Look4z 16 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Od jakiego modemu? Jakie dokładnie masz łącze? mam łącze radiowe,do konsoli podłączyłem bezpośrednio kabel ethernet.może router rozwiąże ten problem?? W tej sytuacji nie masz w konsoli przypisywanych adresów przez DHCP i musisz je wpisać ręcznie, chyba, że Twój dostawca pozwolił na łączenie się z netem tylko Twojemu kompowi (filtrowanie MAC-adresów). A jak to sprawdzić? Bardzo prosto, bo rozumiem, że na tym kablu masz neta w kompie, a nie masz konsoli? Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> Właściwości połączenia lokalnego -> Protokół internetowy TCP/IP właściwości. Tam sprawdzasz czy masz IP i DNS automatycznie czy wpisane ręcznie. Jak ręcznie to te same wartości musisz wpisać w ustawieniach połączenia w konsoli. Jak automatycznie to kontaktujesz się z providerem żeby "pozwolił" ps3 na łączenie się z netem. Router nie jest tu konieczny, ale bardzo ułatwia życie, bo dzięki niemu możesz mieć neta na wielu komputerach jednocześnie i tylko on musi być widoczny dla Twojego dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Od jakiego modemu? Jakie dokładnie masz łącze? mam łącze radiowe,do konsoli podłączyłem bezpośrednio kabel ethernet.może router rozwiąże ten problem?? W tej sytuacji nie masz w konsoli przypisywanych adresów przez DHCP i musisz je wpisać ręcznie, chyba, że Twój dostawca pozwolił na łączenie się z netem tylko Twojemu kompowi (filtrowanie MAC-adresów). A jak to sprawdzić? Bardzo prosto, bo rozumiem, że na tym kablu masz neta w kompie, a nie masz konsoli? Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> Właściwości połączenia lokalnego -> Protokół internetowy TCP/IP właściwości. Tam sprawdzasz czy masz IP i DNS automatycznie czy wpisane ręcznie. Jak ręcznie to te same wartości musisz wpisać w ustawieniach połączenia w konsoli. Jak automatycznie to kontaktujesz się z providerem żeby "pozwolił" ps3 na łączenie się z netem. Router nie jest tu konieczny, ale bardzo ułatwia życie, bo dzięki niemu możesz mieć neta na wielu komputerach jednocześnie i tylko on musi być widoczny dla Twojego dostawcy. IP i DNS "wyskakują" automatycznie,w poniedziałek skontaktuje się z usługodawcą w sprawie dostępu neta do PS3,wielkie dzięki Look4z za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Look4z 16 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 (edytowane) IP i DNS "wyskakują" automatycznie,w poniedziałek skontaktuje się z usługodawcą w sprawie dostępu neta do PS3,wielkie dzięki Look4z za pomoc. Usługodawca musi dodać do serwera MAC-adres karty sieciowej konsoli i będzie Ci śmigać. Chociaż w Twoim przypadku polecam zainwestować w router - będziesz miał neta jednocześnie na PC i konsoli i nie będziesz musiał się bawić w przepinanie kabli. W tym temacie znajdziesz info co i jak, bo już komuś tu pomagałem w tej kwestii Edytowane 10 Października 2009 przez Look4z Cytuj Odnośnik do komentarza
Rumak 0 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam mam problem z konfiguracja Routera: TP-LINK TD-W8901G moze którys z uzytkowników ma juz ten modem i poprawnie skonfigórowany przez wifi ze swoja ps3???? Dostawca internetu jest Netia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 (edytowane) notorycznie rozlacza mnie z PSN. Net na lapku smiga bez problemu. Na PC. PS3 tez laczy sie bez problemu. loguje sie. Moge wejsc np na multi w Motorstorm lecz max 5 minut i disconnect jakies rady ? Edytowane 17 Października 2009 przez szpic Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 notorycznie rozlacza mnie z PSN. Net na lapku smiga bez problemu. Na PC. PS3 tez laczy sie bez problemu. loguje sie. Moge wejsc np na multi w Motorstorm lecz max 5 minut i disconnect jakies rady ? problem rozwiazany. laptop+pc+ps3 na 2mb lacze to za duzo jednak ten network wymaga dobrego neta Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 no nie wiem... ja mam 1mbit w domu praktycznie przez caly czas pracuja 2pc, a zdaża sie, ze dodatkowo przez wifi podłączone sa jeszcze ~3 urządzenia [konsole, laptop, gsm]? i wszystko smiga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 no nie wiem... ja mam 1mbit w domu praktycznie przez caly czas pracuja 2pc, a zdaża sie, ze dodatkowo przez wifi podłączone sa jeszcze ~3 urządzenia [konsole, laptop, gsm]? i wszystko smiga. tyle ze na pc siostra gra caly czas w jakas gre online ; ) kazalem jej wylaczyc to problem sie rozwiazal Cytuj Odnośnik do komentarza
davidkoz 0 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Witam, mam mały problem. Miałem podłączony bezprzewodowo PS3 do Neostrady i wszystko po wpisaniu WEBKey działało pięknie, ładnie. Dzisiaj zmieniłem internet z Neostrady na Toya i nie umiem się połączyć bezprzewodowo z internetem, ponieważ nie ma WEBKEY'a. Czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem? Może ma ktoś podłączony PS3 bezprzewodowo z TOYA, aaa chciałem dodać, że modem mam Wi Fi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matt90 0 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Mam mały problem. Kupiłem router bezprzewodowy i chcę teraz łączyć PS3 do neta bezprzewodowo. Wcześniej leciałem na kablu. PS3 wszystko wykrywa, ale nie chce połączyć się z PSN. Kiedy biorę connection test (czy jakoś tak), to zatrzymuje się na PS Network - Failed. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Look4z 16 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Ja mam znowu problem z pobraniem niektórych demek z PSN. Wyskakuje mi komunikat "An error occured during the download operation (80023324)". Problem dotyczy nowych dem Ratchet & Clank i God of War 3 :confused: Z innymi plikami z PSN nie mam problemu. Ktoś ma pomysł co to może być? Od razu powiem, że nie mam włączonego proxy Cytuj Odnośnik do komentarza
Johnny B 0 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Cześć, mam neostradę podłączoną to rutera firmy TP-Link. Kupiłem ostatnio Modern Warfare 2 i sporo gram online, zazwyczaj mam ping 3/4 kreski, ale kiedy do rutera oprócz PS3 podłącza się jeszcze domowy komputer (obydwa urządzenia przez wifi) to oczywiście ping spada mi do jednej kreski i granie staje sie niemożliwe. Mam 4 wolne "porty" w ruterze i czytałem, że można przypisać taki port pod PS3. I tutaj moje pytanie - co daje przypisanie portu do PS3, i jak to zrobić? Pomocy, proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Nie chodzi o port fizyczny. Po za tym to nic Ci to nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Cześć, mam neostradę podłączoną to rutera firmy TP-Link. Kupiłem ostatnio Modern Warfare 2 i sporo gram online, zazwyczaj mam ping 3/4 kreski, ale kiedy do rutera oprócz PS3 podłącza się jeszcze domowy komputer (obydwa urządzenia przez wifi) to oczywiście ping spada mi do jednej kreski i granie staje sie niemożliwe. Mam 4 wolne "porty" w ruterze i czytałem, że można przypisać taki port pod PS3. I tutaj moje pytanie - co daje przypisanie portu do PS3, i jak to zrobić? Pomocy, proszę! Znajdz swoj router tutaj a potem PSN. Najlepiej od razu ustawic w konsoli stale IP,static IP,jak sie do tego zabrac masz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Kiedy próbuje sie połączyć z ps store wyskakuje mi ze funkcja nie jest dostępna w danym kraju regionie. o co chodzi. rano normalnie działało Cytuj Odnośnik do komentarza
kwachus 5 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Mam to samo plus niemoge zalogowac sie i zieniac nic w swoim koncie błąd 80023017 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Pewnie zmieniają język na PL Fajnie by było... Edit: Niektórzy nie czają luźno rzuconej ironicznej myśli... Edytowane 17 Listopada 2009 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Nie wydaje mi sie żeby chodziło o nasz język bo konta US również dają mi na konsoli info że usługa nie jest dostepna w moim kraju/regionie. Zrobic globalny outage żeby jakiś polak mógł się cieszyć swoim językiem?? Wątpie... EDIT: jak widac nawet sygnatura (czyli gamercard) mi nie działa... Edytowane 17 Listopada 2009 przez pawelgr5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bond 2 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 mam pytanie czy moge ps3 podłączyć kablem do liveboxka?? Cytuj Odnośnik do komentarza
silent22 0 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam Chciałbym się zapytać czy do grania po sieci na ps3 przez router trzeba jakieś porty przekierowywać? będę miał do routera podłączony kablowo telewizor, bezprzewodowo laptop i bezprzewodowo ps3 czy nie będzie problemu z połączeniem? Jaki router kupić do łatwej konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza
valentino1 0 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Przeważnie w manualach dołączonych do gier podają jakie porty wykorzystywane są przy grze online. Cytuj Odnośnik do komentarza
silent22 0 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 ale to będę musiał do każdej gry dopisywać port na routerze? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 PSN płatny ? http://www.gamesindustry.biz/articles/sony-studying-psn-premium-subscription http://onlygames.pl/news-sony_rozwaza_platna_subskrypcj%C4%99_na_psn-3575.html Dla mnie wielki lol - no to teraz niech zrobia komunikacje, ale jedynie dla posiadaczy kont platnych. go SONY. I niby jakie dodatkowe uslugi maja byc platne, jak na PSN nie ma totalnie nic ? Ktos im bedzie placil za to, ze bedzie mial tydzien wczesniej dostep do danego dema, magazynu ? Zaraz koncern Sony stwierdzi, ze to jest malo oplacalne i pojdzie dalej. Kojeny strzal w kolano jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 W moim przekonaniu jest do wielka nadinterpretacja materiałów z kolejnego już wycieku z Sony. Otóż, w prezentacji która ujrzała światło dzienne nie było słowa o płatnej subskrypcji PSNu, a jedynie rozszerzeniu PSNu o inne usługi music/video/app które faktycznie byłyby płatne. Nikt nigdzie nie powiedział i nie zasugerował, że granie online ma być płatne. Jeśli ktokolwiek z tutejszych newsmenów widział coś takiego, to niech śmiało da znać, a nie powiela wypaczone już informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
OlooS 0 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 witam mam podlaczonego liveboxa wifi do pc i chcialbym to samo zrobic z ps3 lecz nie moge konfiguruje ustawienia w ps3 wpisuje klucz wep testuje lacze i nic nie chce nawet pobrac adresu ip o co tu chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi