Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Taki protip dla biegajacych na stadionie. Gps tam nie mierzy idealnie i lepiej skupic sie na liczeniu kolek nie tym jaki dystans pokazuje zegarek. Biorac pod uwage ze 10km jest podzielne przez 400m powinienes skonczyc tam gdzie zaczales ;) No jakbys zrzucil 10kg to polmaraton by wjechal na miękko napewno. A i stawy by podziekowaly :)
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 minuty temu, kanabis napisał(a):Taki protip dla biegajacych na stadionie. Gps tam nie mierzy idealnie i lepiej skupic sie na liczeniu kolek nie tym jaki dystans pokazuje zegarek. Biorac pod uwage ze 10km jest podzielne przez 400m powinienes skonczyc tam gdzie zaczales ;)No jakbys zrzucil 10kg to polmaraton by wjechal na miękko napewno. A i stawy by podziekowaly :)Tylko ja biegam zazwyczaj na najdłuższym torze który ma chyba 420m więc nie wyjdzie idealnie w tym samym miejscu ;) ale kilka razy sprawdzałem na tym wewnętrznym torze i generalnie pokrywało się +/-50m przy dystansach ok 5kmno chyba że GPS głupieje, raz mi takie coś zrobił ;)wyglądało to jak jakieś zagłuszanie bo to się nawet z boiskiem nie pokrywało (bo zarówno boisko i kort są w środku torów biegowych także ostro coś przesuwało ślad). ale to jednostkowy przypadek, częściej zdarzają się co najwyżej takie pojedyncze błędy jak niżej, ale zazwyczaj jest ok Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez gtfan
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Jesli biegasz po zewnetrznym to ok. Ja kiedys mialem tak ze biegnac wzdluz rzeki przy jednej petli gps pokazal mi ze biegne po rzece niczym jezus. Teraz mam w zegarku gps dwuzakresowy i mierzy swietnie ale na stadionie dalej bywa blad rzedu kilku metrow na okrazeniu. Wiadomo ze odchyl 50m przy 5km na treningu nie ma wiekszego znaczenia ale tak tylko mowie jakbys kiedys wszedl na wyzszy level i zaczal robic interwaly 200m czy 400m na czas to juz odchyl typu 5-10m wypacza troche czasy powtorzen ;)