Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Którą grę kupisz i dlaczego ? Oraz dyskusje na temat tych dwóch piłek.
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l FIFA 10 - animacje,gameplay,licencje,tryby,online i dla ... DLC SB xD
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l fife 2010, ponieważ, najbardziej odpowiada mi system rozgrywki zaprezentowany w tej grze. PES2010 na filmikach prezentuje się arcadowo, opróćz świetnych modeli postaci i licencji na CL i LE, nie prezentuje nic co skłoniło by mnie do zakupu gry. Akcje wyglądają sztucznie, modele postaci źle zachowują się podczas biegu, a podania wyglądają jak bite kijem golfowym. Bramkarze popełniają kuriozalne błędy, animacje piłkarzy leżą i kwiczą, a oprawa wizualna meczu to poziom pierwszego ISS ( wynik plus zegar ). Natomiast w fifie, mamy świetny gameplay, akcje są płynne, można lepiej rozegrać piłkę, zawodnicy odpowiednio ustawiają się na boisku, kapitalnie odwzorowana jest walka o piłkę, strzały i zachowanie bramkarzy, do tego pełna licencja dużo większą ilość klubów i reprezentacji. podsumowując PES Arcadowy odgrzewany kotlet podsumowując FIFA, najbardziej symulacyjna gra piłkarska temat pewnie i tak zniknie po wojnie jaką stoczą w nim forumowicze ale cóż
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Autor Nie zniknie najwyżej warny będą się sypać ;] Mówisz , że we fifie akcje są płynne..., a to właśnie nie karze nazywać tej gry symulacją. W prawdziwym meczu akcje są często i gęsto rwane i przerywane przez przeciwnika.Tak jak w PESie ;] Ja kupuję pesa (być może z przyzwyczajenia).
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Kupię PESa i może Fifę jak zejdzie poniżej stówki, tak jak roku temu. Dlaczego PESa? Bo jestem fanem Braszczykowskiego i Białego Rogera .
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l FIFA - po nieudanej wersji PES 2009 i 2008, konami zrobilo mega krok na przod - odgrzewajac PESa 6 i ladujac w niego milion poligonow. EA mam nadzieje, ze mnie nie zawiedzie - nowe animacje,gameplay, fizyka ,tryby,online i masa innych rzeczy - dla mnie najbardziej bliska prawdziwej symulacji soccera. Edytowane 21 sierpnia 200915 l przez easye
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Fifa 10. Nawet gdyby w tym roku przeciwnikiem PES'a była Fifa09, to i tak brałbym fifę.
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l zdecydowanie FIFA 10. znajac PES'a od podszewki, bedac patchmakerem do gier z tej serii, trzeba bylo sie z nia pozegnac wraz z nadejsciem next-genow. to co kiedys wydawalo sie fantastyczne w PESie, dzisiaj daje kwasem po oczach. PES 2010 praktycznie w gameplayu nie wnosi zadnych zmian wzgledem poprzednich czesci. Konami jezeli nie napisze od podstaw calkiem nowego PES'a - nigdy nie wroci na piedestal. gre kupuja tylko fani serii. FIFE natomiast ci ktorzy albo dopinguja panow z EA, albo po prostu chca pogarac w lepiej odwzorowane pilkarskie widowisko. Cris - prosze Cie, nie rozsmieszaj mnie. probujesz wywyzszyc AI przeciwnikow w PES'ie nad FIFA?
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l PES 2010 miodność,gameplay,Master League,grafika, no i to jest PES jednak Czekam na preordera w jakiejś sensownej cenie Po niewypale jakim dla mnie była fifa 09 na x360,jej poprawiona wersja prawdopodobnie też do mnie nie przemówi.
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l PES2010, nie trawię Fify i nigdy się to nie zmieni, pograć w nią można miesiąc, góra półtorej a PESa KAŻDĄ edycję męczę cały rok, aż do następnej wersji.
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Tak naprawde to czekam na dema... PES 2010 - za napewno jest grafika i klimat...niestety animacje oraz drybling 360 nadal pozostaja dla mnie zagadka - musze sprawdzic na wlasnej skorze...minus to jak zwykle licencje choc jest ta na LM... FIFA 10 - animacje i licencje oraz on-line...chociaz z licencjami drazni brak Holandii i chyba Polski (w 09 nie bylo w 08 z kolei byla)...co mnie troche odrzuca od FIFY to brak PESowego klimatu... Nie oddaje glosu...poczekam na dema Edytowane 21 sierpnia 200915 l przez Xymek
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l FIFA 10 jak na razie, choć prawdopodobne, że będą się zmieniać w czytniku konsoli. FIFA 10 musi wyeliminować swoją zbyt dużą przewidywalność, bo pod względem ruchu jest nie do przebicia. PES 2010 - tempo rozgrywki w dół i może będzie lepiej, aczkolwiek przy obecnym poziomie animacji to nawet najlepsze wersje z PS2 nie zdadzą egzaminu, bo trzeba się rozwijać.
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l PES 08 nawet nie posiadłem, szkoda czasu. 09 zakupiłem po czasie ale i tak kasa w błoto. Fifę 08 i 09 miałem w dniach premiery i tak leciało aż do przyszłego roku. Byłem fanatykiem i fanbojem ISS/PES - nie było konkurencji. Ale tylko świnia nie zmienia poglądów. FIFA10 jedyna słuszna i REWELACYJNA gała jak będzie dostępna na rynku. PES zdechł i zeżarł swój własny prymitywny ogon.
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l FIFA10- nie lubie arcade'ówek więc wybieram lepszą pikę jaką jest FIFA Myślę że 10 będzie jeszcze bardziej doskonalsza niż 09 Edytowane 21 sierpnia 200915 l przez Merson
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Pes2010 - choćby nie wiem jak nie udany wyszedł(pes2008) i tak zawsze daje mi więcej frajdy niż fifa. A na razie po filmikach które widziałem jestem spokojny, no może po za animacją. Choć oczywiście obadam demo fify a nóż widelec łyżka w stół może okaże się grywalna DLA MNIE. Edytowane 21 sierpnia 200915 l przez Slupek88
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Nie wiem co kupie. Doswiadczenie z poprzednimi wersjami obu gier zdecydowanie dziala na korzysc FIFA. Odczucia jak w prawdziwej pilce. Strategia druzyny, ktora dziala. Animacje. Drybling i tricki, ktorych masterowanie jest prawdziwym wyzwaniem i machanie gala nie starcza by przejsc cale boisko, a sprint nie starcza do wygrania meczu. Do tego wszystkiego fizyka - zachowanie pilki, bezwladnosc pilkarzy, trudnosc strzelenia bramki z dystansu. Na koniec online we wszystkich trybach. Jedyna gra w ktorej mozna grac 10 na 10ciu... A to wszystko roznice juz w poprzedniej wersji ciezko mi sobie wyobrazic by PES byl w stanie to nadrobic. Kilka duperelek graficznych mi nie starczy. No zobaczymy.
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Fifa10 - 09 bardzo mi się podobała, a nowa Fifka ma być udoskonaloną '09 Zresztą - okaże się po ograniu demka : )
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Od wersji 98' zagrywałem się w części Pesa , ale pewnego dnia ktoś mi powiedział że Fifa 09 to rewolucja , z początku nie mogłem w to uwierzyć dopóki sam się nie przekonałem i całkowicie zrezygnowałem z next genowego Pesa
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Nie zniknie najwyżej warny będą się sypać ;] Mówisz , że we fifie akcje są płynne..., a to właśnie nie karze nazywać tej gry symulacją. W prawdziwym meczu akcje są często i gęsto rwane i przerywane przez przeciwnika.Tak jak w PESie ;] Ja kupuję pesa (być może z przyzwyczajenia). może źle to określiłem, można przeprowadzać płynne akcje które mają swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Dla mnie w PES 08, 09, 10 akcje wyglądają sztucznie, arcadowo do bólu.
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l Autor Czy sztucznie? hm... w "prawdziwy mecz" to my jeszcze długo nie pogramy (o ile w ogóle). Mnie w Pesie podobają się te mozolnie składane akcje,a gole dają satysfakcje. FIFA10- nie lubie arcade'ówek więc wybieram lepszą pikę jaką jest FIFA Myślę że 10 będzie jeszcze bardziej doskonalsza niż 09 Dziwne... bo ja mam odwrotnie. PES 2010- nie lubię arcade'ówek więc wybieram lepszą piłkę jaką jest PES Myślę że 2010 będzie jeszcze bardziej doskonalsza niż 2009. Zresztą, ocenianie gier w które się jeszcze nie grało...
Opublikowano 21 sierpnia 200915 l sam chciałeś zakładając temat i w jednej i w drugiej grze, da się mozolnie konsruować akcje, albo grać, by zdobyć bramke jak najprościej, ale dla mnie w fifie od 09 i w tej po filmach twierdząc, będzie to o wiele przyjemniejsze i "prawdziwsze" w " prawdziwy mecz " to nawet na podwórku się nieda zagrać, bo to też nie wygląda jak piłka z telewizji
Opublikowano 22 sierpnia 200915 l PES 2010 praktycznie w gameplayu nie wnosi zadnych zmian wzgledem poprzednich czesci. Mistrzostwo świata ! Rozumiem że grałeś i skoro ci się nie podoba to może dało by się pożyczyć ?? JA oczywiście kupie Pesa ,fify nawet nie badam bo mi się zwyczajnie nie chce .
Opublikowano 22 sierpnia 200915 l Ja mam mocny dylemat, którą grę zakupić. Na PS3 udało mi się zagrać jedynie w Fifa 09. Byłem pozytywnie zaskoczony tym tytułem zwłaszcza, że grałem wyłacznie w Winning Eleven i PES na PS2. Teraz mocno zastanawiam się nad Fifa 10 (na pewno obu tytułów nie kupię). Zwłaszcza ze wzgledu na to, że znajduję więcej informacji o tej grze w sieci i są one bardzo zachęcające. Z drugiej strony mam sentyment do PES, ale jeżeli czytam komentarze w tym temacie, że będziecie kupować nowego PESa z przyzwyczajenia, bo to PES albo jesteście fanami serii to zastanawiam się czy rzeczywiście jest on gorszy od nowej Fify, a jedyne argumenty za kupnem nowego są takie jakie wymieniłem przed chwila. Na pewno od razu po premierze nie kupię żadnej z tych gier. Poczekam na recenzje, zagram w demko i dopiero podejmę decyzje.
Opublikowano 22 sierpnia 200915 l PES 2010 praktycznie w gameplayu nie wnosi zadnych zmian wzgledem poprzednich czesci. Mistrzostwo świata ! Rozumiem że grałeś i skoro ci się nie podoba to może dało by się pożyczyć ?? JA oczywiście kupie Pesa ,fify nawet nie badam bo mi się zwyczajnie nie chce . ale z ciebie jest prosty chlopiec, zajman. wystarczy obejzec filmy nagrane na Games Comie, prezentujace rozgrywke z najnowszego PES'a i porownac do poprzednich czesci. jak wyjdzie demo, to tylko sie to utwierdzi. jestes fanem PES'a - jak wolisz. ale przynajmniej miej jakies agrumenty, po po raz kolejny prowadzic z toba dyskusji nie mam zamiaru. poraza mnie twoja glupota. Edytowane 22 sierpnia 200915 l przez VoytecCFC