Skocz do zawartości

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

Opublikowano

Kompletnie nie orientuje sie w filmach i szukam czegoś do obejrzenia z dziewczyną. Optymalnie bez komedii romantycznych i horrorów.

Zapal świece. Obejrzyjcie razem Django, rozbierz sie, załóż kapelusz a dalej sie samo potoczy

I nie zapomnij obudzic laski.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 355,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Kompletnie nie orientuje sie w filmach i szukam czegoś do obejrzenia z dziewczyną. Optymalnie bez komedii romantycznych i horrorów.

The Perks of Being Wallflower. 

Opublikowano

Ostatnio na forum przewijały się tytuły jakichś horrorów, które podobno są dobre. Jednym z nim był Conjouring/Obecność, ale coś jeszcze chyba fajnego było w ostatnich miesiącach, dobrze pamiętam?

Opublikowano

Polećcie jakieś filmy trzymające w napięciu do ostatniej sceny. głównie thriller/kryminał typu Prisoners,Zodiac,Panaceum .

Opublikowano

Koreance sa mistrzami tego gatunku: Chaser, Memories of Murder, Oldboy, Mother (Madeo)

Opublikowano

Jakiś mocny (ale nie kiczowaty, przesycony tylko i wyłącznie przemocą) film typu I saw the devil?

Opublikowano

Polećcie jakieś filmy trzymające w napięciu do ostatniej sceny. głównie thriller/kryminał typu Prisoners,Zodiac,Panaceum .

Dla lubiacych thrillery polecam zapoznac sie z hiszpanskim  El Cuerpo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jakaś dobra gangsterka ala Scarface, Ojciec Chrzestny czy Chłopcy z ferajny

Opublikowano

Plusik , może być zayebiste. I Pacino <3

Ojej nie mam już plusików wykorzystałem na jakieś głupie wulgarne posty smieszące cyganów :/

Opublikowano

Panowie jakaś dobra gangsterka ala Scarface, Ojciec Chrzestny czy Chłopcy z ferajny

Kanabis zrób tak jak ja. Bądź fanem filmów gangsterskich z pacino i de niro, a później obejrzyj trylogię Pusher i stwierdź że to jest dobre gangsterskie kino.

Opublikowano

Nie to co podałeś to amerykański remake. Chodzi o oryginalną duńską trylogie 
http://www.filmweb.pl/film/Dealer-1996-33076
http://www.filmweb.pl/film/Pusher+II+-+Krew+na+rękach-2004-187479
http://www.filmweb.pl/film/Pusher+III+-+Jestem+aniołem+śmierci-2005-187480

Dobre filmy jednak o gangsterach z ulicy a nie wielkich rodzinach tak jak w kinie amerykańskim. Jednak realizmem i dosadnością biją bajeczki z hollywoodu na głowe.

Opublikowano

Aha, no to tez napewno sprawdze.

Opublikowano

Przerażające jest to, że wpisuje taki kanabis do internetu hasło "pusher" i to co mu wychodzi to amerykański remake :(

Opublikowano

Dawno temu w ameryce, Nietykalni, Prawo Bronxu. A z takich mniej oczywistych obejrzyj sobie jeszcze La Haine i Wróg publiczny numer jeden obie części.

Opublikowano

filmografia Takashiego Miike'a tak do 2k3 bo pozniej to leci w odgrzewanie staroci i siorbanie druta j-popowej młodzieży.

Opublikowano

jak już lecieć klasykami, to wypada wspomnieć the heat (paczino deniro omg). polecam też wzorowany na gorączce the town od bena afflecka.

święci z bostonu, heloł

infiltracja z dicaprio - pewnie się nie znam, ale wole od koreańskiego pierwowzoru i huy, wolno mi

Opublikowano

Problem tkwi w tym, że Infernal Affairs, na którego podstawie powstała Infiltracja, to nie koreański a chiński film. Ze swojej strony polecam cała trylogie - świetny scenariusz, aktorstwo, montaż.

Opublikowano

lol wiem że chiński, nie wiem dlaczego napisałem koreański. nie wiedziałem za to, że cała trylogia jest.

Opublikowano

lol wiem że chiński, nie wiem dlaczego napisałem koreański. nie wiedziałem za to, że cała trylogia jest.

Infernal Affairs - zakończenie niby zamknięte

Infernal Affairs 2 - prequel

Infernal Affairs 3 - prequelo- sequel pierwszej części.

Cała trylogia była parę lat temu przez Gutek wydana (dziadowsko) na naszym rynku