Opublikowano wtorek o 19:213 dni 28 lat późniejMam wrażenie że to jakby dwa odrębne filmy połączone w jeden. Nie wiem czy w pierwszej połowie filmu Danny Boyle chciał zrobić artystyczne kino pod jakieś nagrody. Spacer po lesie przeplatany scenami z innych filmów i irytującą piosenką zupełnie mi nie podszedł. Na szczęście nie jest to długi fragment. Do tego momentami chaotyczne sceny akcji z dziwnym efektem slow motion. Druga połowa filmu wraca na normalne tory, choć też nie jest pozbawiona głupot. Ogólnie jest kilka naprawdę dobrych i brutalnych scen. Tylko to zakończenie, no nikt chyba czegoś takiego się spodziewał. Aż mnie ciekawi jaką to będzie miało kontynuacje w następnym filmie.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Horrorowy ,,cosik", którego ocena ogólnie na świecie jest taka... w miarę. Lubię oglądać tytuły, które mają średnią wartość odbioru przez widzów w okolicach: 5,0-6,0... i nie wiem czemu tak mam. https://www.filmweb.pl/film/Księgi+krwi-2020-860890Ponoć to całkiem dobry i klimatyczny ,,cosik" - polecone przez znajomych. Oglądał ktoś? Jeśli to gdzieś ogarnę w chomikowy lub inny downloadowy sposób, to się obejrzy na chillu. A tu... taki myk... : LoooooooL. Ale żeby taaaaaki film, z taką obsadą, w tak dziwnie mrocznym i totalnie ,,zimnym" klimacie był emitowany w formacie IMAX?! LooooL: