Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

I biegaj trasy, a nie kółka. Jak w głowie masz, że musisz przebiec, bo ani nie zawrócisz, ani nie będziesz szedł jak parówa - to jesteś w stanie więcej przebiec. Kółka wkładaja w głowę, aby robić ich mniej ;)

I świata zwiedzi!

• Odpowiedzi 7,9 tys.
  • Wyświetleń 663,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i zrobiłem dziś ten Triathlon, miejsce 295 na 634, czas 2:45:58.     Generalnie, jestem zadowolony, założyłem sobie minimum: 40 min na pływanie, 1:20 na rower i 45 min na biegan

• Moja sprawa dotycząca pogryzienia właśnie dobiegła końca. Obyło się bez sądu, choć z pomocą adwokata. Gotówka przekazana. Starczy na oleda i jeszcze na kurwę zostanie A podobno biegając amat

Opublikowano

I biegaj trasy, a nie kółka. Jak w głowie masz, że musisz przebiec, bo ani nie zawrócisz, ani nie będziesz szedł jak parówa - to jesteś w stanie więcej przebiec. Kółka wkładaja w głowę, aby robić ich mniej ;)

Wszystko spoko tylko biegam na bieżni :pawel:

Opublikowano

No typie, weź idź jak człowiek pobiegaj po ulicy, zobaczysz, że kilometry rosną w nogach o wiele szybciej.

Opublikowano

Gurwa ja po lesie biegam i jest kozag, a że nad samiutkim morzem to nie czuję żadnych spalin i innych syfów.
Właściwie to dopiero wracam do biegania, jakieś skromne 5km robie mniej więcej codziennie, czasy już schodzą w dół, ostatnio też dokładałem sprint na koniec ale coś już się odzywa w prawym kolanie i nie szarżuje xD

Opublikowano

nie no xd ku.rwa maciucha zaraz przekope dostaniesz, ludzie mu się rozpisują, dopingują, a ten wyjeżdża z bieganiem na bieżni elektrycznej xd no ku.rwa ręce mi opadły do samej ziemi 

jak na bieżni ci jest ciężko to na ulicy będzie jeszcze trudniej i nie patrz na czasy zrobione na bieżni elektrycznej bo to zupełnie coś innego

kur.wa po co ja mu coś tłumaczę  :dog:

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

Ja na bieżni się bardziej męczę, ciągke muszę być skupiony, żeby wielką syrą się zmieścić i orła nie wyciąć. Żadnej przyjemności z takiego biegania, zawsze tylko rozgrzewka przed siłownią.

Opublikowano

Ja mam ciśnienie to górne spore bo ponad 140 czasem, ale za to puls jest super 60-70. Kofeiny już w ogóle nie tykam, a biegam regularnie. 

Bieżnie są słabe, tylko teren. 

Opublikowano

Mieszkam w centrum miasta i w chu.ju mam stanie na przejściach co 5 minut i wdychanie spalin.

W wakacje se jak człowiek pobiegam po lasach dolinach u siebie.

Opublikowano

Ja w zimę biegałem po Gdańsku, da radę. A na spaliny chusta termoaktywna na ryj i elo. No, ale wiadomo, to Tobie ma być wygodnie.

Opublikowano

dziś robiłem 1:30 rozbiegania, a jutro kolejny mocny trening 20min luźnego biegu + 4x1km w 4:00/km + 3x500m w 3:40/km + 15 schłodzenia. Dobrze wejdzie, trochę martwi mnie fakt, że rano idę oddać krew, więc może być trochę ciężej. Chociaż oddaje regularnie i nie czuje specjalnego osłabienia.

Opublikowano

Ładnie się doje.biesz jutro.

Ja dziś 6,5 km w 30 minut i 10x200m interwałów, na tempo lekko ponad 3 minuty. Na koniec 2 km schłodzenia.

Opublikowano

21 maja na 10 km, bieg Papiernika w rodzinnym mieście. Marzy mi się poniżej 40 minut, co będzie bardzo ciężkie. Taki czas zapewni mi miejsce w pierwszych 150 na ok. 3000 startujących. Ehh byłoby pęknie, walczę na treningach o to.

Po drodze półmaraton w majówkę w Grudziądzu doliną Wisły i na 8 km obok rodzinnego miasta, taki piknikowy bardziej. Jeszcze myślę nad nimi. Myślę też, czy w Majówkę nie pojechać w góry na 3-4 dni i pośmigać po górach. Taka zmiana klimatu może zdziałać cuda z formą.

A jaku Ciebie ze startami? I w ogóle u reszty? Bo tylko o półmaratonie Michaelisa głośno w temacie :D

Opublikowano

Właśnie myślę nad zakupem jakiegoś zegarka do biegania i roweru za około ·500zł. Coś możecie polecić?

Opublikowano

Ja ostatnio startuje co tydzien ale nikogo nie obchodza biegi na 5km :(

W niedziele bieg papieski, na poczatku maja w lomzy 5km no i dyszka podczas polmaratonu kurpiowskiego. A potem pod koniec czerwca moje tego roczne main event czyli runmageddon bejbe.

Opublikowano

ja właśnie chętnie bym się sprawdził na 5 km, ale nie mam gdzie. Ze startów to pewnie 10km na majówkę i pewnie półmaraton u Wiktora pod koniec maja. Potem to się zobaczy, zaczną się upały to się skończy bicie rekordów. Najlepiej to się startuję wiosna/jesień. 

ja do złamania 40 min na dychę już dwa razy podchodziłem i za każdym razem brakowało 15s, ale też sporo śniegu było na trasie. Ogólnie jestem gotowy na czas poniżej 40 min i czuję to po sobie, ale to musi mi wszystko zagrać, trasa, pogoda, dyspozycja dnia. To są moje warunki :D

a jaki krupek miałeś dotychczasowy rekord? teraz widzę treningi robisz solidne to na pewno życiówka będzie pobita znacznie

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

W oficjalnym biegu 46:30, ale to w zeszłym roku, nie biegałem wtedy, tylko jeszcze grałem w kosza, byłem po sezonie. W poniedziałek na treningu weszło 45:30 chyba, ale to ze startem od domu, początkowym dotlenieniem, czyli tak na dzień dzisiejszy 44 minuty z groszem, pewnie. No jeszcze ponad miesiąc interwałów przede mną, zobaczymy.

Opublikowano

no to patrząc realnie o 40 będzie ciężko. Ja z planem zacząłem lecieć jak miałem życiówkę 41:50, chociaż wtedy pewnie pobiegłbym z 42:30 max. No i ciągle się bujam żeby ją złamać, ale nie takie rzeczy sport widział i każdy jest inny. Za to życiówka w półmaratonie po 2 miesiącach pobita o 10 min. 

Opublikowano

No zdaję sobie sprawę, że to trochę ciężka misja, ale ciężkie trenuję, dieta, suplementacja i regeneracja dopięta. No jak się nie uda, to cały trud i tak nie pójdzie na marnę, bo zaowocuje później, także też biedy nie ma. Póki co, zapierdzielam i wierzę, że się uda.

Opublikowano

Przeciez nie umierasz. Nie uda sie w tym sezonie to bedziesz mial dzieki treningom juz podkladke pod nastepny zaje,bista i w nastepnym poszarzujesz.

No chyba ze rzucasz bieganie po tym sezonie xd

Ja mam plan na nastepny rok przebiec polmaraton, ale jak bedzie dobrze szlo to moze i na tej jesieni sprobuje. U mnie troche inne warunki bo duzo zalezy od tego jak bedzie szla redukcja i od mojej wagi. Dopiero zeszlem z 87 na 84 i przez to biegam na 5km, kondycja by wytrzymala na 10 ale stawy przy tej wadze u mnie juz srednio, szczegolnie skokowy :/ Dopiero jak waze ponizej 80 zaczyna sie u mnie bieganie na powaznie :) Wiec pewnie dopiero od tej dyszki na polmaratonie kurpiowskim

Damian wiem co mowisz o letniej pogodzie, w niedziele jak bieglem cross bylo 25 stopni w cieniu i pelna patelnia na sloncu , koszmarne warunki. Dobrze ze czesc trasy byla w lesie. Wbiegajac w cien byla niesamowita ulga

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

No, ale zobacz jak leciałeś na 4. kilometrze, to już jest solidne tempo.