danielskii 155 Opublikowano 6 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2010 no Gooralu wiecej takich wiadomosci a zaczne wierzyc ze wyjdzie cos z tego Fallouta:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 6 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2010 Ale Danielu co to za czasy nastały w których hardcorem jest WAŻĄCA amunicja! Śmieszne, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
sznurek 10 Opublikowano 6 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2010 To są czasy casual gamingu. Smutne, prawdziwe ale cxasem i wygodne. Czasem jak gram w Fallouty stare, albo JA2 to wnerwia mnie to, że muszę każdą szafkę przeglądać po kolei i tracć na to czas animacji. Dla mnie takie pójście w stronę casual ma swoje plusy, a najlepiej jest jak jest jeszcze taka opcja hardcore, albo inne definiowanie jak się chce grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 7 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2010 (edytowane) Skany: http://www.playfire.com/a/forum/fallout-new-vegas/thread/67454 http://i50.tinypic.com/30t3o2h.jpg http://i47.tinypic.com/8vt3rt.jpg http://i46.tinypic.com/ok7d3q.jpg http://i47.tinypic.com/spjjvb.jpg http://i49.tinypic.com/30rvalj.jpg http://i50.tinypic.com/9a0ehi.jpg Edytowane 7 lutego 2010 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 7 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2010 Z jednej strony fajnie, bo wygląda prawie identycznie jak F3, ale z drugiej... szczerze to liczyłem na odrobinę więcej innowacji O_o Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 7 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2010 (edytowane) Widać, że to wersja Gamebryo użyta w F3, choć NV korzysta z trochę większej palety kolorów. Ale w związku ze zmianą fabuły, miejsca i czasu akcji, z przebudowaniem systemu dialogowego, systemu walki czy poziomu trudności wyłania nam się zupełnie inna gra niż Bethesdowy Fallout 3. Pomimo tej samej jakości i tego samego designu oprawy. PS: Szkoda tylko, że Super Mutanty wyglądają tak samo jak w trójce. Przecież w F3 wytłumaczono fabularnie dlaczego mutanty ze wschodniego wybrzeża się różnią wyglądem od swoich kuzynów z zachodniego wybrzeża. Ale to niedopatrzenie można zrzucić na brak odpowiedniej ilości czasu jakie miało Obsidian by stworzyć nowe modele. Edytowane 7 lutego 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 8 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2010 Tylko nie rozumiem dlcaczego ten kowboj ma zastępować vault boya? Wcześniej myślałem, że to własnie przez te prawa autorskie. Podobnie z robotem. http://img521.imageshack.us/img521/4471/77346201002070846186big.jpg Na jednym ze screen'ów widać vault boy'a - także potraktuj tego kowboja jako wróżenie z fusów mądralińskich z IGN'u Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 8 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2010 Dokładnie. Vault Boy to Vault Boy i jego w opisach statystyk naszego herosa nic nie zastąpi. Ten kowboj z teasera to nic innego jak karykatura kowboja w Falloutym stylu. Kto pamięta rozpoczęcie pierwszego Fallouta ten wie o co chodzi. Info dotyczące fabuły. Uwaga spoilery! LINK Cytuj Odnośnik do komentarza
Dj885 0 Opublikowano 8 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2010 Myślicie że ten Fallout naprawde zmieni się w poruwnaniu do świetnej 3 ale nie genialnej. Wprowadzi bardziej taktyczne rozwiązania i starczy na kolejne 100 h dobrej rozrywki ? To pomarzmy razem bo to fajna rzecz a obietnice obietnicami. Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 8 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2010 No wiesz juz bardziej nie da rady zepsuc niz F3 czekamy na dalsze wiesci moze jakis gameplay gdzie nie pokaza jakiegos questa i powiedza o skutkach decyzji podjetych w tym wypadku etc... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 8 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2010 (edytowane) Jak pokaża gameplay to pewnie Todd Howard przejmie pada od Avellone'a i będzie rozpływał się nad możliwością zabijania gekonów pluszowymi misiami wystrzeliwanymi z Rock-it Launchera. Albo zademonstruje Fatmana v8, który strzela, tym razem, piętnastoma nuke'ami jednocześnie Howard to już taki pankracy jest, niestety. Widać to po wszystkich dodatkach do F3 i niektórych rozwiązaniach z podstawki. Edytowane 9 lutego 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 8 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2010 Albo Tołdi jak zwyklem go nazywac bedzie sie jaral jak to mozna fajnie przebierac naszego bohatera...ehh Gooralu miejmy nadzieje ze jednak nie bedzie mial za wiele do powiedzenia i nie bedzie swoich "cudownych" wizji probowal wrzucic do tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 (edytowane) NEW VEGAS POZWOLI WPŁYNĄĆ NAM NA LOSY ŚWIATA Wpływanie na losy świata w RPG to żadna nowość ale Sawyer chce ten wpływ rozbudować i zapewne stworzyć złożony system interakcji z NPCami jaki był w pierwszych dwóch Falloutach. EDYTA: Tutaj to samo info tylko w wydaniu Polygamii NEW VEGAS JEST JAK VICE CITY Edytowane 10 lutego 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 I kolejny raz robi sobie człowiek nadzieje... Czekam na ten tytuł jak na zbawienie, ale po ostatnich RPG'owych "hitach" (F3,DA) pozostaje jedynie niesmak... Pytanie - czy Obsidian ma na tyle dużo swobody aby z "klocków" dostarczonych przez Beth zbudować solidnego (godnego) Fallout'a...? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 Zależy co rozumiesz przez słowo godny. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Posiadający wszystkie elementy będące wizytówką serii: - złożony, interesujący wątek główny, - ciekawe postacie, - dobrze napisane dialogi, - liczne odniesienia (film, książka, przedmioty, historia) F3 nie mógł się pochwalić żadnym z tych elementów. Liczę także na upgrade słabego systemu V.A.T.S. - więcej taktyki (na co na szczęście się zanosi - screen poniżej)! O oprawie A/V nie wspominam - zależy mi tylko na grywalnym widoku tpp Dzięki WoF przejmiemy kontrolę nad naszym towarzyszem (towarzyszami?). Coś na wzór F2 - czyli całkiem nieźle. Tylko czemu "Use Stimpack? :> Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 (edytowane) Gdzie żeś znalazł tego screena? Dawaj mi tu ino źródło. Poza tym samo zarządzanie kompanami w czasie walki nie wystarczy by VATS był bardziej taktyczny. To walka naszym bohaterem ma być bardziej taktyczna. Zużywanie pkt akcji w real time sprawiłoby, że walka nie polegałaby tylko na najszybszym wciskaniu RT gdy celujemy we wroga. To samo tyczy się biegu, wejść do ekwipunku, użycia stimpaka, psycho czy jetu, wyjęcia innej broni, przeładowania broni itd. Jak te akcje w czasie rzeczywistym byłyby ograniczone przez zużywające się pkt akcji to podczas walki mielibyśmy pretekst (Ba, obowiązek nawet) do tego by zaplanować nasze najbliższe ruchy. A co do elementów składających się na dobrego Fallouta - zgadzam się w całej rozciągłości. Z tym, że F3 ich nie posiadał tez się zgadzam poza ostatnim czyli odniesieniami. One występowały w trójce. Edytowane 11 lutego 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 (edytowane) Gdzie żeś znalazł tego screena? Dawaj mi tu ino źródło. Here you go -> click! Poza tym samo zarządzanie kompanami w czasie walki nie wystarczy by VATS był bardziej taktyczny. To walka naszym bohaterem ma być bardziej taktyczna. Zużywanie pkt akcji w real time sprawiłoby, że walka nie polegałaby tylko na najszybszym wciskaniu RT gdy celujemy we wroga. To samo tyczy się biegu, wejść do ekwipunku, użycia stimpaka, psycho czy jetu, wyjęcia innej broni, przeładowania broni itd. Jak te akcje w czasie rzeczywistym byłyby ograniczone przez zużywające się pkt akcji to podczas walki mielibyśmy pretekst (Ba, obowiązek nawet) do tego by zaplanować nasze najbliższe ruchy. V.A.T.S. wymaga gruntownych zmian, co do tego nie ma wątpliwości. WoF zwiastuje właśnie te zmiany. Widać, że panowie z Obsidian mają bardziej taktyczną wizję systemu walki - sądzisz, że na dodaniu opcji kontroli zachowania towarzysza poprzestaną? A co do elementów składających się na dobrego Fallouta - zgadzam się w całej rozciągłości. Z tym, że F3 ich nie posiadał tez się zgadzam poza ostatnim czyli odniesieniami. One występowały w trójce. Nie bez kozery napisałem "liczne" w F3 mało tego albo były na tyle "charakterystyczne", że ich po prostu nie pamiętam Edytowane 11 lutego 2010 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Here you go -> click! Dzięki V.A.T.S. wymaga gruntownych zmian, co do tego nie ma wątpliwości. WoF zwiastuje właśnie te zmiany. Widać, że panowie z Obsidian mają bardziej taktyczną wizję systemu walki - sądzisz, że na dodaniu opcji kontroli zachowania towarzysza poprzestaną? Mam nadzieję, że Bethesda pozwoli im na to by nie poprzestali. Pamiętajmy kto jest tutaj wydawcą, właścicielem marki i skarbonką z której to idzie siano na zrobienie NV. Nie bez kozery napisałem "liczne" w F3 mało tego albo były na tyle "charakterystyczne", że ich po prostu nie pamiętam Są, są i podam ci za jakiś czas przykłady z linkiem do opisów. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Dzięki np Mam nadzieję, że Bethesda pozwoli im na to by nie poprzestali. Pamiętajmy kto jest tutaj wydawcą, właścicielem marki i skarbonką z której to idzie siano na zrobienie NV. True, true... w sumie w artykule zamieszczonym w PSM3 opisują walkę jako identyczną (wyjątkiem jest specjalny atak bronią białą). Są, są i podam ci za jakiś czas przykłady z linkiem do opisów. nn, sprawdzałem już. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Mam nadzieję, że nie trzeba będzie korzystać z pomocy innych. Takie coś sprawia, że albo jest za łatwo (Fawkes), albo trzeba w kółko uważać na towarzysza, bo kierowany słabym AI bez pomocy rychło pójdzie do piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 True, true... w sumie w artykule zamieszczonym w PSM3 opisują walkę jako identyczną (wyjątkiem jest specjalny atak bronią białą). Identyczną? Olaboga już płaczę nad tym rozlanym mlekiem. Naprawdę walka real-time w F3 to dla mnie taka porażka, że szkoda opisywać. Zachowanie jej w niezmienionym stanie to porażka negocjatorów z Obsidianu (Bo stawiam e-piwo, że tacy poelcieli do bethesdy negocjowac konkretne zmiany w ich "falloutowym systemie". Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 No może nie tyle identyczną co bardzo podobną... -> "With our prep done, the fight begins. It's all very similiar to Fallout3, with VATS featuring heavily as we blow off limbs usuing dynomite and a modified 9mm. One thing that is new is the addition of special attacks for melee weapons" Widzę zatem trzy możliwości: - prace nad system walki są w toku, - kolesie z PSM3 nie są w stanie dostrzec niuansów, - ... jedyną zmianą będzie specjalny atak bronią białą <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Liczyłem na jakieś rozwinięcie idei melee. Wastelands' Asian Ninja strikes from the shadows! Groar. Chyba nie pyknie, ale będę mógł za to powiedzieć swojemu ziomkowi "Use stimpack!" Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 True, true... w sumie w artykule zamieszczonym w PSM3 opisują walkę jako identyczną (wyjątkiem jest specjalny atak bronią białą). Wcale mnie to nie dziwi, bo NV to nie F4, a spin-off na silniku F3, więc nie mamy co liczyć na drastyczną zmianę systemu raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi