Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Często słyszy się że jakas gazeta jest niewiarygodna, że nie jest żadnym źródłem, że jest nieobiektywna blablabla. Jakie są według was najbardziej wiarygodne pisma w Polsce i dlaczego? Ja zaglosowałem na Rzeczpospolitą, oprócz prawicowego charakteru podobają mi się w niej rzetelne felietony przedstawione wraz z cała bibliografią, zdrowy rozsądek przy podchodzeniu do niektórych spraw (szczególnie w stosunku do homoseksualistów) i fajne, nie narzucające się niuwsy. Edytowane 19 kwietnia 200817 l przez kopaa
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Najwyższy CZAS! Jedyna, której wierze. Czasem jeszcze wprost przeczytam.
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Rzeczpospolita - ciekawe felietony, wyważone newsy, przejrzysty układ.
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Najbardziej lubię "NIE" Dlaczego? Wysoki poziom merytoryczny , dystans oraz poczucie humoru i ogólny talent pisarski naczelnego. Cenię sobie też lewicowy charakter oraz zdrowy rozsądek przy podchodzeniu do niektórych spraw (szczególnie w stosunku do homoseksualizmu) ;] edit: To jeśli chodzi o politykę , jeśli chodzi o informacje kulturowe , sportowe czy ogólne newsy to czasem przejrzę Dziennik i Wyborcza w szczególności przy piątku.Przekrój też jest ok jeśli oto chodzi.
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Gazeta Wyborcza - mnóstwo informacji ze wszystkich dziedzin (ekonomia, polityka, sport). Ciekawe felietony, ugruntowana pozycja na rynku.
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l To może jeszcze zacznijmy pisać "ktury" albo "neiwiem", bo przecież i tak będzie wiadomo, o co chodzi.
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Dziennik . Dużo tresci , komentarzy i docienk na temat wyglupow panow poslow i dodatek Europa w kazdy piateczek ;]
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Fakt + SE -> nie ma to jak zaczac dzien od czytania brukowca xD, humor sam sie poprawia od tych brukowcowych mądrości...
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Kilka razy w tygodniu, w drodze do szkoły, wyrzucam na przystanku drobne na Wyborczą i Dziennik. Pierwszą cenię za niezależność, jaką zachowała za rządów PiS'u i walkę z tymże Lekko lewicowy charakter też zyskuje tej gazecie u mnie uznanie. Z innych czynników chociażby to, że swego czasu kolekcjonowałem "30 filmów wszech czasów" - udało sie A teraz zacząłem z "The Sopranos". Dziennik z uwagi na większe zróżnicowanie tematyczne niż w przypadku Wyborczej. Trochę lepiej też mi się czyta tę gazetę i tyle. Edytowane 19 kwietnia 200817 l przez Keymaker
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l W domu bywa Dziennik Polski (nie "Polska" i nie "Polska, Europa, Świat). Ciekawe felietony, w sumie brak konkretnego ukierunkowania politycznego (jak szydzić to ze wszystkich), dobre wiadomości regionalne, to jego plusy. Niestety, nie bryluje w dodatkach typu filmy. Jednak co piątek jest "w zestawie" z dobrym programem TV. Oprócz tego Angora, dobre podsumowanie tygodnia z różnych punktów widzenia, oprócz tego bardzo ciekawe artykuły.
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Hmm, niby każdy ma prawo głosu, ale ankieta mówiła o rzetelnej i w miarę obiektywnej gazecie, a lewicowe (owszem GW też ma zaciągnięcia z lewicy, ale daleko jej do NIE) NIE Urbana. Hmm, chyba ktoś myli pojęcia gazety, która reprezentuje jego poglądy z gazetą rzetelną.
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Jest też "Rzeczpospolita" i "Najwyższy czas", a nie ma np. "Polityki" (bez sensu, skoro już są inne popularne tygodniki). Dziwaczna ta ankieta.
Opublikowano 19 kwietnia 200817 l Rzeczpospolita - nie czytam, ale doceniam Wybiórcza - główne źródło wiedzy o świecie. Ulubiony dział? - gospodarka Dziennik - nie czytam Newsweek - nie trafia do mnie, gazetka o wszystkim i niczym Wprost - ciekawy, lecz podchodzę z dystansem Przekrój - czytam sporadycznie, ale sentyment mam duży Fakt - dno, jeśli widzę człowieka czytający tę podkładkę do klatki z ptakami to zakładam, że mam styczność z osobą o raczej niskim poziomie Super Express - j.w. choć punkcik wyżej Nasz Dziennik - jak będę moherem to zacznę czytać, czyli nigdy Nie - bezkompromisowość, bezpośredniość + kontrowersyjny Urban, fajnie się czyta, lecz czasami zbyt rynsztokowo pisany Dziennik Polska - co? Najwyższy CZAS! - jak? Polityka - nie czytam Ogólnie gardzę tabloidami, brukowcami i gazetami katolickimi.
Opublikowano 20 kwietnia 200817 l Hmm, niby każdy ma prawo głosu, ale ankieta mówiła o rzetelnej i w miarę obiektywnej gazecie, a lewicowe (owszem GW też ma zaciągnięcia z lewicy, ale daleko jej do NIE) NIE Urbana. Hmm, chyba ktoś myli pojęcia gazety, która reprezentuje jego poglądy z gazetą rzetelną. bez sensu post. Więcej w ankiecie jest pism ciągnących w prawo , jest najwyższy czas , jest rzeczpospolita nawet nasz dziennik jest
Opublikowano 20 kwietnia 200817 l Zazwyczaj co sobotę ukazują się w dzienniku "Polska" felietony Clarksona, które czytam. No i to wszystko. Taki oczytany jestem.
Opublikowano 20 kwietnia 200817 l Wybiórcza - czytam Świat , Gospodarkę i Sport Angorę - bo fajna rzecz poczytać co piszą na świecie
Opublikowano 20 kwietnia 200817 l internet czytasz to co cie interesuje a nie to co inni chca zebys wiedzial
Opublikowano 20 kwietnia 200817 l newsweek-za felietony,za różne poglądy (od lewa do prawa),za ciekawe artykuły i ogólnie miło się czyta tyle,że jak wszyscy już wspominali to to nie jest gazeta ;]
Opublikowano 20 kwietnia 200817 l Dlaczego w ankiecie były 4 glosy na NIE a teraz jest zero? o_____________O