Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 446 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Deadpoolowa Chimichanga ! Z kurczakiem, salsą i kwaśną śmietaną.

 

Edit:

Korzystałem z tego przepisu tyle że nie smażyłem tylko zapiekałem w piekarniku.

http://paulinawnuk.com/2016/02/ulubiona-potrawa-deadpoola-meksykanska-chimichanga.html

 

ZcNcyJx.jpg

Edytowane przez Bjały

Opublikowano

Proszę przepis, kolego.

Opublikowano

IMG_3014.jpg

 

close enough he he he

Opublikowano

Pasta amatriciana: kroimy boczek (w oryginale guanciale, ale ciężko u nas dostać podgardle), smażymy chwilę aż trochę puści tłuszczu, ale żeby nie był twardy. Odcedzamy, a na tłuszczu smażymy jedną małą cebulę z płatkami chili, jak zmięknie dorzucamy puszkę pomidorów, trochę pasaty, odrobinę przecieru, boczek, sól, pieprz i smażymy na mocnym ogniu aż trochę odparuje. Makaron gotujemy słabiej niż al dente, odcedzamy i na patelnię z sosem, posypujemy serem (najlepiej pecorino, parmigiano), mieszamy z serem i sosem chwilę i wykładamy na talerz. Posypujemy resztą sera.

 

Prosty, klasyczny przepis, bez żadnych przypraw i udziwnień, polecam.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio jadlem jak prawdziwy weganin. Falafele, humus, jakis nalesnik/chlebek, warzywa, zupa weganska, cos tam z baklazana (w ch.uj ostre i przez to niejadalne), ryz z czarnuszka (chyba), takie dobre slodkie z sokiem chyba malinowym (smakowalo jak miod no ale wiadomo) i ogromne dwa czipsy wielkosci pilki do recznej z jakiejs tam maki z kminkiem.

 

I ogolnie dalo sie tym najesc. Smakowo to roznie, bo o ile nie jest to niesmaczne to niektore smaki byly dla mnie na tyle nowe, ze potrzebowalbym pewnie czasu zeby sie przyzwyczaic. I niestety 70% talerza to potrawy suche i tutaj juz bardzo brakowalo jakiegos sosu czy polewy. Zamawiac koniecznie z czyms do picia.

 

Przeto nie rezygnuje z kuchni weganskiej. Mam juz kolejny lokal na liscie do odwiedzenia i wtedy bede mial jako takie porownanie.

Opublikowano

Ahimsa?

Opublikowano

Da. Nastepny w kolejce The Roor i Zle Mieso.

Opublikowano

Ahimsa i Złe Mięso bardzo spoko. Tego trzeciego jeszcze nie obczajałem.

Opublikowano

Je.blem sie w nazwie teraz patrze, The Root oczywiscie.

 

 

No i zapomnialem dodac, ze przez moja wizyte swiat stal sie lepszy i juz wojen nie bedzie.

Edytowane przez Mejm

Opublikowano

a może poznasz tam jakaś weganke co jej zrobisz taką zaje.bistą beze, że sam sobie zrobisz loda 

 

 

btw jeszcze Baszta daje rade

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Obudze sie rano z weganskim ku.tasem w du.pie i nie bede wiedzial czemu ale sobie przypomne, ze taka zaje.bista beze zrobilem.

Opublikowano

Jak kiedyś będą wyrzucać z kraju Polaków, którzy nie lubią gołąbków to chyba sam wyjadę. Serio, zjeść zjem, ale nie mam takiego parcia na nie jak większość ludzi, których znam.

Opublikowano

Jadłem z wielu kuchni domowych. Nie mam z nimi tak, że są dla mnie niedobre, zawsze zjem z przyjemnością, jak większość rzeczy, ale po prostu bardzo dużo ludzi uważa je za jakiś cud.

Opublikowano

Ja też nie jestem jakimś psychofanem golabkow, ale po prostu je lubię i mi smakują ;) Gołąbki to mimo wszystko klasyk polskiej kuchni, trzeba szanować :lapka:

Opublikowano

No bo jest Bigos, czyli długo pieczony, podsmażany, z mięsem, słoniną, śliwkami, grzybami, winem, najlepiej kilkukrotnie przemrożony i bigos gdzie kapucha jest ledwo wymieszana że skrawkami kiełbasy i parówki i zaciągnięta koncentratem.

Opublikowano

No właśnie w kontekście pozytywnym - bigos najlepiej w zimie na noc na zewnątrz dać żeby zamarzł a na drugi dzień podpiec i tak kilka razy. Stara wiejska prawda.

Opublikowano

Zrobiłem sobie płat łososia z sokiem z cytry, pieprzem, solą i maką. Do tego sos jogurtowo-śmietanowo-musztardowo-czosnkowy i właśnie wcinam. Mniam:)

Tylko kiedyś jak robiłem to nie miałem ości. To zależy od płata, czy po prostu wtedy "wypiekłem" ości w piekarniku?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.