grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 A wrzuc print screena i polecam zainstalowac advanced system care i nim przeskanowac kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 ale print screena menadżera zadań? nie mam tutaj nic ciekawego. od 12.30 wszystko ustało - dziwne to. Cytuj Odnośnik do komentarza
scuff 463 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Jakieś aktualizacje w tle? Ja bym wyłączył w procesach co się da, to zawsze pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6000.2.0.0.768.3 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045Dodatkowe informacje o problemie: BCCode: d1 BCP1: 00000008 BCP2: 00000002 BCP3: 00000001 BCP4: 806785B2 OS Version: 6_0_6000 Service Pack: 0_0 Product: 768_1Pliki pomagające opisać problem: C:\Windows\Minidump\Mini040713-12.dmp C:\Users\x\AppData\Local\Temp\WER-72524-0.sysdata.xml C:\Users\x\AppData\Local\Temp\WER257A.tmp.version.txt Mam problem, pc (vista) resetuje się co chwilę (jeżzeli korzystam z netu i trafię na jakąś stronę co sie kłóci z czymś chyba i reset idzie z blue screenem), windows pokazał że to problem karty realtek. pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 najpierw odinstaluj sterowniki karty realtek, i zainstaluj od nowa. Potem sprawdź czy problem się powtórzy Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 gdzie można go odinstalować? w dodaj/usuń programy nie ma żadnych sterowników Cytuj Odnośnik do komentarza
Sito 59 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 W menadżerze urządzeń masz wszystkie sterowniki, jak klikniesz na właściwości to pod tabem Sterownik masz opcje żeby odinstalować.Google?Jeśli się nie da to spróbuj w Safety Mode (F8 po starcioe systemu) albo ściągnij jeszcze raz i po otworzeniu instalki wybierz opcję napraw (niektóre firmy mają tą opcje do wyboru) Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Panowie, mam mały problem, pewnie banalny... podczas grania przez steam (only!) gra minimalizuje się do paska zadań u dołu, co minutę???!!! nie wyłącza, nie zawiesza, tylko minimalizuje. jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Sprawdz programy w tle. Jakies gg czy cos. One lubia minimalizowac gry Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Sprawdz programy w tle. Jakies gg czy cos. One lubia minimalizowac gry właśnie myk polega na tym, że jest to sprzęt ledwo postawiony, na nim siedzi tylko winda7... przez menadżera zadań zobaczę program działający w tle? czy szukać w msconfig? Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 skoro nowym komp i świeży Win to może pamięć się gryzie, ale najpierw sprawdź czy przypadkiem mała ilość dostępnej pamięci nie powoduje chowania go do paska bo zostaje zużyty przez jakiś proces Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 skoro nowym komp i świeży Win to może pamięć się gryzie, ale najpierw sprawdź czy przypadkiem mała ilość dostępnej pamięci nie powoduje chowania go do paska bo zostaje zużyty przez jakiś proces Teraz zabiłeś mi ćwieka? generalnie jestem w tym temacie zielony "siedzę" na lapku a kompa złożyłem dla dzieciaków (i dla kilku tytułów dla siebie:) składowe - i5, 8xDDDR3, Radeon HD 7850 zasilasz 500W --- coś zmienić dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 http://support.microsoft.com/kb/929135 sprawdz to. Jak uruchomisz tak pc to sprawdz wtedy steam. Jesli sie uruchomi to bedzie wiadomo, że przeszkadza któryś z programów doinstalowanych. Moze to byc np antywirus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 http://support.microsoft.com/kb/929135 sprawdz to. Jak uruchomisz tak pc to sprawdz wtedy steam. Jesli sie uruchomi to bedzie wiadomo, że przeszkadza któryś z programów doinstalowanych. Moze to byc np antywirus. dzięki:) obadam i zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Elosz Mam problem ze swoim przezasyfionem trojanami lapkiem, którego nijak nie da się sformatować. Usuwałem większość zbytecznych programów, próbowałem różnych autowirusów a i tak lapek chodzi jak grodzka bez jednej nogi. Nie wiem, kumpel mi proponował instalować wubi, ale po wuj to robić skoro trzeba GENERALNY porządek skonfigurować w Winku. Co proponujecie na początek?? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Na start ADWCleaner nie zaszkodzi . Czemu po prostu nie wyje,biesz Windy w cholerę i nie zainstalujesz jej jeszcze raz? Edytowane 20 Czerwca 2013 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 przeczyść go, moze jest zakurzony no i jw rób formata Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Advanced System Care "zakupiony" do pelnej wersji. Tutorial jak kupic, znajdziesz na YT. Program uzywam od wakacji 2009;) Cytuj Odnośnik do komentarza
basbot11 177 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) ostatnio zainstalowalem na swoim kompie W7 Pro 64bit i zaczely sie problemy. winda nie umie czegos dograc i wyskakuja mi caly czas trzy bledy: - STOP: 0x0000007E - ACPI.sys - STOP: 0x0000001E po kilku krotym resecie zostaje cos zreperowane, ale po wylaczeniu pc zaczyna sie wszystko od nowa. wie ktos co z tym zrobic? zrobilem jeszcze odczyt dysku hd tune-m [url=http://imageshack.us/photo/my-images/199/vx8.png[/url] Edytowane 9 Lipca 2013 przez basbot11 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Help! Mam jakiegoś spier.dolino wirusa. Siedzę przy kompie, wyszedłem po herbatę, wracam, a tu reset. Po resecie odpalił mi się program w javie (ta ikonka kawy) Antyviral Protection (czy coś takiego) i niby to skanuje kompa w poszukiwaniu syfu. Szybko powyłączałem, ale nie dało się odpalić antywiursa, ani... net przestał działać. Ok, tryba awaryjny, combofix + advanced system care, dał radę, ale teraz mam inny problem, wirus dalej siedzi bo: chciałem obczaić co to za "impulse " w temacie o GOGu i innych gierkach pecetowych. Wpisuję w google i gdy klikam w pierwszy wynik, przenosi mnie tutaj: http://searchkicks.net/?epl=M5qMS84MDY2MDQxLzMvaW1wdWxzZQ== (nie klikajcie) Tak samo jak wpisuje GOG, to również przenosi mnie na jakaś syfną stronę. (((((( Za któryms razem wchodzi, ale to mi się nie podoba. Używam darmowego Microsoft Essentials (antywir), i Comodo (firewall), do programów szpiegujących advanced system care. Co polecacie? nie chce mieć żrącego RAM antywiursa, komp z 2009, za ponad 3000zl, a chodzi jak gów.no. Np. dysk ma temperaturę 60 stopni..., wszystko muli mimo 4GB Ramu. Pokasować tego firewalla (windowsowy defender nagle nie dziala) i antywira? Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Trojan Remover i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Nie wiem gdzie pisać, więc piszę tu. Mam podłączonego kompa standardowo do monitora, postanowiłem wykorzystać drugie wejście w karcie graficznej (HDMI) i podłączyć peceta do TV. Wszystko w porządku, przestawiam swobodnie obraz pomiedzy nimi. Jak jednak ustawić żeby dźwięk wysyłał po HDMI to TV? Wyskakuje mi taka konfiguracja i nie wiem co robić Drugie pytanie - na 1920x1080 pulpit w Windowsie nie jest do konca widoczny, tak jakby nie był zsynchronizowany (pasek start jest troche ucięty). Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 co do drugiego pytania to musisz to ustawić w opcjach obrazu telewizora. u mnie (Samsung) to jest Obraz -> Opcje Obrazu -> Rozmiar -> Dopasowany do ekranu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Przecież na zdjęciu masz wybór , Digital Display Audio 2,3,4,5,6 więc sprawdź w tyle tv pod który masz podpięty do tv i ten sam zaznacz i powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Dobra, z dźwiękiem sobie poradziłem patrząc na tą solucje - http://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/windows/2010/01/windows-vista-i-7-jak-przeslac-dzwiek-przez-hdmi.aspx Co do obrazu to dzięki bartiz, pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi