Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

xD

 

Ma ktos nr do Solderowego, by ewentualnie wyrzygal ten sos?

 

[']

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 420,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano
Grzyb trujący. Przez bardzo długi czas był uznawany za cenny grzyb jadalny i często zbierany ze względu na dobry smak, dużą wydajność i łatwość w rozpoznaniu. Jako jadalny wymieniany był w atlasach grzybów. Bardzo długo, bo aż do lat 70. i 80. XX wieku uznany był za jadalny lub warunkowo jadalny. Dla większości ludzi gatunek ten rzeczywiście był nieszkodliwy. Jednakże u niektórych ludzi po jego spożyciu pojawiły się przypadki silnych zatruć. Zawarta w krowiaku substancja chemiczna w niektórych przypadkach powoduje śmiertelną reakcję układu odpornościowego człowieka, polegającą na tym, że organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwko własnym krwinkom. Sklejone krwinki blokują przepływ krwi w ważnych dla życia narządach. W związku z tymi przypadkami obecnie krowiaka podwiniętego uważa się za gatunek trujący. Mimo to w wielu krajach świata (np. w Europie Wschodniej) jest on nadal zbierany i spożywany. Za grzyb jadalny uważany był również w Polsce przed II wojną światową.

 

Opublikowano

czyli już nawet Wyklęci jak siedzieli  w lasach wiedzieli  żeby nie wpier,dalać olszówki.

Opublikowano

no kiedy mieli jeść te grzyby jak byli zajęci mordowaniem kobiet i dzieci?

Opublikowano

W przerwie.

Opublikowano

Sałatka z indykiem, roszponką, pomidorami koktajlowymi, cebulą, serem kozim i bekonem.

Opublikowano

Fajitas z wołowiną, papryką i cebulą. No w sam raz do piwka.

Opublikowano

Gadaliscie za duzo o skrzydelkach BBQ i musialem zrobic bo nie ma jak mieso;]

 

2nssxu1.jpg

 

pieczywko czosnkowe

 salatka z tofu

 

Delikatne paniery i sosy bo 2 letni synas obgryzal kosci prawie do szpiku

Opublikowano

Ale bym, ajaj!

 

 

Zastąpiłbym tofu fetą tylko.

Opublikowano

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ale carbonara z pancettą dziś wjechała :wub:

Opublikowano

W ten weekend pięknie obrodziły rydze więc na tapecie wszystko z nimi: smażone, panierowane, marynowane, sałatka z marchewką. W ogóle ten tydzień jest mega obfity w grzyby, ludzie ledwo kosze unoszą pod ciężarem :)

Opublikowano

Mialem dzisiaj jechac i ku.rwa pada deszcz caly dzien ;(

Opublikowano

U mnie też pada.
Zjadłem na obiad fasolkę po bretońsku, taką swojską, ale kobita dodała chili (były ostatnio na promo w kerfiucie i wzięło się sporo).
Fajnie piecze, fajnie też się pierdzi ciepłymi bąkami. 

Opublikowano

Znowu zrobiliśmy wczoraj spaghetti z wołowym ragu. Słodki jeżu jak to smakuje :wub: A przedwczoraj kluski śląskie z sosem z leśnych grzybów - zebrane w zeszłym roku, ale wczoraj wjechała nowa partia prosto z niemieckiego lasu

Opublikowano

A ostatnio Magda Gessler proponowała kluski śląskie z pesto. Muszę spróbować.

Opublikowano

Tak ciężki sos jak ragu walić na spaghetti, ogur zdegustowan.

 

 

 

 

I jeszcze to "wołowe ragu", wołowe, brzmi jakby ktoś robił ragu z jednego mięsa jak bezdomni na Ukrainie mdr. A to może być takie dobre danie...

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

chyba żartujesz jarek

Opublikowano

Przypomniały mi się te rzygi z makaronem, które jarek tu kiedyś wklejał i już nawet nie mam nic do dodania

Opublikowano

Dobrze, że nie kabaret z yt bo dopiero by była afera :o

Opublikowano

nie wiem, nie lubię kabaretów, ale jeśli bijesz do tego, że z kilkanaście miesięcy temu napisałem gdzieś, że GF Darwin to lepszy kanał niż daniemagical to masz nieźle strutą psychę zią

 

 

 

pewnie od tego paskudnego makaronu

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.