Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Piłem przed chwilą pyszną kawkę z mlekiem a do tego przesłodkiego pączka z budyniem. :wub:

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 445,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

plus groszek konserwowaty i papryka w proszku, o boze ... pragnę tego

Jaka papryka? Słodka, czy ostra, czy wędzona? Nie próbowałem z papryka w proszku.
Opublikowano

Domowe fryty z parmezanem i czosnkiem maczane w domowym BBQ śliwkowo-miodowym.

Opublikowano

Zrobilem wlasnie kogel mogel 1 raz chyba od 15 lat

Opublikowano

Jaja z biedry? Jakby co salmonella nie jest taka zła jak się dobrze doprawi.

Opublikowano

Ale tylko na skórce. Jak umyjesz ziemniak to nie ma stąki.

Opublikowano

Kimchi z puszki. Lubię.

 

Ktoś robił w domu może?

Opublikowano

Kimchi z puszki. Lubię.

 

Ktoś robił w domu może?

"Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili."

 

No nie wiem, czy zjadłbym sfermentowaną kiszoną kapustę pekińską, czy rzepę. Ogórek to co innego:)

Kimchi z puchy, z Allegro?

Opublikowano

Oj Panie, ta trzeba spróbować. Kimchi to klasyka, kimchi to styl życia, kimchi to dla Koreańców jak chleb dla Polaka. No i niestety, poza granicami Korei do dostania jedynie w takiej formie w puszce :/

Opublikowano

zupka chińska vifon, to je życie

Opublikowano

ostatnio jadłem marchewkę startą, z odrobiną jabłka, chrzanem, solą i pieprzem. Cudowna mieszanka.

Opublikowano

Tez warzywka, ale z parowaru. Micha pełna marchewki, groszku, fasolki szparagowej, bobu. Posypane solą himalajska, pieprzem kolorowym i troche keczupu. Jezusie wchodzi przed snem jak złoto.

Opublikowano

Lasagne pierwszy raz zrobilem. Makaronowe płaty barilla, przecier pomidorowy 100%, mielona wolowina, cebula, sos beszamelowy (z mleka, masła i mąki), ser żółty, oliwa z oliwek, przyprawy.

 

Rewelacja, nie myslalem, ze to takie proste.

Opublikowano

No przeciez, ze proste.

 

A platy makaronu dawales prosto z pudelka, suche czy lekko obgotowywales?

Opublikowano

No właśnie, to chyba sprawa kluczowa do udanego lasagne. Dalem suche wg przepisu i zalałem beszamelem. Ale chyba za mało sosu było, bo gorne warstwy były twarde i kruche. Na ostatnie 5 min pieczenia dolalem jeszcze trochę mleka i było już git, zmiękły tak jak i reszta.

Opublikowano

Tez kilkakrotnie mialem ten problem bo sos nie zawsze zdazy dobrze wsiaknac albo oblac platy i sie w nim nie ugotuja. Dlatego teraz zawsze blanszuje makaron (czy to do lasagne czy caneloni), na 1min do gotujacej sie wody i nie musze sie martwic czy mi sos zlapie czy nie.

Opublikowano

tylko podgotowywanie przed, inaczej nie da rady.

Opublikowano

Ze sklepowym jasne, że najlepiej jest obgotować. Ale i tak lepsze wychodzi ze świeżego.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.