Opublikowano sobota o 20:585 dni Vicious z piękną Dakotą warto?Pojawił się, ale jakoś takie słabe oceny ma.
Opublikowano sobota o 21:065 dni Nie widziałem oryginału, ale remake dobry, nie spodziewałem się też takiej obsady, myślałem, że to jakaś produkcja klasy B z nonejmami. Spoko gore, głupi humor, efekty też nienajgorsze. Dla koneserów gatunku.Widzę, że nawet krytykom siadło
Opublikowano niedziela o 11:074 dni Minnie też nie oszczędziliCzekamy na Pluta i Hyzia, Dyzia i Zyzia.
Opublikowano niedziela o 14:304 dni 1 godzinę temu, Mejm napisał(a):HIM juz ktos?Na przewijaniu nie chciało mi się tego skończyć, wyłączyłem po godzinie. Horror z tego żaden, może fanom futbolu się spodoba. Mogłem średnią ocen sprawdzić. To już nawet tego chłopa zamkniętego w piwnicy dociągnąłem do końca, a też parujące gówno.
Opublikowano niedziela o 14:434 dni Ujezu 4/10 sie nie spodziewalem. A za Peele nie przepadam wiec dla mnie to akurat plus ze tylko jest na plakacie.
Opublikowano niedziela o 15:074 dni 33 minuty temu, Rtooj napisał(a):Bezczelnie reklamowane nazwiskiem Peele.Ja lubię jego filmy, ale te które reżyserował osobiście XD
Opublikowano niedziela o 19:344 dni PrimeVideo troszku zaskakuje... w kwestii tego jakie horrorkowe dziwadła wstawia do biblioteki w ramach ,,suba" Prime'a. Zamiast dawać takie cosiki jak ,,Wampiryczni Kochankowie" do swojego serwisu VoD, np. jako coś do wypożyczenia za 5zł w zwykłej SD lub HD jakości, to wstawia je dla niczego nieświadomego widza, który zakupił ,,abo" Prime'a. Bo szukałem czegoś do swojej listy horrorów na Halloowenowy długi weekend do obejrzenia. I tu myk... okazuje się, że niechcący dodałem sobie do listy tych ,,Kochanków", xD, totalistycznie wręcz nie wiedząc, że jest to film z takimi erotycznymi podśmiechujkami w tle. Tak, pełno Prime wrzucił ostatnio do oferty subskrypcji horroro-thrillero-kryminały etc., wątpliwej jakości, o średniej ocenie, od 3-4/10. XD
Opublikowano poniedziałek o 08:373 dni 17 godzin temu, Rtooj napisał(a):W sensie Candyman lepszy od Get Out?Candymana reżyserowała ta baba Nia Da Costa, ale film ogólnie spoko.Get Out najlepszy od Jordana, ale pozostałe też lubię. Nie widziałem tylko tego nowego z Phoenixem.
Opublikowano poniedziałek o 19:493 dni ,,Cicha noc, śmierci noc"... Tiaaa, rok 2025. ,,Ulepszona", ponoć tak samo dobra jak pierwotna, wersja kultowego horror-slashera z 1984r. Hype'ik na takie cosik jest! Ha! Zresztą sam film, nie znając oryginału, prezentuje się na wstępie… mocno kusząco! Zwiastun przykuwa uwagę, a fabuła… no kurnia balans daje nadzieję na dobre bezkompromisowe widowisko, na mega ,,mięsistą" jatkę. No i reżyser! Nie byle kto! Pan Nelson, to bodaj słynna ,,Droga bez Powrotu" i któreś z części V/H/S. Na pewno źle w "Cicha noc, śmierci noc" nie będzie.https://www.filmweb.pl/film/Vicious-2025-10092111Ktoś oglądał ,,Vicious"? Dakota Fanning tam gra.... No i tak troszku kusi. Ale oceny globalnie... takie se. xD.
Opublikowano poniedziałek o 20:573 dni Zwyczajne zazdro, bo każdy by chciał pisać tak kwiecistym językiem, ale nie każdego stać na tyle narkotyków.
Opublikowano wtorek o 19:592 dni Splat!FilmFest 2025, Warszawa... Ktoś z Was wybiera się tam? Kusi ten festiwal, oj kusi, żeby się tam udać. Fantastyczna sprawa. Akurat odwiedziłbym Deepspot i Suntago, oraz zaliczył też mimo wszystko IMAXy w Sadybie. A na ,,Splat" i tak by się poszło, bo jest na co. Po prostu mam smaka na tego rodzaju wydarzenie, bo jeszcze oliwy do ognia, czyli podwyższył hype w tym względzie, na ten festiwal właśnie, ten o to film na dość ciekawym o horrorach w popkulturze etc. kanale YT: 23 godziny temu, Josh napisał(a):Zwyczajne zazdro, bo każdy by chciał pisać tak kwiecistym językiem, ale nie każdego stać na tyle narkotyków.Nie, no gawiedzi... aż tak źle nie jest. Kawkę się pije, coś wyskokowego czasami z procentem... No ale, taka już stylówa pisania. Lodzio miodzio, jest gitara. xD.
Opublikowano wtorek o 22:162 dni Może nie do końca horror, ale od Kinga, więc informuje tutaj, że Wielki Marsz już śmiga w necie
Opublikowano wtorek o 23:252 dni 7.2 na IMDB, sporo. Ale King'ismy są?W sensie, że nomad z alternatywnego świata siedzi cały film w bohaterze?Albo, że mole ubraniowe układają się w znaki apokalipsy przez cały film?
Opublikowano środa o 05:401 dzień Czytałem kiedyś książkę i nie było w niej żadnych wątków paranormalnych.
Opublikowano środa o 09:031 dzień 9 godzin temu, MarekCol napisał(a):7.2 na IMDB, sporo. Ale King'ismy są?W sensie, że nomad z alternatywnego świata siedzi cały film w bohaterze?Albo, że mole ubraniowe układają się w znaki apokalipsy przez cały film?Z tego co pamiętam, to jest to jedna z jego pierwszych książek. Ukończona jeszcze przed Carrie, ale wydana później jako Richard Buchman.
Opublikowano środa o 09:091 dzień Książkę czytałem ze 20 lat temu i do niej nie wróciłem, ale film mi się podobał.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. W przyszłym tygodniu w Cinema City będzie można obejrzeć Egzorcystę, Suspirię (oryginalną) oraz Angel Heart (filmy znany u nas jako... Harry Angel ). Wszystkie filmy klasyki, ale pójdę tylko na ostatni, bo najgorzej go pamiętam, a blisko mu chyba było klimatem do Silent Hilla.https://www.cinema-city.pl/static/pl/pl/25latZ kolei 31.10 Mroczny Maraton Halloween (również w Cinema City). 44 zł za bilet na 4 filmy: Good Boy (2025), Miasteczko Shelby Oaks (2024), Strangers 2 (2025) oraz Drakula. Historia wiecznej miłości (2025).Interesują mnie dwa pierwsze, z których Good Boy ma być grany osobno, a Shelby Oaks tylko w ramach maratonu. Akurat kulturalnie po północy człowiek wyjdzie z kina, żeby nie zasnąć na kupsztalu, jakim podobno jest Strangers 2.Mroczny Maraton Halloween | Kup bilety w Cinema CityObejrzyj Mroczny Maraton Halloween zwiastun i kup Mroczny Maraton Halloween bilety online
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 48 minut temu, Di napisał(a):Wszystkie filmy klasyki, ale pójdę tylko na ostatni, bo najgorzej go pamiętam, a blisko mu chyba było klimatem do Silent Hilla.To bardziej Jakubowa Drabina, ktora zreszta tworcy sh1 sie inspirowali. Ale harry klasyczek, uwielbiam, chociaz lepiej wchodzi co pare lat kiedy czas juz troche przykurzy pamiec.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W Drabinie faktycznie, ale wydawało mi się, że Angel Heart też miał taki klimat. Odświeżę za tydzień, będę mądrzejszy.