Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Tak z innej beczki - jutro ma być udostępniona publiczna beta Mac Os 10.10 Yosemite dla osób które się zarejestrowały.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 745,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tutaj masz całkiem spoko poradnik. Wszystkiego i tak byś się dowiedział eksperymentując, ale jest spoko. http://goo.gl/3Bl4Cw   Aplikacje must-have: -Air Video Server HD i Air Video na iOS - do st

• Najpierw naucz się wypowiadać poprawnie i zapisywać fonetycznie nazwę mesjasza elektroniki użytkowej a potem może ci odpowiem na pytanie.

• Chce. Laptopa. Komputer podróżny. Alternatywny do aira13. Ma być porownywalnie poręczny. Pytam wlascicieli elitarnych sprzętów o zdanje na temat budżetowych. Pytanie wlascicieli mondeo o ferrari jest

Opublikowano

Koniecznie sciagnij BetterTouchTools. Jak bede pamietal to wieczorem wrzuce swoje ustawienia z tego programu. Nie wyobrazam sobie pracy bez tego.

Opublikowano

Na dniach bede miał macbooka pro i mam teraz pytanie odnośnie synchronizacji zdjęć z iPhonem, czy na jednym profilu jest możliwość synchronizacji zdjeć z mojego i żony iphona? Podejrzewam ze nie i każde z nas bedzie musiało miec osobny profil tak ? Oczywiscie na dysku zdjecia będą w pełnej rozdzielczości tylko na icloud są ucięte ?

A i dzieki za poradniki i appki które przydadzą sie na start, plusy porozdaje jak sie odnowią:)

Opublikowano

Nie do końca rozumiem. Gdy chcesz zrzucić zdjęcia z iPhone na komputer to przy synchronizacji z Makiem przerzuci ci te zdjęcia do archiwum w iTunes i do iPhoto, ale z komputera do iPhone możesz sobie zrzucić takie zdjęcia jakie chcesz. Możesz manualnie synchronizować konkretne foldery. Po premierze iOS8 uaktywnisz sobie z żoną Family Sharing i będziecie mogli mieć wspólny Strumień Zdjęć w iCloud. Po premierze Yosemite dojdzie AirDrop OS X <->iOS i iCloud Drive, więc współdzielenie plików będzie o wiele prostsze w tym temacie. 

Opublikowano

Faktycznie trochę nie po ludzku to napisałem, chodziło o to czy jak na Macu będziemy miec jeden wspólny profil czy zdjecia automatycznie beda sie zagrywały na kompa z naszych iPhonów ? Nie wiedziałem o funkcji Family Sharing wiec sprawa wydaje sie rozwiązana, 1 komputer, 2 profile + family sharing. Super sprawa z AirDrop pomiędzy systemami.

Opublikowano

Tak, wasze iPhony będą się synchronizowały i wrzucały zdjęcia na dysk komputera na jednym profilu na Maku bez żadnego problemu. Profil na Maku nie jest przypisany do Apple ID z iPhona, tylko dane z iCloud są.

Opublikowano

Zauważyłem ze praca na baterii znacząco sie skraca jeśli używamy Chrome, Dropbox ciagle jest włączony do synchronizacji, mamy ustawioną automatyczna jasność ekranu i klawiatury. Ja mam ekran ciagle na 4-5 kresek i wyciqg spoko wartości, ale przez ostatnie tygodnie ssałem sporo gigabajtów z torrentów całymi dniami, mało seedow, ściągałem bezpośrednio na dysk z USB 3.0 i baterie jadło bardzo szybko.

Dobrze zauważyłeś, ostatnio czytałem że jest jakaś afera Chrome zabija baterie bo bardzo obciąża procki. Mają to naprawić łaskawie w najbliższym czasie..

Opublikowano

Ja używam safari. 

Jave wyłączyłem i nadal bateria ginie w oczach. 

Opublikowano

Zauważyłem ze praca na baterii znacząco sie skraca jeśli używamy Chrome, Dropbox ciagle jest włączony do synchronizacji, mamy ustawioną automatyczna jasność ekranu i klawiatury. Ja mam ekran ciagle na 4-5 kresek i wyciqg spoko wartości, ale przez ostatnie tygodnie ssałem sporo gigabajtów z torrentów całymi dniami, mało seedow, ściągałem bezpośrednio na dysk z USB 3.0 i baterie jadło bardzo szybko.

Dobrze zauważyłeś, ostatnio czytałem że jest jakaś afera Chrome zabija baterie bo bardzo obciąża procki. Mają to naprawić łaskawie w najbliższym czasie..

To samo mam, samo wlaczenie Chrome sprawia ze przewidywany czas na baterii spada o 1h

Opublikowano

Wina Flasha. W Safari mam odinstalowanego Flasha, YT przestawiłem na html5, jest też jakaś wtyczka click2flash, która włącza go kiedy potrzeba, ale nie chciało mi się instalować. Safari ma płynniejsze scrollownie, iCloud tabs i Listę Czytelnię, więc wolę. Polecam włączać Chrome tylko jeśli potrzeba nam Flasha, gdy mamy PopClip, to jednym kliknięciem otworzymy link od razu w Chrome. Tylko, że jak korzystacie z Androbiedy to jesteście na tego śmiecia skazani, nic wam nie poradzę, że przegrywacie życie.

Opublikowano

No i przeszedłem na ciepłą stronę mocy. Zdecydowałem się jednak na 11 cali Air, 13 za duze. Gdzie znajdę podręcznik użytkownika, aby to wszystko ogarnąć? ;) I wymieńcie mi jakies 5 programów, które zainstalować muszę z appstore

ProTip: Sformatuj na wszelki wypadek wszystkie swoje pendrive w Narzędziu Dyskowym na exFAT, i zastosuj jakiś sposób na ogarnięcie w systemie NTFS (na przykład kup TuxeraNTFS) bo inaczej nie zapiszesz nic na nośniku sformatowanym pod Windowsem na NTFS właśnie.

Czyli co musze zrobic aby przerzucic film albo zdjecia z windy do maca uzywajac dysku zewn?

Opublikowano

Ja uzywam ParagonNTFS. Dziala ok.

Opublikowano

Chyba ma też w sobie router. Możesz kupić jakiś tańszy NAS, jeśli potrzebujesz backup bezprzewodowy. Czytaj iMagazine, oni od czasu do czasu testują różne NASy do archiwizacji przez wifi. Ostatnio usłyszałem o CrashPlan, podobno bardzo fajny i tani sposób na archiwizację backupu w chmurze, ale wiadomo potrzeba szybkiego uploadu. Ja kopie TimeMachine robię na zwykłym dysku zewnętrznym na USB 2.0, nie musisz się spuszczać nad rozwiązaniami Applowymi. W tym akurat segmencie nie są wcale lepsze od konkurencji. 

Opublikowano

Mam od wczoraj swojego macbooka i troche nie ogarniam narazie co i jak :(

Ale na ta chwile jedno pytanie. Probowalem wydrukowac dokument .docx, komp szybko znalazl drukare (hp deskjet 4200 chyba) po usb, wszystko elegancko i kiedy nacisnalem drukuj na tym pasku na dole pojawila sie ikonka drukarki z tym powaidomieniem (czerwona kropka z cyferka 1) i za chwile zniknela a dokument oczywiscie sie nie drukowal. Jak zyc?

W ogole przeskok z androida na iphone latwiejszy niz z windy na macbooka ale mysle ze z czasem ogarne xd

Opublikowano

Jezeli nie wyskoczyl zaden blad ani nic to moze przy drukowaniu nie wybrales odpowiedniej drukarki? Nie wiem. Ciezko powiedziec przy tak pobieznym opisie ;)

Opublikowano

Jak oni to zrobili ze bateria laduje sie godzine a starcza na 9? Pieknie. Najlepszy moj zakup od czasow kindla. System dziala pieknie, troche musialem sie przestawic, ale teraz jest idealnie, te gesty, szybkosc dzialania. System startuje z 5sek? wybudza sie w ulamku sekundy. Moj tablet na androidzie wlacza sie minute [*] o windzie nie mowie. 

Opublikowano

Dobre komputery robią dziady, co? Droższe komputery robią, ale widać każdą złotówkę wydaną i ani jedna nie jest zmarnowana, no powiedz że nie.

Edytowane przez Q-Jot

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy ładowarke o oznaczeniu A1184 ze "starym modelem" wtyczki, o takim:

6qceb4.png

można zastąpić tym nowszym magsafe'em, o takim:

aceqf4.png

Oczywiście moc, natężenie i napięcie takie same. Wydaje mi się, że na 99% powinno pasować (??).

Opublikowano

Jeśli chcesz ten wąski, starszy MagSafe zastosować w MacBookach bodajże po 2012 roku, kiedy znów wrócili do tych szerszych, kwadratowych wtyczek i nazwali je MagSafe 2 to musisz mieć odpowiednią przejściówkę, by zadziałała. 

O taką

http://goo.gl/xTrmuX

Opublikowano

Nie nie, potrzebuje zasilacz do MacBook'a z 2008 roku, ten:

White-Macbook.jpg

Czyli rozumiem, że ta podłużna będzie OK.

Opublikowano

Da się zastąpić ale może się różnić czas ładowania. 

Mój MacBook Pro 17 cali z 2008 na zwykłej ładowarce ładuje się z 2 godziny, na tej od MacBook Aira a więc ten drugi obrazek, z 5 godzin. Tak więc można i tak. Inna sprawa, że jak używam MBP na tej drugiej ładowarce to praktycznie bateria się nie naładuje. 

Opublikowano

W sumie byłoby to dziwne, gdyby były aż takie różnice. Parametry są przecież identyczne.

No nic, kupiłem z tą podłużna wtyczką, to będzie już 4 ładowarka, więc może w ramach niespodzianki będzie lepsza niż poprzednie;f.