Opublikowano 14 czerwca14 cze z ocieraniem ud, to może być problem siodełka także. Ponoć odpowiednio dobrano może temu zapobiec, że już nie wspomnę o bólu kręgosłupa, jaj
Opublikowano 14 czerwca14 cze Godzinę temu, Kaczi napisał(a):z ocieraniem ud, to może być problem siodełka także. Ponoć odpowiednio dobrano może temu zapobiec, że już nie wspomnę o bólu kręgosłupa, jajNie nie, ja mam po prostu dowalone uda ;) nawet na spacer nie mogę iść w zwykłych bokserkach bo mi się podwijają pod jaja i uda ocierają, muszę chodzić w tego typu przylegających majtkach
Opublikowano 14 czerwca14 cze https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-324656?mc=8582728 Polecam takie z decathlonu. Pielucha odpinana. Sezon przejezdzilem i gitNajlepiej przymierz sobie, ale rozmiarówka jest dziwna, bo mam XL gdzie w życiu XL nie mialem na sobie. Zwykle Lki noszę
Opublikowano 14 czerwca14 cze Hmm chyba by były ok, tylko widzę z dostępnością w moim mieście jest problem. Pewnie trzeba będzie zamówić parę rozmiarów i zrobić zwrot...
Opublikowano piątek o 16:315 dni New bike day. Cannondale synapse carbon 2 na ulgegrze. Ku, wa je, banana, jak zawsze z rowerami zamawiany i online, wkładam przednie koło, przykręcam i szoruje lekko hamulec. Śrubki poluzowane, naciskamy hamulec, domrecamy śrubki, i tak... Jest gorzej 🤣 Trochę zabawy i niby jest prawie ok, koło nie zatrzymuje się, jak jadę prawie nic nie słychać tylko w domu jak zakręcę lekkie "cyk, cyk, cyk"... Pewnie skończy się na wizycie w jakimś bajek-shopie ale cóż... Pierwsze 200km do Kostrzyna zaplanowane. Niech tylko spadnie temperatura z 38 🤣
Opublikowano sobota o 09:454 dni Mała odmiana po gravelu dzisiaj z rana. Myślałem, że będzie gorzej z przesiadką, ale jednak głowa szybko sobie przypomniała jak to popierdala po asfalcie. Edytowane sobota o 09:464 dni przez ginn
Opublikowano sobota o 16:394 dni W końcu dotarłem do rowerowego z rana- myślałem że się przykleje do asfaltu.Kupilem mleko, uchwyt na telefon i skończyłem. Jeszcze na końcu zobaczyłem że źle tylną oponę założyłem i na nowo przekładałem... Na szczęście miałem mleko z ubiegłego roku. Nawet się udało spoko umyć oponkę ze starego mleka- pływało nawet po roku.Wieczorem pójdę 1 raz w tym sezonie.DRAMAT. Gdybym był singlem albo bez dzieciaków, to bym dokupił gravela, ale czasu mam tyle co nic. Checkpoint ALR 4 za 6,5 już do wyrwania, spoko cena.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. W dniu 27.06.2026 o 18:39, iluck85 napisał(a):W końcu dotarłem do rowerowego z rana- myślałem że się przykleje do asfaltu.Kupilem mleko, uchwyt na telefon i skończyłem. Jeszcze na końcu zobaczyłem że źle tylną oponę założyłem i na nowo przekładałem... Na szczęście miałem mleko z ubiegłego roku.Nawet się udało spoko umyć oponkę ze starego mleka- pływało nawet po roku.Wieczorem pójdę 1 raz w tym sezonie.DRAMAT.Gdybym był singlem albo bez dzieciaków, to bym dokupił gravela, ale czasu mam tyle co nic. Checkpoint ALR 4 za 6,5 już do wyrwania, spoko cena.Tak jak po spróbowaniu dętek TPU nie wróciłbym do mleka tak samo jeden wypad na gravelu i prędkości na polniakach jakie można osiągać sprawiają że powrót do mułowatości MTB to tylko w wydaniu elektrycznym. Co do Checkpointa ALR 4 za 6 kafli na Cuesie to raczej marny deal jak można Eskera dorwać za 6700 na elektronicznym APEXie.https://www.pepper.pl/promocje/rower-gravel-kross-esker-61-s-m-l-xl-sram-apex-xplr-axs-1306588
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Godzinę temu, LansVansDans napisał(a):Tak jak po spróbowaniu dętek TPU nie wróciłbym do mleka tak samo jeden wypad na gravelu i prędkości na polniakach jakie można osiągać sprawiają że powrót do mułowatości MTB to tylko w wydaniu elektrycznym. Co do Checkpointa ALR 4 za 6 kafli na Cuesie to raczej marny deal jak można Eskera dorwać za 6700 na elektronicznym APEXie.https://www.pepper.pl/promocje/rower-gravel-kross-esker-61-s-m-l-xl-sram-apex-xplr-axs-1306588Spoko mam 186cm wzrostu wg krossa XL rama która jest niedostępna…. EditKumpel mówi że L jak dla mnie.Ale to pierwszy apex czyli średnio mocno.Co do dętek się uśmiechał jak przeczytał. Z kolegą byli w Bieszczadach i obie wybuchły i wrócił do mleka. Jak widać każdy woli swoje ;)
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 godziny temu, LansVansDans napisał(a):Tak jak po spróbowaniu dętek TPU nie wróciłbym do mlekaz ciekawości - co ma TPU do mleka? rozumiem że po spróbowaniu TPU nie wrócisz do butylu (chociaż tu też mam swoje uwagi ;) ) ale porównanie tego do mleka to szczerze nie do końca rozumiem2 godziny temu, LansVansDans napisał(a):Co do Checkpointa ALR 4 za 6 kafli na Cuesie to raczej marny dealogólnie Cues to marny deal (szczególnie w rowerach typu właśnie gravel), żonie kupiłem rower na tym i szczerze działanie tego jest takie se, do tego waga tego napędu to jakiś żart.lepiej serio dołożyć do ALR 5, ja mam jeszcze poprzednią generację Checkpointa i kurcze myślę czy nie kupić tej nowej ramy bo jest dużo lepiej przemyślana... Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez gtfan
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 4 godziny temu, gtfan napisał(a):z ciekawości - co ma TPU do mleka? rozumiem że po spróbowaniu TPU nie wrócisz do butylu (chociaż tu też mam swoje uwagi ;) ) ale porównanie tego do mleka to szczerze nie do końca rozumiemogólnie Cues to marny deal (szczególnie w rowerach typu właśnie gravel), żonie kupiłem rower na tym i szczerze działanie tego jest takie se, do tego waga tego napędu to jakiś żart.lepiej serio dołożyć do ALR 5, ja mam jeszcze poprzednią generację Checkpointa i kurcze myślę czy nie kupić tej nowej ramy bo jest dużo lepiej przemyślana...Kumpel mówi że już lepszy jest ten Cues od tego apexa w tym krossie.Jak ktoś kupuje tylko gravela i ma zamiar na nim duuuuzo jeździć, to można się bawić i dołożyć. Fajne się zaczynają od 8-9 w górę. I tak dobrze, bo tak 4 lata temu w tej cenie nawet nie było hydraulicznych tarcz tylko mechaniczne. Miałem w kellys, podziękuję.Jako drugi rower od czasu do czasu ja bym jednak w tego ALR 4 poszedł.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, iluck85 napisał(a):Kumpel mówi że już lepszy jest ten Cues od tego apexa w tym krossie.Szczerze jakby tam był zwykły apex to pewnie bym nie dyskutował, ale w krossie jest przecież elektroniczna grupa która jest powszechnie chwalona, także porównanie jej do paździerzowatego cues jest trochę nie na miejscu.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, gtfan napisał(a):Szczerze jakby tam był zwykły apex to pewnie bym nie dyskutował, ale w krossie jest przecież elektroniczna grupa która jest powszechnie chwalona, także porównanie jej do paździerzowatego cues jest trochę nie na miejscu.1 model który jest ponoć gowniany.Ja nie podejmuje specjalnie dyskusji, bo ja w tym nie siedzę. Kumpel robi w sklepie z rowerami i mu podlinkowałem tego krossa.EditJak już wspomniałem-gdybym kupował jeden rower to bym dorzucił. Jakbym miał dzisiaj dokupić 2 żeby dla odmiany mieć baranka i pośmigać po mieście i okolicznych lasach to ograniczam swoje wymagania do jednego blatu i hydraulicznych hamulców. Reszta schodzi na dalszy plan. Jakbym miał kupować na wyprawy jak tutaj niektórzy że weekend i 500km po bezdrożach to bym podszedł inaczej do tematu. W tańszych gravelach są mechaniczne hamulce, miałem to w Kellys Soot 30.