Opublikowano 26 maja26 maj Ja startowałem już kilka razy. Jeśli masz swój samochód to możesz po wyścigach go zabrać albo zostawić papiery i zezłomować u organizatora. Oczywiście nie trzeba mieć papierów do samochodu ale wtedy dochodzi laweta i logistyka we własnym zakresie. Jest opcja wypożyczenia samochodu od organizatora, wtedy Ci go podstawiają na wyścig już bez termostatu i tłumika . Najczęściej z kołem zapasowym. Tylko trzeba zadbać o paliwo. Jak sie rozkraczy to go zostawiasz lub próbujesz naprawić (często podobne samochody stoją już martwe i jest spora baza cześci, każdy sobie pomaga i nawet pomoże w naprawie).Jak masz czas i ochote to warto sobie trochę popracować nad samochodem, chłodnicę wrzucić gdzieś gdzie jej nie uszkodzisz , zmostkować wentylator, wywalić termostat. Samochód najlepiej jakiś japończyk lub koreańczyk (honda, hyundai, mitsubishi) byle mały i w benzynie. Można go trochę odchudzić wywalając środek. Sam wyścig to loteria, w klasie amator raczej wygrywają po prostu najwytrwalsze samochody. Ogólnie nie ma co cisnąc na maxa, bo pozrzucasz opony z felg. Jak ze wszystkim jest sporo zależnych ale do dobrej zabawy wystarczy sie zapisać i wypożyczyć sobie samochód.
Opublikowano 19 lipca19 lip W dniu 26.05.2026 o 09:44, rafanus2 napisał(a):@Dud.ek super, dzięki :)Było grubo w tym roku Ogólnie Mazda Skyline umarła po spalonym sprzęgle wiec wzięliśmy corse z wypożyczalni która zapewniła nam niezapomniane wrażenia.
Opublikowano 20 lipca20 lip No dobra... znawcą w mechanice BMW, a szczególnie w awaryjności silników, czy w ogóle... w utrzymaniu tego rodzaju aut/tej marki... na kurłaaa chodzie, nie jestem. Ogólne, typowe pojęcie o mocy, osiągach, rodzajach silników mam, ale... co dalej, to już w tym temacie kiepsko... No i właśnie, czy ktoś orientuje się, czy interesowanie się kupnem tego rodzaju auta, kupno w ogóle... ma sensotomoto.plUżywany BMW Seria 4 2013 - 44 900 PLN, 292 070 km - Otomo...Interesuje Cię BMW Seria 4? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.Rzekomo jednostki 3.0 przy benzynie czy diesel w BMW są bardzo dobre, i przy tych 300 tys. km przejechanych ponoć nie do ruszenia. Co sądzicie? Edytowane 20 lipca20 lip przez JaskinieTerrigenoweMarvela
Opublikowano 20 lipca20 lip rozrząd na starcie +8000 zł?nic nie napisał facet, ja przy 240 000 nie zmieniałem, wolałem sprzedać...ogólnie to w większości zalezy od handlarza: w mojej jedynce nic sie nie psulo, i za 37 spylilem, a koles w robocie kupil auto za 20.000 i ciagle ma auto na warsztacie, ale kupil od handlarza (wszystko wymienil łącznie z rozrządem). takze loteria, szukajac auto, po prostu trza trafic na osobe uczciwa, czyli nie handlarz.
Opublikowano 20 lipca20 lip Gość tak zachwala w ogłoszeniu, a równocześnie cena podobno okazyjna, hmm. Ja bez opcji dłubania samemu przy aucie, miałbym spore obawy co do kupna BMW ze sporym przebiegiem.