. Nad LG4X HD sam się zastanawiałem - sporo ludzi brało w abonamencie i teraz po 800 zł 1-3 miesięczne schodzą na allegro. Jakbym miał teraz wybierać między SGS2 a LG4X HD (świetna relacja wydajności do ceny) to chyba spróbowałbym tego drugiego (nie skorzystasz jednak z natywnych videocalli po 3G, o ile to ma dla Ciebie znaczenie).

Co do zamawiania z zagranicy, nie wypowiem się. Powinieneś jednak wziąć pod uwagę, że import z Hong Kongu może skończyć się dodatkowym cłem.

Opublikowano

Sam nie chcę zamawiać z za granicy, bardziej chodziło mi o to, że sprzedawca sprowadza na własną rękę i takimi handluje. A jak doliczy sobie do ceny cło i vat no to będzie to raczej widoczne w cenie telefonu.

Opublikowano

Tylko plus u nas sprzedaję galaxy s3 lte? Zależy mi na tym dodatkowym 1gb ram, na allegro same brandowane importy z uk

Opublikowano

To prawda ze te sgs3 z 2gb RAM nie maja wbudowanego radia fm? Jesli tak, to ciekawe dlaczego, co to za oszczednosc niby na podzespolach.

Opublikowano

zeby radio było  w telefonie potrzebne sa podzespoły?

Myślałem że to kwestia instalacji programu w andku.

Opublikowano

W zasadzie na elektronice się nie znam więc głupot nie chcę gadać, jednak widziałem w specyfikacji, że Radia FM w tym nie ma. Zakładam, że nie chodzi zatem o appkę, bo to tak jakby pisać, że skoro jakiś telefon nie ma lampy błyskowej, to wystarczy zainstalować Flashlight app i zacznie świecić z dupy;p Pewnie nie ma w nim tunera FM czy co tam jest potrzebne by zbierać fale.

Opublikowano

No dokładnie, może nie mieć tunera ;)

Opublikowano

Bo modem w LTE jest inny i nie ma tunera FM. I tak - to jest prawda, nie ma tunera w wersji LTE ale jest 2gb ramu no i... lte ;-) To jedyne różnice. Ponoć lekko gorzej jest z baterią, widocznie modem więcej zżera, ale różnica jest koło 5% więc bez tragedii.

Opublikowano

Nie znalazłem sensownej opcji zakupu s3 z lte i wzialem note2, duza bateria i 2gb ram mnie przekonaly. Nie wiem jeszcze jak go bede nosil, chyba w tylnej kieszeni.

Opublikowano

Dobry wybór. A bedziesz go nosił w przedniej kieszeni.

Opublikowano

Kiedy wchodzę na Allegro, do działu telefony, czuję się tak niezdecydowany jak baba w przymierzalni.

No właśnie... Po co mi nowy telefon, przecież mam taki:

Samsung-Galaxy-Gio-S5660-review-Androidg

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/gts5660gio/

:)

No niestety, ale pora już go zmienić, bo i podejrzewam że to jakiś bubel refurbished.

Więc na co?

Na pewno coś z Androidem (mam iPada, więc tam większy komfort grania), zresztą do grania mam Vitę (chyba ją spylę, bo i tak nie gram).

Cena od 1000-2000. Wiem że dość zróżnicowana, ale nie wiem czy jest sens zbierać np. 2000zł na SGS4, skoro mam tablet. Mam też super aparat cyfrowy, więc nie wymagam w telefonie super aparatu. Polecacie tego Note, ale to wielka cegła. Nie wiem, ale kiedyś było modne posiadanie jak najmniejszego telefonu, a teraz takie kolosy w modzie.

Cholera, myślę nad SGS III, ale w sumie za 500zł więcej jest najnowszy SGS IV, a i Xperia Z w jakimś NeoNecie, widziałem za 1999zł, chociaż pewnie parametry ma lepsze Samsung, a tu płacimy za markę Sony.

Chciałbym aby mi dział pad z PS3, aby działał fajnie emulek PSXa, aby dało się pod tv podłączyć, hmmm...

Potrzebny ktoś zdecydowany kto mi (pipi).nie i powie "kupuj ten!" :)

Opublikowano

a wy posiadacie note 2 że tak polecacie? Sprawdzalem teraz jak sie w kieszeni miesci 3ds xl, bo na wysokosc i szerokosc sa podobne, tragedii nie ma

Opublikowano

Posiadam i bardzo sobie chwalę. Obok Nokii e51 i iPhone 4, jest to mój najbardziej udany zakup, jeżeli chodzi o telefony. Jedyne, co mi się w nim nie podoba to trzeszczenie tylnej klapki w jednym miejscu. Doprowadzało mnie to do kur.wicy, ale kupiłem sobie pokrowiec i jest git.

iq8BwUhSOVuET.JPG

Jak widzisz, 3DS jest 3 razy grubszy. Spokojnie, dasz radę.

Opublikowano

odejdzie mi zakup tabletu, chcialem cos do czytania komiksow, a na note jedynce kumpla w orientacji poziomej juz bez powiekszania wszystko wyraznie widzialem

Opublikowano

Ja mam sgs4 czyli 5 cali a do czytania tablet 8 o proporcjach 4:3 Acera i jest git. Czytam na nim ebooki.

Opublikowano

Do czytania ebooków mam czytnik, nie wyobrażam sobie czytania książek na tablecie. Do komiksów gdzieś w podróży czy kolejce do przysłowiowego lekarza wystarczy raczej note2.

Opublikowano

Czytniki 6" są dla mnie za małe. Ja raczej czytam w łóżku i żeby nie budzić żony lepszy dla mnie tablet. Czytnik jest super na dworzu.

Opublikowano

To już  zależy co się czyta, do samego tekstu większy wyswietlacz niepotrzebny i oczy sie tak nie mecza. Jak ktos jakies pdfy z wykresami czy innymi obrazkami czyta to juz tablet bedzie pewnie lepszy.

Opublikowano

Im wiecej czytam o LG Optimus/Swift G2 tym bardziej mnie sie podoba. I z wyglądu spoko, i ekran na wypasie, bebechy moze tez beda mega mocne (okaze sie za jutro? ). Jak w przyszlym roku bede bral nowy tel to jezeli G3 by juz byla to mocno bym nad nia sie zastanowił. Od jakiegoś czasu LG nabrało wiatru w żagle i mnie pozytywnie zaskakuje.