Jump to content


Mathiu

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Recommended Posts



tosty na śnaidanie, z serem, oregano, curry i ketchupem z biedrony :P do tego kropla bezkitu

Edited by Plugawy

Share this post


Link to post

warzywa na patelnię z Biedronki + jajka sadzone + browarek

 

Mój ulubiony zestawik, dobre w hooj, polecam :D

Share this post


Link to post

Placuszki z dodatkami. Nie wiem naprawdę, jak to nazwać, więc powiem, jak się robi, bo jest całkiem prosto.

 

Kroimy pożądane w plackach dodatki w kostkę (ja używam plastra wędliny, pieczarki, papryki i troszeńkę cebuli), wrzucamy do jakiejś michy, wbijamy w to jajko, około 6 łyżek mleka i mąki. Mieszamy, aż zrobi się jednolita konsystencja, w międzyczasie rozgrzewając patelnię. Gdy patelnia się rozgrzeje smażymy aż się zarumieni z obydwu stron. Potem od razu rzucamy na talerz i jemy z ketchupem (można z czymś innym albo w ogóle na sucho). Dla jednej osoby podane ilości starczą.

Share this post


Link to post
Placuszki z dodatkami. Nie wiem naprawdę, jak to nazwać, więc powiem, jak się robi, bo jest całkiem prosto.

 

Kroimy pożądane w plackach dodatki w kostkę (ja używam plastra wędliny, pieczarki, papryki i troszeńkę cebuli), wrzucamy do jakiejś michy, wbijamy w to jajko, około 6 łyżek mleka i mąki. Mieszamy, aż zrobi się jednolita konsystencja, w międzyczasie rozgrzewając patelnię. Gdy patelnia się rozgrzeje smażymy aż się zarumieni z obydwu stron. Potem od razu rzucamy na talerz i jemy z ketchupem (można z czymś innym albo w ogóle na sucho). Dla jednej osoby podane ilości starczą.

 

 

To sie chyba omlet nazywa. ;)

Share this post


Link to post

Boczniaki, kiełbasę swojską domowej roboty i wódkę.

Nic dodać nic ująć.

Share this post


Link to post

Wczoraj ośmiornice, a na śniadanie krewetki. Powiem jedno - pychooooota, ale kosztuje. ; p

Share this post


Link to post
Wczoraj ośmiornice, a na śniadanie krewetki. Powiem jedno - pychooooota, ale kosztuje. ; p

 

Fakt, jest strasznie droga, a poza tym niesmaczna. Miałam kiedyś okazję spróbować i jakoś nie przypadła mi do gustu.

Share this post


Link to post

Dzisiaj na śniadanie chleb z szynką, na śmierć zapomniałem, że post jest :/.

 

Na obiad smażone boczniaki, a na podwieczorek naleśniki z dżemem truskawkowym :)

Share this post


Link to post

2 bulki z paprykarzem i zoltym serem + jablko. Sok pomaranczowy. A pozniej bede jadl kieblase - nie wiem, czy smazyc, gotowac, czy moze tak na sucho wszamac.

Share this post


Link to post

Kiełbasa w cienkie plasterki + przyprawa do grilla, albo inny komponent tego typu + podsmażona cebulka + gęsta musztarda.

Share this post


Link to post
Guest Oran

Frytki z sosem czosnkowym własnej roboty (frytki jak i sos) na obiad.

 

Na kolacyjkę byłem u emsi donalda, który mnie poczęstował tortillą w cieście pomidorowym i nadzieniem pikantym (czyli tym samym które było za 7.50, a jest teraz za 7.90 tylko dlatego, że jest alternatywa w postaci nadzienia "delikatnego" i wyboru ciasta [pszenne [typowy naleśnik - ten co był za 7.50] lub pomidorowe - oba kul) oraz pikantnego kurczaka za 3 złocisze.

 

Powiem tak, tortilla jest kul, hamburgera wziąłem aby się zapchać - ale najlepsze co jadłem tego dnia to i tak były te fryteczki home made z PYSZNYM sosem, wycisnąłem całą główkę czosnku - MOOOOC. Miałem na trzy godziny spokój z katarem dzięki temu. :)

Share this post


Link to post

ja dzisiaj na obiad ziemniaczki, tradycyjnie podsmażone na 'sucho' razem z czosnkiem dobra oliwa,

przyprawami sojowiaki, potem zalane za(pipi)istym sosem i uduszone ze szpinakiem mm

do tego buraczki 'z torby' podsmzone na uduszonej cebulce, duszone dobre ;>

 

do tego wszystkiego piwo desperados 6,0%

Share this post


Link to post

wlasnie zjadlem moj ulubiony bucatini no 9, zrobiony po swojemu z zielonym pesto, a na wierzchu sos pomidorowy z orzeszkami pinii a na tym wszystkim, tunczyk i kalmary w sosie maslano-limonkowym.

udany eksperyment.

Share this post


Link to post

Eksalupki od knorra-pierś z kurczaka w tym sosie, dodałem makaron, pieczarki i oliwki mmmm wyborne, tylko dobrze przyprawić

Share this post


Link to post
wlasnie zjadlem moj ulubiony bucatini no 9, zrobiony po swojemu z zielonym pesto, a na wierzchu sos pomidorowy z orzeszkami pinii a na tym wszystkim, tunczyk i kalmary w sosie maslano-limonkowym.

udany eksperyment.

 

 

 

tewe, weź pochwal się w przepisach jak to zrobić kiedy będziesz miał czas kiedyś, bo brzmi świetnie, a czytając Twoje przepisy wszystko zawsze ciekawe wychodziło ;d

 

 

Share this post


Link to post
Guest MasterShake

duzy gyros z malibu, pekam

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych"). W związku z tym prosimy o zapoznanie się ze zaktualizowaną Polityką prywatności Privacy Policy.