Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Age: Origins

Featured Replies

Opublikowano

Grafika na początku rzeczywiście porażą "na minus" (co można poczytać w moich poprzednich postach) jednak po pewnym czasie można się przyzwyczaić. Został mi Orzamar, trochę mi się już nie chce zapuszczać się w te lochy...

• Odpowiedzi 705
  • Wyświetleń 114,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tylko nie pier.doli, OK? A jak cię trzęsie, może coś można na to poradzić? Tak twierdzę i nic ci do tego - zamiast w crisisa, wolę zagrać w Baldurs Gate, zamiast interaktywnego środowiska Red Factio

• chłopcze??? Aleś się dowartościował, co nie? Teraz to dopiero jesteś najfajniejszy w całej dzielni Słyszałeś, że niektórzy są tak po(pipi).ani, że w RPG w karty grają? Oni się cofnęli, zastali, cz

• Wypuścili zabugowana niedorobioną gre?   To mnie wkur.wia w tych czasach, masakra jak developerzy mają graczy w dup.ie, mozna powiedzieć że nastąpiła pecetyzacja gier konsolowych, kiedyś na psx, n6

Opublikowano
  • Autor

Hehe. Dasz radę przeca to kultowy następca Baldurs Gate on nudny nie może być :lol:

Opublikowano

Ok. dwóch dni. A to ze względu na maile z panią dyżurną. I nie wiem tylko czemu, kazała mi te kody napisać na pudełku od gry. Że niby jak opchnę grę i ktoś kupi z nowym IP, to kody będą nadal ważne?

Opublikowano

Są kody w pudełku z grą (teoretycznie) na Blood Dragon Armor i Stone Prisoner, jest kod w cyfrowej edycji kolekcjonerskiej na Warden's Keep i kody z zamówień przedpremierowych na pojedyncze przedmioty (unikalne dla różnych sklepów).

Opublikowano

Ten dodatek co będzie do gry to będzie na płycie czy w pudełku będzie po prostu kod na DLC ?

Opublikowano

POMOCY! nie wiem jak okraść babkę na targu.. to jakiś poczatek... pierwsze duże miasto... misja poboczna od majstra co dostaje procentówkę od tego co sam zarobie z jego poleceń. Mam odpowiednia Klasę Postaci zeby ukraść ale podchodze do baby i nic... tylko w kółko powtarza ze Jej Pani będzie nie zadowolona....

Opublikowano

Musisz przy niej otworzyć podręczne menu (to okrągłe) i tam chyba na górze masz opcję kradzieży.

Opublikowano

Wspaniała gra . Naprawdę świetnie mi się grało i mam zamiar przejść ją jeszcze raz Łucznikiem Humanem ( obecnie przeszedłem ją grając Dwarfem bez-kastowcem wojownikiem ) .

Oczywiście napotkałem wiele denerwujących błędów ( np. długie czekanie po zabiciu kogoś aby quest został zaliczony / drzwi otwarte oraz błedy z niezaliczaniem achivementów ) .

Nie mogę się doczekać dodatku . Gorąco polecam grę wszystkim , nie tylko fanom gatunku .

Opublikowano

W moim przypadku było to ok. 35h, większość questów robiłem. Jeżeli robić by wszystkie i jeszcze przed questem Zjazd Możnych zrobić save, by obejrzeć wszystkie zakończenia może wyjść nawet z 60h. Poziom trudności też ma znaczenie ;)

Opublikowano

Mi przejście zajęło 60 godzin ze wszystkimi questami i pobocznymi przeciwnikami. Bez "robienia save'ów i oglądania wszystkich zakończeń".

Opublikowano

panowie prosiłbym o mała radę z waszej strony: która wersja językowa jest lepsza? czy polska wersja jest na miarę baldura 2? czy angielska wersja jest zrozumiała( angielski znam nie najgorzej? co poradzicie?

Opublikowano

W wersji angielskiej jest Claudia Black, czyli od niedawna najseksowniejszy głos gier video.

Z drugiej strony w polskiej mamy Fronczewskiego, czyli najbardziej klimatyczny głos w tej części galaktyki. Od dawna.

Ja wybrałem wersję angielską. Co prawda bez Stena Fronczewskiego, ale i bez drewnianych aktorów rodem z "W11".

Opublikowano
  • Autor

Allistair wypadł znacznie lepiej w wersji PL. Nie nazwałbym głównych (postacie w ekpiy plus kilku najważniejszych sojuszników i wrogów) dubbingowców DA drewnianymi aktorami rodem z W11. Właściwie to ludziom grającym w W11 brakuje sporo do ludzi, którzy pracowali nad DA PL. Tak więc bez przesady, hejas, bo się chyba zagalopowałeś w złości na "kiepską" polską wersję.