Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki laptop ?

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 505,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• poczekaj z miesiąc, będzie fajny lenovo do sprzedania

• Po kilku dniach użytkowania Omena jestem więcej niż zadowolony. Sprzęt jest wykonany bardzo solidnie, nie waży wcale dużo, a po złożeniu jest dosyć smukły i cienki jak na gamingowego lapka. Na ży

• wstrzymalbym sie z zakupem nowego laptopa do 2030 roku, bo wtedy to bedom!

Opublikowano

Blantman, a te topowe modele?

Opublikowano

@blantman, no to mnie zdziwiłeś i zasmuciłeś.

Może Acer Aspire v15 black edition?

Wygląda spoko, ale znajduję go tylko na Amazonie.

W związku z twoją propozycją zastanawiam się nad tym: http://www.x-kom.pl/products/218873/show

Nie będzie problemów z chłodzeniem? Może ktoś polecić coś podobnego/lepszego w mniejszej/podobnej cenie, czy to w miarę optymalny wybór?

Opublikowano

Mam go, kupiony w Euro rtv agd. Jestem zadowolony i to bardzo. Cienki, cichy, parametry super, zero problemów z chłodzeniem. Poczytaj opinie, wszyscy chwalą. Polecam od siebie

Opublikowano

Topowe to nie wiem.

W pracy wydajemy kilka modeli : x230, t440 czy inżynieryjne w530. Te inżynieryjne najmniej awaryjne ale reszta obliczona na 3 lata i zmiana:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludziska, szukam maksymalnie 13-calowego laptopa z Windowsem, na którego zakup mam przeznaczyć maksymalnie 1200 zł. Sprzęt po podłączeniu mychy ma służyć mojej matce do nauki obsługi komputera i ogarnięcia podstaw korzystania z internetu, a w późniejszym czasie do komunikacji za pośrednictwem Skype'a (w przyszłe wakacje mam zamiar wyjechać za granicę na dłuższy czas - być może na stałe). Przeglądałem już szereg różnych modeli oraz ich testy na YT i w zasadzie najbardziej skłaniałbym się ku zakupowi takiego sprzętu:
http://www.komputronik.pl/product/255500/Elektronika/Komputery/HP_Stream_13_c000nw_K4E69EA_.html
W skrócie: pełnoprawny Windows na pokładzie, dwurdzeniowy Celeron (w tej cenie i3 się nie znajdzie) 2 GB RAM-u, dysk SSD 32 GB (karta pamięci 32 GB w tym przypadku jest obowiązkowym dodatkowym zakupem), 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, HDMI.
Czy Waszym zdaniem taki sprzęt nadaje się na potrzeby nauki/śmigania po necie dla niemalże seniorki i generalnie ujdzie? Wszelkie opinie mile widziane.

Edytowane przez columbo

Opublikowano

Sama instalka Win8 zajmuje ~17GB, do tego wiekszosc ludzi m tendencje do wrzucania wszystkie na pulpit wiec zeby sie nie okazalo ze bedzie zgrywac jakies zdjecia i po tygodniu zabraknie miejsca. Jak dla mnie dysk 32Gb to totalna porazka.

Opublikowano

Bizon, tak jak pisałem - komp ma służyć do nauki, przeglądania neta, ew. odpalenia jakiegoś oprogramowania biurowego. Z tego co w testach piszą, to dla usera zostaja na starcie ok 17-18 gb, więc po wrzuceniu jakichś najpotrzebniejszych programów realnie byłoby to pewnie ok. 13-14 GB, co z kartą pamięci daje już łacznie jako taką pojemność na przechowywanie np. fotek. Uściślę - ten sprzęt nie ma służyć do grania czy przechowywania nawet średniej ilości multimediów.

Opublikowano

Bizon, tak jak pisałem - komp ma służyć do nauki, przeglądania neta, ew. odpalenia jakiegoś oprogramowania biurowego. Z tego co w testach piszą, to dla usera zostaja na starcie ok 17-18 gb, więc po wrzuceniu jakichś najpotrzebniejszych programów realnie byłoby to pewnie ok. 13-14 GB, co z kartą pamięci daje już łacznie jako taką pojemność na przechowywanie np. fotek. Uściślę - ten sprzęt nie ma służyć do grania czy przechowywania nawet średniej ilości multimediów.

Ja mam Asusa F200M i sobie chwale. Dwa rdzenie, zintegrowana grafika, dysk 500GB. Mozna wybrac tez kolor. Ja mam niebieskigo. Do neta i nauki wystarczy (nawet w GTA4 gralem). Kupilem w sklepie dla idiotow za 1100zl na swieta.
Opublikowano

Bizon - zwracam honor. Po głębszych przemyśleniach i paru godzinach spędzonych na czytaniu testu podobnych sprzętów doszedłem do wniosku, że te 32 GB w standardzie to niestety za mało. Generalnie lipa jest w segmencie niewielkich budżetowych laptopów, bo prawie każdy model ma jakąś dyskwalifikującą wadę, np. działającą 2 godziny baterię czy klawiaturę wyginającą się pod ciężarem palców podczas pisania (któryś z 11'' od lenovo miał taki za(pipi).isty ficzer). Ostatecznie zostały mi chyba tylko dwa modele - ten Asus powyżej i jakaś nowość od Lenovo:
http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-lenovo-s20-30-59440051-,id-326289
Z tym drugim wariantem jednak lipa jest o tyle problem, że to dość świeży model i jego testów praktycznie nie można znaleźć poza jakimiś filmikami kręconymi przez Hindusów ;/

Opublikowano

No akurat klawiatura i bateria to chyba nie problem dla starca, podlaczy sobie i pooglada fotki i styknie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też właśnie szukam lapka ~ 11-13" mobilnego do roboty, z którym później będę codziennie jeździć jeszcze do mojego biura i też zainteresowałem się tym Lenovo. Solidna firma, chyba powinno być ok.

http://www.redcoon.pl/B597619-Lenovo-S20-30-59440051_Notebooki-konsumenckie?refId=ceneo

Jutro chyba do MM podejdę, podobno mają, może uda się jakiś teścik zrobić.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

1) jak do pisania i netu to spoko, ja zdecydowałem sie na 15'stke imo mniej niż 15 cali nie da sie pracować na exelu.

2) mam podobne bebechy w laptopie, wiesz że gierki odpadają? heartstone dostaje dałna na tym kompie xd

3) you tube w full hd klatkuje [*]

pozdrawiam

Opublikowano

1) jak do pisania i netu to spoko, ja zdecydowałem sie na 15'stke imo mniej niż 15 cali nie da sie pracować na exelu.

2) mam podobne bebechy w laptopie, wiesz że gierki odpadają? heartstone dostaje dałna na tym kompie xd

pozdrawiam

Wziąłbym 15", ale lapka będę musiał codziennie zabierać do i z pracy, a za parę miesięcy jeszcze w trakcie dnia z nim jeździć pomiędzy biurami, więc 2.5 kg laptop w torbie z aktami i jakimiś książkami odpada :P

10" za mały, ale ten ma 11,6" więc jeszcze go dokładniej obadam w sklepie czy na pewno nie będzie za mały.

EDYTA: Widziałem na żywo i jednak może być trochę za mały.

Ten wydaje się dobry, w Komputroniku jest za 1200 zł http://www.komputronik.pl/product/255911/Elektronika/Komputery/Acer_Aspire_ES1_311_C7SE.html

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciocia ma klopoty finansowe i potrzbuje laptopa. Tylko do offica i troszke internetu. Da sie kupic cos sensownego za ok 1000zl?

Nie musi byc mocny. Byle by nie byl komplentym szajsem

Opublikowano

pozdrawiam

Wziąłbym 15", ale lapka będę musiał codziennie zabierać do i z pracy, a za parę miesięcy jeszcze w trakcie dnia z nim jeździć pomiędzy biurami, więc 2.5 kg laptop w torbie z aktami i jakimiś książkami odpada :P

10" za mały, ale ten ma 11,6" więc jeszcze go dokładniej obadam w sklepie czy na pewno nie będzie za mały.

EDYTA: Widziałem na żywo i jednak może być trochę za mały.

Ten wydaje się dobry, w Komputroniku jest za 1200 zł http://www.komputronik.pl/product/255911/Elektronika/Komputery/Acer_Aspire_ES1_311_C7SE.html

Kupiłem tego lapka za 1300 zł. Pierwsza moja styczność z Windows 8.1 (pierwsze wrażenia bardzo pozytywne). Lapek (wersja z 4 Gb ramu) działa bardzo dobrze, odpala jutuba w 720p i 60 FPS bez zająknięcia, więc jest luz ;) Lekki, wydaje się dobrze wykonany, część obudowy z matrycą nie lata przy pisaniu, dobra matowa matryca w lapku za taką cenę. Wydaje mi się, że idealnie dobrałem sprzęt do pracy. Czas pracy na baterii zdaje się taki jak na filmiku, który zamieściłem - ok 5-6h.

Jedyne minusy, to fakt, że bateria jest pod spodnią obudową i nie da się chodzić z zapasową oraz touchpad trochę sprężynuje przy pisaniu i może wydawać trochę irytujacy dźwięk (kawałek papieru wsadzony w szczelinę między touchpadem, a obudową załatwia sprawę ;) ).

W tej cenie nie ma chyba nic lepszego jeśli chodzi o mobilne lapki 13".

Opublikowano

Chcę kupić dupeczce lapka bo jej staroć się rozlatuje. Samica głównie programuje i photoshopuje.

Mam plus minus 3 koła, chciałbym 17 cali, SSD i 4 rdzenie, jakieś pomysły?

Póki co wpadłem na kilka MSI, na przykład taki

http://www.komputronik.pl/product/260406/Elektronika/Komputery/MSI_CX70_2PF_474XPL_240GB_8GB.html

Nada się? Może ktoś używał? Słyszałem że MSI nie mają najlepszego wykończenia.

jeszcze to, ale nie znam się QQ

http://www.x-kom.pl/p/227132-notebook-laptop-17-3-asus-x751lk-t4007d-i7-4510u-8gb-128-1tb-dvd-gtx850.html

Edytowane przez scuff

Opublikowano

Słyszałem że MSI nie mają najlepszego wykończenia.

A to są jakiekolwiek laptopy dobrze wykończone oprócz macbooków? Co nie wejdę do MM to aż czuć ten skrzypiący plastik.

Opublikowano

Ok, czyli żadne, bo w Vaio też lata obudowa.

Opublikowano

Słyszałem że MSI nie mają najlepszego wykończenia.

A to są jakiekolwiek laptopy dobrze wykończone oprócz macbooków? Co nie wejdę do MM to aż czuć ten skrzypiący plastik.

Ja mam Lenovo Yoga 2, imo dość dobrze wykonany. 

Opublikowano

O ch.uj chodzi z tymi cenami macbooka http://allegro.pl/new-apple-macbook-air-13-3-i5-5250u-4gb-128-ssd-i5276270299.html? Ekranik 13 cali, 900p, maciupki dysk i słabiackie podzespoły, a wołają za to więcej niż za high-endowy pc. To za to świecące się jabłko płaci się 3000zł więcej niż za przeciętnego lapka ?