Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 420,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Cienkie Kabanosy Tarczynskiego z chilli. Dawno takiego gunwa nie jadłem, mdłe przyprawy, za słone, ciężkostrawne, szajs jak 150.

Opublikowano

Ale.. jak to:( Tarczyńskiego z chilli zajadamy jak chrupki. To te maestro 140g chyba czy coś, z biedry.

Dobre so.

Opublikowano

Ja jadłem takie cienkie jak paluszki, obrzydliwe.

Opublikowano

Pizzunię ręcznie klejoną. Na początku zabiegu myślałem, że ciasto stracone (po tym jak przypominało substancję do awaryjnego łatania dętek), ale zaczęło działać po dosypaniu jeszcze trochę mąki i oliwy z oliwek http://i.imgur.com/1EEUhGY.jpg

Po upieczeniu wszystko się wylało, bo za dużo sosu pomidorowego dałem xd ale i tak zaebiste. 

:banderas:

Opublikowano

Wczoraj organizowaliśmy małe party z gierkami z Amigi i gdy ekipa zgłodniała :ogor:

Wjechała pizza ze 105ki. Szybki dojazd. Wziąłem pół na pół dla 4 osobowej załogi. Żarcie przyjechało ciepłe.

dh74ph.jpg

60 zł za 62 cm pizzę to dobry deal. Ciasto było cieniutkie, dodatków na bogato i 2 sosy za Free, 0,5 l cola i Warka radler 0. Wszystko zagrało a wielkość placka robi wrażenie. Polecam.

Opublikowano

Afrykański street food od Grillaz czyli kukurydziana arepa z pulled porkiem, sztosiwo 10/10 i odkrycie ostatnich miesięcy, polecam bo inny, ale arcyciekawy smak.

Opublikowano

W weekend jadłem tartę, spód z rozkruszonych Oreo i na to masa z masła orzechowego i śmietanki. To było idealne.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

Ożesz jasny wuj. Momentalnie uzbierał mi się pełen ryj śliny po przeczytaniu. A zazwyczaj mi schnie w ustach xD

Opublikowano

Bratowa zrobiła, każdy zjadł jeden kawałek i się zasłodził, a ja zjadłem 3, myślałem, że rzygnę, ale jeszcze pół zjadłem xd

Opublikowano

Nie ja robiłem, także nie wspomogę, ale to żadna inwencja własna, znajdziesz w necie na pewno. Podstawowe składniki podałem.

Opublikowano

Dobry sos do makaronu z kurczakiem dziś zrobiłem. Jogurt grecki wymieszałem z żółtkiem jaja, łyżką musztardy rosyjskiej, ziołami i dużą ilością pieprzu czarnego i ziołowego. Na patelni szpinak mrożóny, cebulka i czosnek, potem wymieszane. Profit.

Opublikowano

Taka buła z masłem orzechowym i Nutellą...

yesjacknicholson.gif

Opublikowano

Buleczki-Mleczne-400g-71545-big.jpg

Uwielbiam te bułeczki.

ja tez :(

nienawidzę siebie gdy  wciągam  calą pakę, pod koniec wyczuwam plastik pod zębami :(

dobre były też te z serii tesco finest.

Opublikowano

Najlepszy wybór na śniadaniowe kanapki - bułki laugenecke. Niebo w gębie, no coś niesamowicie pysznego. Z zewnątrz są chrupiące, a środek jest zrobiony z "pączkowego" ciasta - bardzo miękki i delikatny. Wszystko to ma jeszcze bardzo charakterystyczny, specyficzny smak - no jak pączek, tyle że nie na słodko :wub:

Zdjęcia poglądowe z internetów:

laugenecke.jpg

csm_00541_e1f20fd598.png

1892_1.jpg

Opublikowano

No ale pewnie ciezko  to dostac w Polsce