Opublikowano 11 kwietnia11 kwi Byłem w New Forest,(okolice Southampton) bardzo ładna okolica z dzikimi końmi i osłami, które łażą po całym parku. Pierwsza jazda w tym roku.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi i jeszcze dane jak kogoś interesuje https://connect.garmin.com/modern/activity/22487630371
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Wkleiłem AI wycinek segmentu, podałem mu swoje dane i poprosiłem by ustalił realny czas gdybym jechał gravelem na innych oponach niż mtb, czyli mniejsza masa i mniejsze opory toczenia. Oto co mi wyliczył, jak widać kabanos jak zawsze znafca nie sugerujący się emocjami przy ocenianiu xd Przy okazji wyliczył mi FTP pomiędzy 3,2 a 3,4.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Przez takich ludzi mamy drogi RAM. @Kaczi po co ci taki bęben? I nie pierdol, że urósł z dnia na dzień.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi 22 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Przez takich ludzi mamy drogi RAM.@Kaczi po co ci taki bęben? I nie pierdol, że urósł z dnia na dzień.Słowa randoma tyle znaczą xd
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi @Ukukuki dysocjacja emocjonalna. Bęben rośnie od 2015r kiedy przebiegłem maraton
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi 32 minuty temu, Kaczi napisał(a):@Ukukuki dysocjacja emocjonalna. Bęben rośnie od 2015r kiedy przebiegłem maratonNo to byku mam nadzieje, że chodzisz do specjalisty.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi 21 minutes ago, Ukukuki said:No to byku mam nadzieje, że chodzisz do specjalisty.mam spectrum "tylko" i jest to ponoć mechanizm obronny i nie można za wiele z tym zrobić. Ważne że nie jestem socjopatą i nie biegam bez wyrzutów sumienia z siekierą po osiedlu ;)
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Pany Jaki licznik byście polecali. Kompletnie zielony jestem, raczkuję jeśli chodzi o takie rzeczy dla rowerka a mam zamiar dość poważnie podejść do tematu.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi 12 minutes ago, N1C3L0R3 said:Pany Jaki licznik byście polecali. Kompletnie zielony jestem, raczkuję jeśli chodzi o takie rzeczy dla rowerka a mam zamiar dość poważnie podejść do tematu.jakie są twoje oczekiwania, gdzie będziesz jeździł(asfalt, szutry, lasy), budżet. Czy ważna jest kompatybilność z twoim smartwatchem
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Mieszany tryb, ale powiedzmy że 50 % to typowy las, mega lubię) Budżet to max 500zł. Zegarek chcę zmienić ale może już nie na gwałt, póki co myślę, że daje radę.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Myślę że tak, funkcja niby nie obowiązkowa, ale wydaj mi się, że lepiej ją mieć niżeli by jej nie było.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi 16 minutes ago, N1C3L0R3 said:Myślę że tak, funkcja niby nie obowiązkowa, ale wydaj mi się, że lepiej ją mieć niżeli by jej nie było.Uchwyt sp connect i jakiś stary telefon. Nowego bym nie montował bo drgania potrafią wytrząść stabilizację obrazu. Jeżeli się wciągniesz to wtedy upgrade do dedykowanej nawigacji rowerowej.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi 6 minutes ago, N1C3L0R3 said:@shinian jakąś apkę polecasz ?Zaczalbym od przetestowania darmowych kont na komoot i strava.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi @N1C3L0R3 generalnie to są drogie tematy te komputery rowerowe z gps zwłaszcza od uznanych firm to trzeba wyłożyć ponad 1K PLN. Dobrą opcją tak jak pisał ekolega wyżej to telefon i apka z czytaniem map w formacie gpx bo to najczęściej spotykany format map rowerowych. Ale wtedy będziesz nie miał funkcji typowego licznika tylko mapy. Ktoś tu jeździł na licznikach marki Bryton, w tej cenie możesz kupić też iGSport, ale ja nic nie wiem o tej marce. Wszystko zależy czy chcesz mieć opcję ściągania tras i potem odpalania je z komputera a zarazem wszystkie funkcje licznika. Lub combo sportowy zegrek +plus navi z telefonu zamocowanego na mostku
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi No mam jakiś tam stary telefon, szukam właśnie tego uchwytu, ale tego jest od H i ciut ciut. Mam "Realme 6 - leciwy ale nadal trzyma bateria" powiedzmy jako dawca. Myślę że się nada Andek 11 (no chyba będzie git).zastanawiam się nad tym Uchwyt na telefon do roweru SP CONNECT 52400 CzarnyMediaexpert.plSP CONNECT 52400 Czarny Uchwyt na telefon do roweru - nis...SP CONNECT 52400 Czarny Uchwyt na telefon do roweru ⭐ w Media Expert! ➤ Rozmiar ekranu [cale]: Uniwersalny, Średnica kierownicy [mm]: Uniwersalna | Cena i opinii w Media Expert
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Kup sobie coś z amortyzacją jeśli masz ruchome soczewki w telefonie bo po kilku tysiącach km to zdjęcia nie zrobisz telefonem.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Kup sobie IGPSPORT BSC200, idzie dorwać na ali z kodami w okolicach 120zł, bateria trzyma długo, GPS jest w miarę dokładny, nic więcej nie potrzeba do zwykłej jazdy.https://pl.aliexpress.com/item/1005006304312199.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.44561c24iJyYv0&gatewayAdapt=glo2pol Edytowane 12 kwietnia12 kwi przez LansVansDans