Opublikowano 19 kwietnia19 kwi Dziejsza jazdaPrzyszło akurat jak wróciłem z jazdy, ale bez dodatkowego uchwytu na kierę, który zamówiłem. Ponoć ma cały tydzień być ładnie więc może uda się pojeździć po pracy ;) Edytowane 19 kwietnia19 kwi przez Kaczi
Opublikowano 20 kwietnia20 kwi W dniu 19.04.2026 o 14:58, Kaczi napisał(a):Dziejsza jazdaPrzyszło akurat jak wróciłem z jazdy, ale bez dodatkowego uchwytu na kierę, który zamówiłem. Ponoć ma cały tydzień być ładnie więc może uda się pojeździć po pracy ;)Daj znać jak to się sprawuje w pełnym słońcu bo coś narzekali na jasność ekranu.
Opublikowano 20 kwietnia20 kwi @LansVansDans tak też słyszałem, ponoć i tak poprawili jasność względem Binavi. Póki co jest do wyboru tryb ciemny i jasny jak i automatyczna jasność i można ustawiać samemu nawet z ekranu głównego, ściąga się palcem w dół i mamy suwak do amunalnego ustawainia
Opublikowano wtorek o 06:045 dni Jak się Wam sprawdzają dotykowe ekrany w tych nawigacjach? Jak reagują na deszcz czy mokre dłonie? Jakoś nie przemawia to do mnie i zmiana przycisków na dotykowe ekrany w tym przypadku to nie jest krok w dobrą stronę, tylko narzucony przez producentów (żeby to im się wszystko zgadzało)), na szczęście mam wiekowego już Garmin Edge 530 i mam nadzieję że nie będę musiał go prędko zmieniać. U mnie też w końcu rozpoczął się sezon rowerowy, a przerwę miałem na prawdę długą, bo od września. Jak zawsze plany wzięły w łeb i z planowanej dłuższej wycieczki mogłem wyrwać się tylko na 1,5 godz. Także zaliczyłem pętelkę bo okolicznych lasach i wioskach. Jak jechałem to mnie coś tknęło i po sprawdzeniu okazało się, że pojechałem prawie takie same kółko jak ostatnie we wrześniu, w sumie nieświadomie wybierając trasę.
Opublikowano wtorek o 07:045 dni @Artur_K -> fizyczne przyciski sa dużo lepsze. Natomiast na nawigacji interesuje mnie tylko trasa więc uruchamiam ja na poczatku dnia i dezaktywuje na58 minutes ago, Artur_K said:Jak się Wam sprawdzają dotykowe ekrany w tych nawigacjach? Jak reagują na deszcz czy mokre dłonie?Mam egde explorer 2 (dotykowy) . Przy powyższych nadal działa co nie zmienia stanu rzeczy, że fizyczne przyciski sa lepsze ;)
Opublikowano wtorek o 19:435 dni na razie to taka integracja z tym chińskim binavi air że map z komoota na urządzenie nie mogę bezpośrednio wysyłać trzeba zapisywać do aplikacji iGPsport a potem znowu ręcznie wysyłać na urządzenie. A żeby to zrobić to trzeba mieć chyba jakiś membership wykupiony lub chyba jest jedna lokalizacja za darmo. Niby jest oficjalne wsparcie ale nie przez urządzenie a aplikacje. Na samej apce iGPsport są dostępne trasy i też trzeba je ręcznie wysyłać na urządzenie. Mój czujnik tętna garmina z paska piersiowego jest wykrywalny w końcu ma to chodzić po ANT+, jak i ten z zegarka też można dodać żeby wyświetlało się na urządzeniu. Jeszcze żadnej jazdy nie miałem bo ciężko mi się po robocie ruszyć z domu
Opublikowano środa o 15:024 dni Fast and slow. Pierwsze 100km w sezonie i dupsko niemiłosiernie bolało. Ale w nst sobotę jedziemy z kolejnym!
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. dziejsza jazda po szutrze a ja mam szosę z oponami 32 ale dało radę. Fajna pogoda świeże powietrze.Co do licznika to w słońcu jak najbardziej daje radę ale jak masz tryb dzienny to w tunelach albo zaciemnionych miejscach ciężko. Oczywiście można ustawić tryb dzień noc automatyczny. Załadowałem trasę z komoot, loopa w był problem bo zaczytało mi że jak odjęłam na start to jest już meta. Musiałem włączyć Apple w telefonie gdzie jest opcja odwrócenia trasy nie pamiętam czy w komoot czy w apce igp. W każdym bądź w razie trzeba było załadować na nowo na do urządzenia. Sama nawigacja spoko chociaż ja pierwszy raz miałem styczność trochę wolno jej idzie przeliczanie trasy ale nie ma tragediiBbbI jeszcze rowerKtoś poleca jakieś dobre siodło dla gościa co waży 100kg? Wytrzęsło mi dziś jądra za nie ma zmiłuj Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Kaczi