Jump to content

Colin McRae: DiRT 2

Shakeawake

Recommended Posts

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

czym wy się przejmujecie. to i tak są rendery :) pozyjemy zobaczymy. Oprawa tu nie ma znaczenia. czy będzie blurrowo i gloomowo to kij. oczywiście jeżeli nie przegną pały. żeby to nie wyglądało zbyt plastikowo. Ale jak będzie dobry model jazdy i świetna rozpierducha to będzie git.

obawiam się że pójdą na mase.... czy na ludzi i zrobią model jazdy tak żeby Twoja babcia była w stanie dojechać do mety. Pociśli by coś bardziej realistycznego. I żeby był tryb Damage - EXTRAFUCKINSUPERDUPER HARDCORE. Czyli taki najbardziej realistyczny. Że jak wyrżniesz kołem w dziurę to je możesz zostawić. Ja zyłowanie silnika kończy się dupnięciem :)

Szczerze powiedziawszy to fajny system zniszczeń jest w Street Legal Racing Redline - mimo tego że wygląda kijowo i gra jest kijowa ..... w sumie auto tez sie nie naturalnie gnie ale reaguje na wszystko. wyrżniesz progiem.... masz krzywy próg. No i jak przekręcisz silnik to Ci blok puszcza :D I to mi sie podoba. Zła zmiana biegów powoduje że skrzynia leci na smietnik. Może gdyby Invictus miał więcej $ to by wyszło lepiej :) chyba założe temat o tej grze :P

• 2 months later...
  • 2 months later...
Guest pawel_k
Posted

zapowiada się technicznie doskonała kicha. niestety, widząc jak samochód przechodzi z poślizgu w poślizg to mam wrażenie że będzie to taki grid na szutrze - piękny ale kompletnie niegrywalny przez zwalony model jazdy...

Posted
zapowiada się technicznie doskonała kicha. niestety, widząc jak samochód przechodzi z poślizgu w poślizg to mam wrażenie że będzie to taki grid na szutrze - piękny ale kompletnie niegrywalny przez zwalony model jazdy...

Grid i Dirt maja bardzo fajny model jazdy. Czysty fun z niego leci

Guest Mr. Blue
Posted
Scorp1on, vel signap ma świętą rację. Po za tym, jazda z wychylonym tyłem na szutrze jest normą w WRC.
Guest pawel_k
Posted
Grid i Dirt maja bardzo fajny model jazdy. Czysty fun z niego leci

dirt tak, ma fajny model (poza samochodami wrc), grid to padaka. oczywiście moim zdaniem ;)

Posted

Ja nie nawidze simow czy czegos podobnego, preferuje arcade czyli nonstop gaz, malo hamulca - i gra mi sie super w te 2 tytuly od Mistrzow Kodu.

Dawac splita !!!

• 3 weeks later...
Posted

Ciekawe czy dadzą jakies OS'y trasy w śniegu tego mi brakuje do pełni szczęścia :) przy dircie swietnie sie bawiłem ,Codemasters obecnie sie wybili bardzo i wysoko zawiesli poprzeczkę w girdzie jesli chodzi o model jazy będzie super ale niech dadzą troche śniegu :)

• 1 month later...
Posted

Gra wyglada przekosmicznie (lepiej.. a przynajmniej efektowniej niz Forza i GT razem wziete)... oczywiscie dzieki mniejszej ilosci aut (trasy z kilkoma autami juz tak dobrze nie wygladaja) i 30fps.

Ale poza grafika, patrzac na filmiki wydaje sie, ze model jazdy i fizyka tez sa (w koncu) dobre.

Mozliwe, ze to bedzie pierwszy Colin, w ktorego zagram i kupie od czasu "dwojki" z PSX'a.

Posted

Martwi mnie tylko to bardzo szybkie i nie naturalne poruszanie się kół i kierownicy podczas skręcania. Mam nadzieję, że grając na kierownicy (DFP) ten "efekt" zniknie. W GT5P nawet grając na padzie kierowca dość naturalnie porusza kierownicą - pomijając fakt dość badziewnie wyglądającego ograniczenia kąta skrętu kierownicy.

Posted

Zobacz kilka filmików z kokpitu i popatrz jak kierowca w aucie rajdowym porusza kierownicą, nie ma chyba momentu żeby kierownica była ustawiona na wprost, to są rajdy a nie wypad na piknik po drodze ekspresowej.

A co do GT5 to tam kierownica nie robi pełnego obrotu, więc nie wiem co w tym naturalnego :P.

Co do samej gry dirt2 wydaje mi się że Codemasters zaczyna bardziej przywiązywać wagę do rynku amerykańskiego, wszędzie pełno kolorystyki podobnej do tej z tego filmiku:

Posted

Jeśli w prawdziwym rajdzie kierowca niemal teleportuje kierownicę z lewej do prawej w 00,1 sek. to ze mną chyba coś nie tak :lol:

Co do GT to wyraznie napisalem: pomijając fakt dość badziewnie wyglądającego ograniczenia kąta skrętu kierownicy.

Więc czytaj proszę ze zrozumieniem.

Pozdrawiam.