Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Rzuciłem na patelnie tuńczyka z puszki w oleju słonecznikowym (filet) podsmażyłem, dodałem kawalki pomidorków bez skórek (only lidl), doprawiłem przecierem pomidorowym, do tego pietruszka, oregano, 4 zabki czosnku.

Dusimy razem to 15 min zeby jak najwiecej wody poszło w atmosferę, zasypujemy ugotowanym makaronem świderki (lidl only, italia ofcourse).

Omaszczony maksymalnie makaron sosem pomidorowym z tuńczykiem posypujemy serem mozzarella tartym, który się ładnie roztopi.

Tak, to jest ten smak.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 446,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

zjadłem grzybobranie z biesiadowa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W biedrze maja steki z antrykotu lub rostbefu po 35zl/kg. Kupilem, obsypalem pieprzem, smazylem po 4min na strone, na koncu sol i troche masla.

Tu zacytuje Yano, ale "I came". Hesus, jakie to miekkie, kruche i soczyste. Tyle smaku jedynie z pieprzem i sola.

270g szczescia, pelnego kreatyny i bialka.

Opublikowano

Po 4 minuty z każdej strony wystarczy ? Na jakim ogniu ? Widziałem je ostatnio i się zastanawiałem.

Opublikowano

Taki byl tutorial na opakowaniu:) Co 2 min zmieniac strone, lacznie dwie rundy wiec calosc 8min. Wg "instrukcji" to jest stek dobrze wysmazony, ale i tak byl lekko rozowy. Sredni ogien mialem.

Kolejnym razem wezme rostbef dla porownania.

Opublikowano

Jak można jeść steki dobrze wysmażone :(

Opublikowano

Chińskie pierogi (饺子) przygotowane przez naszego prowadzącego Chińczyka.

Za(pipi)iste, z sosem sojowym + cytryną jeszcze lepsze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Że też wcześniej nie robiłem smażonej cukinii pokrojonej w talarki (jedynie z mieszanek Hortex). Dziś kupiłem świeżą długą sztukę cukinii, pochlastałem w krążki, przyprawiłem, usmażyłem na oliwie z oliwek - jakie to dobre. Do tego kawałek steku z rostbefu.

Morda mi się ośliniła w trakcie spożycia.

Opublikowano

pierwszy raz dzis jadlem orzechy nerkowca, zaje.bista sprawa szkoda, ze troche droga. 

Opublikowano

Też bardzo lubię, a do tego bogate w białko i tłuszcze nienasycone. Cena faktycznie zaporowa.

Opublikowano

Dobry 'ser' wegański robi się z nerkowców.

Opublikowano

pierwszy raz dzis jadlem orzechy nerkowca, zaje.bista sprawa szkoda, ze troche droga. 

Ostatnio były w Lidlu po 9,90 za 200g paczkę, chyba z cztery o(pipi)iłem.

Opublikowano

W biedrze są nerkowce za ~4 dyszki za kg.

Opublikowano

nerkowce są spoko ale znacznie bardziej wole pistacje, niestety obie te rzeczy są drogie

i btw w przypadku nerkowców i pistacji nie zawsze opłaca się iść w tanioche i kupować w biedrze czy w tesco najtańsze wersje, czasami różnica w jakości i smaku jest tak ogromna że nawet jak sie zapłaci połowe typowej ceny to kasa jest wyrzucona w błoto bo prawie sie tego nie da jeść

Opublikowano

Akurat nerkowce i pistacje w biedrze są bardzo dobre - duże i wyjątkowo smaczne.

Edytowane przez Lucek

Opublikowano

W biedrze są nerkowce za ~4 dyszki za kg.

Jeśli nie solone to sprawdzę je. Ostatnio dodawałem je do makaronu ze szpinakiem i tez się sprawdziły.

Zacząłem robić w domu smoothie, wczoraj do blendera powędrował: szpinak, pomarańcze, banany, awokado, cynamon. Wyszło takie coś, w smaku rewelacja.

1476603_565397546871381_1547556510_n.jpg

Opublikowano

Czasem są solone, czasem nie, trzeba obczajać.

Opublikowano

właśnie jem cukinie smażoną w jajku, bułce, z przyprawami. I popijam sokiem marchwiowym. Taki mam dziś biedny obiad :(