Opublikowano 19 sierpnia 201212 l jesli chodzi o cyberpunk to oczywiscie trylogia ciagu. wygugluj sobie.
Opublikowano 20 sierpnia 201212 l poszukuje fajnego sci-fi. uwielbiam dicka, ale przeczytalem juz wiekszosc wartych uwagi (wg roznych list i spisow), razem ladnych kilkanascie ksiazek. chce czegos w tym stylu. tematyka obojetna - moga byc to wyprawy w poszukiwaniu obcej cywylizacji, ale tez cyberpunk itp. Herberta próbowałeś? Diuna wymiata, Endymion też polecam bo dobrze mi się czytało, Niven i pierwsze dwa tomy sagi o pierścieniu też są całkiem spoko (później to już popylina) no i Clarka też moge polecić
Opublikowano 20 sierpnia 201212 l a czytales endymiona bez hyperiona? bo wtedy to troche ciezka sprawa jest ;]
Opublikowano 20 sierpnia 201212 l nie przeczytałem trylogię, ale nigdy nie wiem jak to się pisze i wrzuciłem to co wywaliło mi google
Opublikowano 20 sierpnia 201212 l quadrologie! polecam kolejna sage simmonsa, moim zdaniem wspiął się na wyżyny i rozniósł system. Ja tam podczas czytania kłaniałem sie autorowi za umysł.
Opublikowano 20 sierpnia 201212 l poszukuje fajnego sci-fi. uwielbiam dicka, ale przeczytalem juz wiekszosc wartych uwagi (wg roznych list i spisow), razem ladnych kilkanascie ksiazek. chce czegos w tym stylu. tematyka obojetna - moga byc to wyprawy w poszukiwaniu obcej cywylizacji, ale tez cyberpunk itp. Marek S. Huberath - "Gniazdo Światów" Antologie "Kroki w Nieznane" i "Rakietowe Szlaki" (te współczesne, od Solarisa). Edytowane 20 sierpnia 201212 l przez Yuhas
Opublikowano 21 sierpnia 201212 l Ogólnie od s-f po space opera. Cykl Endera, Orson Scott Card (Gra Endera, Mówca Umarłych, Ksenocyd) - świetne. Obcy w Obcym Kraju, Robert A. Heinlein - polecam właściwie wszystkie jego powieści, jest autorem m.in. Żołnierzy Kosmosu, na podstawie powieści powstał film o tym samym tytule. Statek, który Śpiewał, Trylogia Śpiewacy Kryształu, Anne McCaffrey Wielu autorów już zapomniałem, musiałbym do biblioteczki brata zajrzeć.
Opublikowano 21 sierpnia 201212 l Gra Endera jest świetna, Mówca Umarłych też dobry, ale Ksenocyd i Dzieci Umysłu to już raczej słabsze (IMO).
Opublikowano 24 sierpnia 201212 l Gra Endera jest świetna, Mówca Umarłych też dobry, ale Ksenocyd i Dzieci Umysłu to już raczej słabsze (IMO). 2 pierwsze książki super, pozostałe to już słabe, zgadzam się Jeszcze raz się powtórzę z Markiem Huberathem i jego "Gniazdem Światów" - kolega wspomniał o Dicku, więc myślę, że ta książka może mu się spodobać
Opublikowano 6 września 201212 l Coś podobnego do cyklu Jacka Piekary, traktującego o inkwizytorze Mordimerze Madderdinie ? (szukam) Edytowane 6 września 201212 l przez Plamek
Opublikowano 6 października 201212 l Cos podobnego do bezsennosc w Tokio? Amelie Nothomb - Z pokorą i uniżeniem
Opublikowano 23 listopada 201212 l ksiazka o historii polski. od mniej wiecej 18 wieku do konca 20. polecicie cos?
Opublikowano 27 listopada 201212 l Ostatnio przeczytałem trylogię Brolina napisaną przez Maxime Chattam. Ktoś wie jak mają się inne jego serie do tej, którą przytoczyłem? Chodzi mi o to czy są równie ciekawie napisane, jedna to chyba jakieś SF. Obietnicę Mroku pomijam, bo już kupiłem
Opublikowano 7 grudnia 201212 l Polec ktoś dobrą książkę o końcu swiata zw. z zombie http://wydawnictwosqn.pl/ksiazki/feed-2/
Opublikowano 9 grudnia 201212 l ziomki, co moglbym kupic sobie pod choinke do poczytania? / moze jakas ciekawa biografia?
Opublikowano 9 grudnia 201212 l mogę ci "pióropusz" mariana pilota pogonić. nie czytane. książka uznana przez krytyków więc na gwiazdę jak znalazł!
Opublikowano 10 grudnia 201212 l http://en.wikipedia..../Fahrenheit_451 Nie ma tego w mojej bibliotece. Coś innego?
Opublikowano 15 grudnia 201212 l Joł ziomki, szukam książki na prezent dla taty. Jest on wielkim fanem Zafona, uwielbia książki 'Cień wiatru', 'Gra anioła' i resztę tego autora. Polecicie coś podobnego? W sensie osadzonego w podobnych klimatach, czasie itp.