Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Age: Origins

Featured Replies

Opublikowano

bez punktow nie wykonasz. chyba, ze w pudelku miales kod na odblokowanie tego questa

co do poziomu trudnosci to nie wiem. wydaje mi sie, ze jesli juz to w achievementach moze cos byc.

• Odpowiedzi 705
  • Wyświetleń 114,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tylko nie pier.doli, OK? A jak cię trzęsie, może coś można na to poradzić? Tak twierdzę i nic ci do tego - zamiast w crisisa, wolę zagrać w Baldurs Gate, zamiast interaktywnego środowiska Red Factio

• chłopcze??? Aleś się dowartościował, co nie? Teraz to dopiero jesteś najfajniejszy w całej dzielni Słyszałeś, że niektórzy są tak po(pipi).ani, że w RPG w karty grają? Oni się cofnęli, zastali, cz

• Wypuścili zabugowana niedorobioną gre?   To mnie wkur.wia w tych czasach, masakra jak developerzy mają graczy w dup.ie, mozna powiedzieć że nastąpiła pecetyzacja gier konsolowych, kiedyś na psx, n6

Opublikowano

Co do tego kodu, to ewentualnie jeżeli masz dowód zakupu wersji PL możesz napisać do EA Polska - oni podobno dają kody na dwa DLC (wspomniany quest z golemem i dodatkowa zbroja)

Opublikowano

Sam quest z golemem ssie pałkę, ale Shale (golem) to doskonały nabytek do party. 4 tryby (buffer, tank, melee dps, ranged dps), które można aktywować sprawiają, że niezależnie od składu drużyny Shale i tak się przyda. No i największa ilość hpków w grze to też fajna rzecz.

Opublikowano

Co do tego kodu, to ewentualnie jeżeli masz dowód zakupu wersji PL możesz napisać do EA Polska - oni podobno dają kody na dwa DLC (wspomniany quest z golemem i dodatkowa zbroja)

Nie trzeba mieć dowodu zakupu, jeśli zarejestrowałeś grę na stronie EA. Piszesz do pomocy technicznej i bez problemu otrzymujesz kod na wypasioną zbroję i DLC.

Opublikowano

Może mi ktoś wyjaśnić jak w to skutecznie grać? KOTORy przeszedłem jedynie z takich podobnych do tego gatunku na PC. (Wolę zdecydowanie jrpgi)

Wybrałem elfa-maga. Jestem w Królestwie w jakimś opuszczonym budynku i w ostatniej sali mam do pokonania bodajże 3xMag krwi+ 4łuczników+4mieczników. Moja ekipa to: ja+Sten+Alistair+Morrigan. Moje postacie mają po 7-8lvl (swoją drogę ciekawe, że awansowałem na 7lvl i nie mam możliwości wybrania 'specjalności' czy jak to tam się zwie, aby zostać magiem krwi) i nie mam najmniejszych szans, aby przejść ten pokój. (magowie szybko wycinają mi drużynę). I teraz moje pytanie. Czy po prostu mam za niski lvl i muszę udać się do innego miasta ? (jestem na początku gry praktycznie :|) Poziom trudności: ŁATWY (!) :-/

Opublikowano

Nie obraź się, ale to chyba nie jest gra dla Ciebie, skoro na Łatwym sobie nie radzisz z nią. Nie ma tu czegoś takiego "jak skutecznie grać", ponieważ gra jest dość złożona i oferuje mnóstwo akcji taktycznych i ustawień drużyny. Według mnie do przejścia Easy wystarczy przeczytać instrukcję do gry. Naprawdę. Jak sobie nie radzisz to znaczy, że chyba nie jest to Twój ulubiony gatunek mówiąc delikatnie :whistling: A specjalność wybiera się na bodajże na 8 i 14 lvl i trzeba ją najpierw zdobyć ofcoz. Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi :)

Edytowane przez KIELiCH

Opublikowano

nie zaczynajcie gry na normalu tylko od razu wskakiwać na trudny,przynajmniej niweluje to uczucie napieprzania jak maszyna i wprowadza konieczność korzystania z głowy i aktywnej pauzy.

Opublikowano
Nie trzeba mieć dowodu zakupu, jeśli zarejestrowałeś grę na stronie EA. Piszesz do pomocy technicznej i bez problemu otrzymujesz kod na wypasioną zbroję i DLC.

W zasadzie to ani jedno ani drugie, mi przysłali kody bez żadnych dowodów - tylko zarejestrowałem się na stronie EA i napisałem do pomocy technicznej.

Opublikowano

Gdzie znajdę specjalność Łupieżca dla warriora?

Kolgrim w jaskini gdzie sie znajduja prochy Andraste. Musisz mu pomoc, zeby dostac specjalizacje ale on jest zly jak cos i jak mu pomozesz dostaniesz minusy u dobrych czlonkow druzyny.

Opublikowano

Nie obraź się, ale to chyba nie jest gra dla Ciebie, skoro na Łatwym sobie nie radzisz z nią. Nie ma tu czegoś takiego "jak skutecznie grać", ponieważ gra jest dość złożona i oferuje mnóstwo akcji taktycznych i ustawień drużyny. Według mnie do przejścia Easy wystarczy przeczytać instrukcję do gry. Naprawdę. Jak sobie nie radzisz to znaczy, że chyba nie jest to Twój ulubiony gatunek mówiąc delikatnie :whistling: A specjalność wybiera się na bodajże na 8 i 14 lvl i trzeba ją najpierw zdobyć ofcoz. Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi :)

No to Cię zadziwię. Wystarczyło zmienić lokację i szatkuję wszystkich jak leci. ;]

Opublikowano
nie zaczynajcie gry na normalu tylko od razu wskakiwać na trudny,przynajmniej niweluje to uczucie napieprzania jak maszyna i wprowadza konieczność korzystania z głowy i aktywnej pauzy.

tak zrobie.

Opublikowano
No to Cię zadziwię. Wystarczyło zmienić lokację i szatkuję wszystkich jak leci. ;]

Na easy...

Pisałeś wcześniej, że chciałeś na specjalizację wybrać maga krwi. Możliwość zdobycia tej specjalizacji jest tylko jedna - odpowiednio pokierowana rozmowa z demonem podczas

ponownej (w Twoim przypadku) wizyty w Circle of Magi.

Opublikowano

A wcale nie prawda. Bo trzeba pomóc dzieciakowi i tam pogadać z demonem. Do Circle of Magi już wracać nie trzeba.

Opublikowano

Pytanie do ludzi ktorzy juz graja: jakie specjalizacje sa najlepsze dla warka (robie tanka, 1h+shield).

Opublikowano

Ja z mojego tanka zrobiłem Templara. Główną postacią był mag, tak więc nie zwracałem zbytnio na tanka uwagi - jedynie go leczyłem. :)

Odnośnie demona to zapomniałem, że Circle of Magi było jednym z możliwych dróg wyboru.

Opublikowano

Nawet jeżeli Circle of Magi jest jedną z możliwych dróg (a jest, bo ja ją obrałem) to i tak z demonem gada się u chłopaka.

Edit: W sumie to się czepiam ;]

Edytowane przez estel

Opublikowano

Zarejestrowałem gierkę na stronce EA i napisałem maila do supportu o przysłanie kodów na DLC. W ciągu 24 h maja odpisać. Ciekawe czy przyślą?

Opublikowano

Pytanie do ludzi ktorzy juz graja: jakie specjalizacje sa najlepsze dla warka (robie tanka, 1h+shield).

Ja bym wzial czempiona i templariusza?

Chociaz tak naprawde to kazda poza lupiezca :P

Opublikowano

Wydaje mi się, że berserker jest najlepszą specjalizacją dla wojownika.

Opublikowano

Jak ugryźć arcydemona na normalu? :mellow:

Na finałowej walce dość szybko zacinała mi się każda balista, a w walce bezposredniej nie miałem szans (Ja - mag - mityczny wojownik, Sten czempion, Alister templar czempion i pies bojowy). Czy potrzeba do tej walki łotrzyka czy coś z tych rzeczy? W zasadzie pytam tylko z ciekawości bo zmieniłem poziom na easy i poszło gładko (balisty się nie zacinały).

Opublikowano

Wydaje mi sie , ze wybor berserkera jest oczywisty jesli ktos sie posluguje bronia 2h.

Natomiast rozwazyl bym wziecie templariusza i czempiona przy 1h i tarczy gdy nie mamy w druzynie Alistaira.

Wbrew pozorom specjalizacja Templariusza jest przydatna przy walce z magami i emisariuszami w malych pomieszczeniach.

Opublikowano

Potrzebuję pomocy. Może mi ktoś powiedzieć jak przejść

próbę nr2 w Azylu? Tj. są jakieś przyciski i muszę postacie na nie ustawić i przejść na drugą stronę, ale nie wiem w jakiej kolejności to zrobić.

Opublikowano

Rozwiązanie:

Step 1: Right one, right two, left three.

Step 2: PC steps on first section of ghost bridge.

Step 3: Right two, left three, left six.

Step 4: PC steps on second section of ghost bridge.

Step 5: Right two, right four, left six.

Step 6: Right four, left one, left six.

Step 7: PC steps on third section of ghost bridge.

Step 8: Right four, right five, left one.

Step 9: Right five, left one, left five.

Step 10: PC crosses successfully.

Edit: Jeżeli grasz na konsolach to zagadka jest dużo prostsza, bo:

On the console version of the game, as each bridge piece becomes solid, it remains solid permanently.
Opublikowano

Jestem w wiosce redcliffe, w swiatyni mam do wyboru: pomoc wiesniakom w obronie lub zostawic ich na pastwe losu. Nie chce aby wskaznik approval spadl u Morrigan i Stena, wiec wybralem aby im nie pomagac. No i tutaj pojawia sie problem, co mam zrobic zeby dalej popchnac fabule (nie wiem co ma sie dziac dalej, ale chyba chodzi o dostanie sie do zamku?).