Opublikowano 7 marca 20214 l Polecam zrobić dokładnie odwrotnie niż mówi frosti(nie wie o czym gada jak zwykle). Najtańszy MBP jest najmniej opłacalny ze względu na minimalną różnicę wydajności pomiędzy nim a Air. Do tego kupowanie Pro żeby ustawić touchpad jako przyciski(jak sugeruje frosti xddd) jest bez sensu.
Opublikowano 7 marca 20214 l O tym mowa. Różnica jest w ekranie, ale bez 1:1 nie widać różnicy. A dokładnie chodzi o jasność. Air świeci 400 nitów, Pro 500 nitów. W słońcu Pro będzie trochę czytelniejszy. Ale to i tak nie ma sensu, bo nie ma już matryc matowych. Więc... Pasek jest zbędnym bajerem i na chwile. Potem będzie wkurwiać. Tysiak różnicy nie jest warty dopłaty. Te Pro jest tylko w nazwie, ten komputer już dawno nie ma nic wspólnego z Pro oprócz dopisku. Ale nadal nie wiemy do czego to ma być i czy jest sens tego kafla dopłacić do ramu. EDIT Nie jestem fanem tego kolesia, ALE jak ktoś chce... Edytowane 7 marca 20214 l przez iluck85
Opublikowano 29 marca 20214 l Panowie, sprawdzilem iMaci i za cene nowego, najtanszego Macbooka Pro moge kupic nowego iMaca 27 cali w 5k Musze sie zainteresowac i moze sobie sprawie bo moze byc dla mnie swietne
Opublikowano 29 marca 20214 l Nie popełniaj tego błędu. Są piękne, ale "uwięzisz się" w tym ekranie. Odkąd zamieniłem mojego iMaca na Mac Mini (M1) + zewnętrzny monitor to mam większą elastycznośc. Gdy mam gości w domu zabieram konsolę do gabinetu i zawsze mogę podpiąć się pod ten dodatkowy monitor. iMac nie dawał mi tej swobody.
Opublikowano 30 marca 20214 l No nie , jeżeli chcesz iść w iMacs to poczekaj na nowe modele. Wrócą kolorowe obudowy Edytowane 30 marca 20214 l przez Wilk_Zly
Opublikowano 3 kwietnia 20214 l I spr czy poprawili konstrukcje, ale pewnie nie. Nie patrz na ceny, bo porównałeś dwa zupełnie różne komputery. Imac miał problemy z ekranem- żółte plamy i sama konstrukcja w sobie ma problem z kurzem od wew strony szyby. Kiedy były na magnez, wiec było można samemu wyczyścić. Nowe są klejone. Macbook ok, trzyma cenę ten sprzęt. Ale maja być nowe z nowymi ekranami.
Opublikowano 20 kwietnia 20214 l W końcu się doczekaliśmy nowego imaca. Zaczyna od 1299$. Edytowane 20 kwietnia 20214 l przez iluck85
Opublikowano 20 kwietnia 20214 l Fajny, moze sobie sprawie do biura ale w domu i tak wole uzywac MBP + monitor 4k.
Opublikowano 20 kwietnia 20214 l Do tego nowy iPad Pro Ceny w kraju za iPad - 11” model od 3899 złotych (max 10 199zł) - 12,9” model od 5499 złotych (max 11 799 zł) iMac Z M1 8-GU i 7-GPU za 6799 złotych Z M1 8/8 - 7899 złotych. Model 8/8 512 GB i 8GB to 8899 zł Te 6700 może namieszać za Apple All in One. Macbook kosztuje 5200.
Opublikowano 22 kwietnia 20214 l Chętnie bym kupił sobie tego nowego iPada pro - zapewne wyjścia jack nie ma, prawda? Jest jakaś opcja, aby jednocześnie ładować sprzęt i podłączyć słuchawki PRZEWODOWE, nie interesują mnie bezprzewodowe.
Opublikowano 22 kwietnia 20214 l I zasadnicze pytanie, czy w iPad z Face ID działa to w pionie i w poziomie tzn Face ID? W iPhonie działa tylko w pionie... i byłoby bardzo słabo jakby w iPadzie tez tak było.
Opublikowano 27 kwietnia 20213 l Liczyłem na zmiany- nowy ekran i może bez ramek, port hdmi i powrót magsafe. Ale Air (najtańszy w ofercie) tego nie dostanie. Wrzuca to do nowego modelu 16 calowego i tam cena będzie w okolicach 10k. Wiec nie mam na co czekać i sprawiłem sobie nowego Aira na M1.
Opublikowano 4 czerwca 20213 l W dniu 27.04.2021 o 17:35, iluck85 napisał: Liczyłem na zmiany- nowy ekran i może bez ramek, port hdmi i powrót magsafe. Ale Air (najtańszy w ofercie) tego nie dostanie. Wrzuca to do nowego modelu 16 calowego i tam cena będzie w okolicach 10k. Wiec nie mam na co czekać i sprawiłem sobie nowego Aira na M1. I jak komputerek? Bo szukam czegoś dla swojej kobiety
Opublikowano 4 czerwca 20213 l Bardzo spoko. Mi służy do neta i do filmów. Jako codzienny komp, to trzeba dokupić przejściówkę z usb c na stare usb- czasem się przydaje. Brakuje mi portu hdmi, ale kupiłem kabel usb-c/hdmi. I slot na kartę sd był tez spoko. No i brakuje mi od dawna magsafe, była dioda która informowała o stanie naładowania. Teraz trzeba klapę otworzyć i spojrzec. Bzdury, ale wymieniam. Kłuje momentami. Długi czas pracy na baterii, ale dokładnie nie podam, bo nie używam codziennie. Ładowałem prawie 2 tyg temu i teraz się ładuje. Myśle, ze te 10h uciągnie. Usunęli już ten ficzer który pokazywał ile h pociągnie. Zostały %, ale programy są. Net, fb, YouTube, przegląd zdj i obróbka prosta tych zdjęć- Idealny.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Panowie, mam pytanie. Chodzi o apki sciagane z roznych miejsc na MacBooka. Czy to prawda ze mozna sciagac z powodzeniem gry i aplikacje z kazdych zrodel i nie bede mial zadnego syfu, wirusow i laptop nie bedzie mi zamulal?
Opublikowano 20 lipca 20213 l Zastanawiam się nad zakupem Macbook Air M1. Jaką polecacie przejściówkę USB-C na HDMI?
Opublikowano 14 sierpnia 20213 l Kup kabel HDMI na usb-c. Przejściówka jak ma być to obojętnie. Był problem z tymi listwami, zabijały M1. Hub i adaptery, powstała na necie lisice które są ok. Jest kilka przypadków opisanych u nas w kraju. Podobno poprawili problem.