Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie lagavulin się mocno wyróżnił na tle tego co piłem. Bardzo intensywny w smaku

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 137,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I jest

• Pewnie, że mam.   Z tą whisky to u nas jest jakaś patologia - najwięcej sapią studenciaki co to kupują Johnego w Biedronce i nagle wielcy smakosze i znawcy picia whisky, bo w promocji była. Z wódką

• Było dobre promo to wziąłem tym bardziej, że jeszcze nie próbowałem 

Opublikowano

Lubię takie whisky z Islay, które są dymne, ale ten dym jest taki hmm słodkawy, a nie słony. Gdy nie mają w sobie aromatów aptecznych, czy asfaltu, to jest rewelacja. Taki dym jak opisuję pozwala łatwiej przystosować kubki smakowe i dzięki niemu nie przeszkadza wysoka moc i czuć więcej aromatów. Z whisky z takim dymem polecam Taliskera i Bowmore'a.

No i wszystkie Single Malty leżakowane w beczkach po Sherry. Są to wytrawne whisky ale mają słodkawy posmak, który ułatwia ich odbiór. Są idealne dla ludzi, którzy przechodzą z picia blendów z colą, do okazjonalnego delektowania się szklanką whisky z wodą/lodem. Póki co to jest mój etap (ale whisky z colą, to mój zestaw na każdą imprezkę). A jak połączysz beczkę sherry i dym, to jest poezja... :)

Edytowane przez Marcin_wawa

Opublikowano

A jakie było najpyszniejsze whiskey jakie piliście? I czy wasze kubki smakowe potrafią wychwycić, jakie whiskey było za 30zł, a jakie za 300 zeta?

Różnica między blendami za 30zł, a single maltami za 300zł jest bardzo duża i uważam, że jak ktoś tego nie czuje to jest inwalidą smakowym.

Jeśli chodzi o różnicę pomiędzy poszczególnymi single maltami to jestem w stanie powiedzieć ogólnie n.p. że taki Laphroaig jest mocno dymny, natomiast Yamazaki owocowy. Ale wdawać się w szczegóły, tak jak robią to profesjonaliści w notkach smakowych, niestety nie umiem :frog:

Najlepszy, tak jak wspominałem wcześniej, jest dla mnie Laphroaig. Lagavulin też lubię, ale końcówka jest dla mnie odrobinę za ostra i dlatego Laphroaig u mnie przoduje.

Opublikowano

Dobry ten jim klonowy mam w koszyku. 5 minut

Opublikowano

dobry,  z colą wysmienity, jakbym biegał nago po lesie w Kanadzie i  spijał  syrop prosto  z drzewa z puszką coli  w ręce

Opublikowano

Co Ty takie likiery pijesz.

Opublikowano

Chyba o jeden kielon za dużo, trzy posty pod rząd 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

albo mialem haluny albo w lidlu 1,75l czerwonego jasia wedrowniczka za 99zl

Opublikowano

az taka roznica wzgledem butelek niepromocyjnych i znowu przechodzimy do tematu, ze jak cos w biedrze/lidlu jest w dobrej promocji to sa to specjalne goowniane partie?

Opublikowano

To nie chodzi o to, że to promocja w lidlu/biedrze - po prostu czerwonego walkera się nie pije, bo to syf. Ostry zapach i smak słabego jakościowo destylatu, nie kłamiąc to tylko golden loch z biedronki jest gorszy. Sporo ludzi właśnie odtrąca whisky przez to, że sztachneło się johnym albo nie daj boże wzieło wira butelki. 

Ostatnio dostałem 0,5 od pracownika i głupio było mi go spoliczkować, udałem, że się cieszę. Wydaje mi się, że najlepszym zastosowaniem będzie wymieszanie go z wodą,  bezzapachowym detergentem i zrobienie z niego ładnie aromatyzowanego, zimowego płynu do spryskiwaczy.

Edytowane przez Pajda

Opublikowano
  • Autor

Dobrze prawi. Na sylwestra brałem w Lidlu czarnego Danielsa litr za stówę i był ok chociaż się bałem mocno. Następnym razem Jan więc Biedrze będzie jakaś promo wezmę dla porównania.

Opublikowano

Szkoda kasy na porównanie, w tesco przed swietami byly 0,05l balantyny i johny po 5zl. A z biedronkowych trunkow to ta whisky z twardej tubie za 70zl jest podobno bardzo fajna i do kwoty 150zl to swietna alternatywa dla bardziej rozreklamowanej konkurencji. I ma butelke z korkiem - zawsze chcialem na(pipi)any otworzyc geba taki trunek.

Edytowane przez Pajda

Opublikowano

johnnie walker ewentualnie z duza iloscia coli do naje.bki ale to i tak lepiej wziac western gold z lidla. tani burbon, z cola smakuje jak jim beam, wiec nie ma co przeplacac

Opublikowano

ostatnio za przysluge dostalem tullamore dew - mam oddac i lac po pysku ze koles mnie obrazil czy jednak otwierac?

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

nie ma złego łyski. Do codziennego drinkowania sie nada i rozrabiania z kolą.

Opublikowano

ostatnio za przysluge dostalem tullamore dew - mam oddac i lac po pysku ze koles mnie obrazil czy jednak otwierac?

Ja bym wypił.

Opublikowano

Golden Loch z Biedry - myślę, że ktoś kto kiedykolwiek pędził bimber i zna pojęcia przegony ( no może mniej xd) i pogony, będzie w stanie wyobrazić sobie smak tej whisky.

A wracając do Walkera, to uważam, że nie warto po prostu wydawać pieniędzy, bo z tego co pamiętam to kosztuje z 40zl za 0,5 ? Czyli tyle za ile mozna kupic western golda, wspomnianego przez Michała Olszeskiego.

Edytowane przez Pajda