Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Właśnie dosłowna godzinę temu kuzyn mi zaoferował 2 m-c IGPSPORT BSC300 za kwotę 200zł no i chyba skorzystam. Jedynie co to brak uchwytu, ale to do ogarnięcia widzę za ~60zł.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi 3 minuty temu, N1C3L0R3 napisał(a):Właśnie dosłowna godzinę temu kuzyn mi zaoferował 2 m-c IGPSPORT BSC300 za kwotę 200zł no i chyba skorzystam. Jedynie co to brak uchwytu, ale to do ogarnięcia widzę za ~60zł.Bierz bo dobra oferta, a uchwyt kosztuje 16zł i od spodu ma też dodatkowe mocowanie na lampkę/GoPro.https://pl.aliexpress.com/item/1005006995120837.html?gatewayAdapt=glo2pol
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Ja tak na szybko z pytaniem bo dostałem dziś na biegach bidon i w sumie by mi się przydał bo planuje więcej w tym roku jeździć na rowerze ale tak śmierdzi w środku, że masakra. Normalnie jakby ktoś tam ropę trzymał. Da się coś z tym zrobić czy lepiej to wyrzucić ?
Opublikowano 13 kwietnia13 kwi W dniu 10.04.2026 o 12:12, ginn napisał(a):A ja z innym tematem - ostatnio wpadłem na myśl, żeby trochę pobawić się z nagrywaniem przejażdżek i wyłapywaniem ciekawych kadrów. Robi to ktoś na co dzień? Markę mam już wybraną (DJI), ale zastanawiam się nad typem - one action, czy 360tka. Obie mają swoje wady i zalety. Bliżej mi chyba do tej pierwszej, ale z drugiej strony kręcenie w 360 stopniach jest kuszące.Ciężko doradzić, nie wiedząc do końca co zamierzasz z tym materiałem video później robić. Czy chcesz robić kilku-kilkunastu minutowe "produkcje" z przejażdżek, czy to raczej jakieś krótkie rolki z ciekawymi kadrami które chcesz wrzucać na socjale. Czy zamierzasz nagrywać pojedyncze kadry, czy włączyć kamerkę na stałe a potem wyłapywać ciekawsze chwile?Ja video nagrywam i edytuje hobbystycznie od ponad 10 lat. Typowo rodzinnie, do "video albumu", ale robiłem też filmy z wyprawy rowerowej, żagli, kajaków itd. Powiem szczerze, że nigdy mi nie przyszedł do głowy pomysł kupna kamery 360. Poza efektem "wow" ciężko mi wymyślić zastosowanie i ujęcia jakie mógłbym kręcić, a przeraża kwestia edytowania i "wybierania" kadrów. No i na rowerze nagrywając np. z uchwytu na klatkę i tak z efektu 360 byś nie mógł korzystać. Do tego dochodzą kwestie praktycznie od wyższej ceny, po pewnie większe ryzyko uszkodzenia obiektywu.Na szybko przejrzałem YT, żeby zobaczyć jakiś amatorski materiał z tego typu kamerki, nawet znalazłem jakiś rowerowy nagrywany z kasku. No nie przekonały mnie te ujęcia.Ja za to ostatnio do mojego wysłużonego gopro dokupiłem dji neo 2, no i to był game changer. Wprawdzie dopiero się uczę, ale jest to dron który pozwala na bezproblemowe nagrywanie zupełnie innych ujęć niż kamera z ręki a przy tym jest bardzo kompaktowy i "szybki" w użytkowaniu.Podsumowując, jeżeli zaczynasz do zdecydowanie wybrałbym tradycyjną kamerę i skupił się na "technice" i obróbce i kadrach które powstaną w głowie a nie z przypadku :). Edytowane 13 kwietnia13 kwi przez Artur_K
Opublikowano 13 kwietnia13 kwi Dziś tak bardziej dla testu.... testu nowego SIKORA - Amazfit T-Rex Ultra 2Musze przyznać, Garmin może z lekka być zagrożony.
Opublikowano poniedziałek o 18:215 dni Opinie ma w sumie niezle, i jest to moja jakze subiektywna, nic nieznaczaca opinia, ale ten zegarek jest brutalnie brzydki :o To znaczy, wyglada jak jakis chinski knock-off kupiony na bazarze.Anyway ... nowy rok, nowe zachcianki. Chcialoby sie zmienic endurance z Domane SL6 Gen4 na Cannondale Synapse 2Widzialem juz w sklepie i wyglada super, ale cena ~5.500 Euro podczas gdy upgrade bylby lekki, jest ciezki do przelkniecia. A sprzedawac rowerow nie lubie, bo strata na wartosci to okolo 50% wiec kasa w bloto.A jako sportowy cel w tym roku chce przejechac z Berlina do Warszawy. ~3 dni x 200km z nocowaniem po hotelach - nie chce sie bawic w biwakowanie itd. Juz od dwoch lat od tym mysle i chyba po prostu pojde na przypal i wskocze na rower za 3-4 tygodnie jak temperatury beda >20. Taki personalny czelendz
Opublikowano poniedziałek o 18:595 dni W dniu 12.04.2026 o 20:21, BRY@N napisał(a):Ja tak na szybko z pytaniem bo dostałem dziś na biegach bidon i w sumie by mi się przydał bo planuje więcej w tym roku jeździć na rowerze ale tak śmierdzi w środku, że masakra. Normalnie jakby ktoś tam ropę trzymał.Da się coś z tym zrobić czy lepiej to wyrzucić ?No sprobuj wyparzyc, wywietrzyc no i jak dalej bedzie jebacto wywal.
Opublikowano wtorek o 10:085 dni A u mnie w niedzielę było ściganko gravelowe po lasach i polach. Startowałem w drugiej grupie, ale nie było chętnych do współpracy, więc ciągnąłem sam. Później przykleiło się do mnie dwóch kolarzy i tak sobie jechaliśmy razem, czasami zmieniając się pozycją z tym drugim, bo jako trzecia jechała kobieta, która walczyła, żeby z nami zostać.No i wszystko było pięknie do momentu, aż z uchwytu spierdoliła mi się kamerka, a sekundę później dziewczyna władowała mi się w rower. A to wszystko na takim kamienistym szuterku, więc miło nie było. O dziwo szybko się pozbierała, a że rowery były w miarę całe, to pojechaliśmy dalej - byłem pełen podziwu dla tej dziewczyny, bo konkretnie ją przeczołgało po tym szutrze.Później dopadła nas grupa pięcioosobowa i tak cisnęliśmy jakiś czas, ale jak zauważyłem, że ta dziewczyna trochę wysiada, to cofnąłem się do niej i zostałem z nią do samego końca. Co by nie patrzeć, to była moja wina, więc odłożyłem na bok pokusę walki o fajny wynik, mimo że noga bardzo dobrze podawała. Finalnie dowiozłem ją na kole do mety i zajęła 3. miejsce w kat. Open kobiet, więc wyszedł z tego miły akcent na koniec. Edytowane wtorek o 10:105 dni przez ginn
Opublikowano wtorek o 10:125 dni dobra dobra, piękna romantyczna historia ale dawaj zdjęcie koleżanki btw wiesz jakie masz FTP?
Opublikowano wtorek o 13:095 dni 2 godziny temu, gtfan napisał(a):dobra dobra, piękna romantyczna historia ale dawaj zdjęcie koleżanki btw wiesz jakie masz FTP?nie zdążyłem zrobić, a na zdjęciu faktycznie pojawił się chwilowy pasażer, który odpadł z gry nie mam zabójczego FTP, ot solidne 270 w. W szczycie sezonu może dobiję do 300. Edytowane wtorek o 13:095 dni przez ginn
Opublikowano wtorek o 13:135 dni 3 minuty temu, ginn napisał(a):nie mam zabójczego FTP, ot solidne 270 w. W szczycie sezonu może dobiję do 300.a to niewiele mniej mam, bo 260W. tylko W/kg juz raczej mniej porównywalne :D
Opublikowano wtorek o 17:154 dni W dniu 12.04.2026 o 20:06, LansVansDans napisał(a):Bierz bo dobra oferta, a uchwyt kosztuje 16zł i od spodu ma też dodatkowe mocowanie na lampkę/GoPro.https://pl.aliexpress.com/item/1005006995120837.html?gatewayAdapt=glo2polOddał Mi za 270 zł z uchwytem, dziś już nie potestuję. Jakiś tipy macie?
Opublikowano wtorek o 19:374 dni minusy bycia zaściankiem EU( nie mieszkam w UE) nie widzę tych wszystkich obrazków tylko blu srceeny Edytowane wtorek o 19:414 dni przez Kaczi
Opublikowano środa o 16:004 dni W dniu 14.04.2026 o 15:13, gtfan napisał(a):a to niewiele mniej mam, bo 260W. tylko W/kg juz raczej mniej porównywalne :DNie wiem jak u Ciebie, ale u mnie 3,27
Opublikowano środa o 20:103 dni 4 godziny temu, ginn napisał(a):Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie 3,27 A to u mnie minimalnie poniżej 3 jest ;)
Opublikowano czwartek o 18:412 dni ja właśnie zamówiłem sobie iGsport Binavi Air. Zamiast brać używkę Brytona czy coś w tym stylu. Wolałem dopłacić trochę a i tak taniej niż Garmin. Jako nawigacja na lokalne drogi oraz jakieś propozycje tras, którę będą w systemie oraz duża możliwość integracji min ze Stravą, Garmin connect czy Komoot, spokojnie wystarczy. System ma chyba też funkcje treningu. Oby tylko w tej angli nie padało za dużo.... https://www.igpsport.com/product/binavi-air
Opublikowano piątek o 12:072 dni Pierwszy raz zmieniałem łańcuch w rowerze. Jak zawsze, Youtube etc mówi cyk pyk i zrobione kjurna. A w Realu mi to zajęło 30min bo :Mierzyłem na ziemi z 5 razy i i tak nie wiedziałem czy dobrzeChain breaker który miał ząbki z jakiegoś twardego plastiku czy coś, rozwalił się. Musiałem łamać takim breakerem który mam w podręcznym zestawie miniTool który miałem, który ma niby chain linka rozciągnąć, nie rozciąga go. Próbowałem z 5 minut i w końcu na YouTube zobaczyłem że można wcisnąć hamulec i nacisnąć na pedal. W końcu poszloPierwsza jazda i niby działa, ale coś brzęczy jak nigdy. Chatgpt halucynuje i mówi o zjechanej kasecie i innych pierdolach. Okazało się że jednak źle przełożyłem łańcuch na tych małych kółkach od przerzutki. Będę musiał rozmontować i przełożyć jeszcze raz. Niby wszystko proste jak już człowiek raz czy dwa zrobi, ale jak się nigdy nie robiło czegoś, to wszystko jest związane z najróżniejszych problemami lol. Jutro rower 2 i 3 będę zmieniał. Módlcie się za mnie...
Opublikowano piątek o 12:382 dni 27 minutes ago, Bishonen88 said:Pierwszy raz zmieniałem łańcuch w rowerze. Jak zawsze, Youtube etc mówi cyk pyk i zrobione kjurna. A w Realu mi to zajęło 30min bo :Mierzyłem na ziemi z 5 razy i i tak nie wiedziałem czy dobrzeChain breaker który miał ząbki z jakiegoś twardego plastiku czy coś, rozwalił się. Musiałem łamać takim breakerem który mam w podręcznym zestawie miniTool który miałem, który ma niby chain linka rozciągnąć, nie rozciąga go. Próbowałem z 5 minut i w końcu na YouTube zobaczyłem że można wcisnąć hamulec i nacisnąć na pedal. W końcu poszloPierwsza jazda i niby działa, ale coś brzęczy jak nigdy. Chatgpt halucynuje i mówi o zjechanej kasecie i innych pierdolach. Okazało się że jednak źle przełożyłem łańcuch na tych małych kółkach od przerzutki. Będę musiał rozmontować i przełożyć jeszcze raz.Niby wszystko proste jak już człowiek raz czy dwa zrobi, ale jak się nigdy nie robiło czegoś, to wszystko jest związane z najróżniejszych problemami lol. Jutro rower 2 i 3 będę zmieniał. Módlcie się za mnie...Standard jak się cos robi pierwszy raz. Ważne aby patrzeć jak się rozmontowuje albo nawet robić zdjęcia. Ja personalnie to nie lubię regulacji przerzutek, trzeba mieć do tego cierpliwość no i najlepiej stojak rowerowy.Ja zawsze używam łańcuchów Srama, miałem je w każdym rowerze, dobra jakość, kultura pracy jak użytkowanie.
Opublikowano piątek o 13:352 dni No jak był covid i wszystkie rowerowe w jukej były zamknięte to się człowiek musiał nauczyć wszystkiego z tutkow na Yt, jak zmieniałem pierwszy raz łańcuch to zrobiłem za krótki i mi się rozerwał jak napierdalałem na rowerkuXD
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. W dniu 17.04.2026 o 14:07, Bishonen88 napisał(a):Pierwszy raz zmieniałem łańcuch w rowerze. Jak zawsze, Youtube etc mówi cyk pyk i zrobione kjurna. A w Realu mi to zajęło 30min bo :Mierzyłem na ziemi z 5 razy i i tak nie wiedziałem czy dobrzeChain breaker który miał ząbki z jakiegoś twardego plastiku czy coś, rozwalił się. Musiałem łamać takim breakerem który mam w podręcznym zestawie miniTool który miałem, który ma niby chain linka rozciągnąć, nie rozciąga go. Próbowałem z 5 minut i w końcu na YouTube zobaczyłem że można wcisnąć hamulec i nacisnąć na pedal. W końcu poszloPierwsza jazda i niby działa, ale coś brzęczy jak nigdy. Chatgpt halucynuje i mówi o zjechanej kasecie i innych pierdolach. Okazało się że jednak źle przełożyłem łańcuch na tych małych kółkach od przerzutki. Będę musiał rozmontować i przełożyć jeszcze raz.Niby wszystko proste jak już człowiek raz czy dwa zrobi, ale jak się nigdy nie robiło czegoś, to wszystko jest związane z najróżniejszych problemami lol. Jutro rower 2 i 3 będę zmieniał. Módlcie się za mnie...Chlopie za pierwszym razem to ja detke wymienialem z pol godziny bo powiedzialem ze co ja nie dam rady bez lyzeczek?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. U mnie poprawki po poprzednim sezonie, pod ultra rowerowe w wariancie long:-> zmiana sztycy na redshift endurance pro aby tyłek nie dokuczał.-> dołożenie redshift quick release aerobars (zależało mi na systemie z szybkim montażem/demontażem)-> sram axs blips do lemondki tak aby móc zmieniać przerzutki z lemondki (duży plus przerzutek elektronicznych, parowanie 2 kliknięciami bez zabawy w przeciaganie kabli)-> zmiana siodełka na selle italia boost superflow-> torba pod rame apidura 5,3l. I shakedown powyzej. Calosc w drugiej strefie tetna max. Warto bylo katowac sie na trenazerze przez cala zime. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez shinian