Skocz do zawartości

Emulatory w nowych wersjach! (svn, wip, beta)

Featured Replies

• Odpowiedzi 308
  • Wyświetleń 108 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bugi w teksturach, bugi w cieniach, bugi w odcieniach kolorów, przeciwnicy w oddali są czarni a nie kolorowi jak na switchu, inny wygląd bossów, textures blinking no i gra podobno ciągle crashuje.

• Sven Froost
    Sven Froost

No tak, ale prosze o link do konfiguracji emu i Pro Controllera. Dolphin działa na domyślnych dobrze ale jakość jest słaba, nie wiem co pozmieniać bo jak zmieniłem na lepsze ustawienia to mialem kilka

• Aktualna emulacja PS3 na najnowszym RPCS3, Motorstorm betonowe 30 klatek (Ta gra to czysty miód), zaraz pobawię się ustawieniami w 4K. Ustawiłem skalowanie rozdziałki na 4K, jednak chyba opt

Opublikowano

Stara wersja odpalała wszystko w 720p, ciekawe czy już można odpalić takie RDR w 1080p? Wiadomo, granie mija się z celem, fpsy nie wyrabiają, ale jako ciekawostka... 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam mocnego kompa i nareszcie mogę zemulowac dashboard pierwszego iksa :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zawsze na tych filmach jest FULL HD lub 4K i 60 klatek, a ja jak odpalam, to mam pełno bugów i 10 fpsów, mimo i7 i GTX 970 16GB RAMU. nieważne czy oglądam filmik z emulacji Ps3, czy WiiU. Ktoś tu bawi się w emulację nowszych sprzętów i da się grać płynnie, bez błędów?

Opublikowano

Ja się bawię, na i5 2500 i gtx 960 odpalałem najnowszą zeldę w 4k 25/30 fps miód malina z modami miazga.

Czekam tylko na nadwyżkę wolnego czasu i cioram.

Demon's souls miałem problemy nie wiem dlaczego, Yakuza 3 tez słabo mało fps i bugi ale to dawno było.

Dolphin działa wyśmienicie, chociaż bardzo chciałem ograć silent hill shattered memories i niestety były bugi graficzne a na open gl ledwo 720p

Co ty masz za i7?

Opublikowano

Wszystko zależy pewnie od konfigu pod daną grę. Mam i7 4770, jak go kupowałem to doradzali i5, bo był za mocny do ówczesnej karty GTX660.

Opublikowano
3 godziny temu, Schranz1985 napisał:

Ja się bawię, na i5 2500 i gtx 960 odpalałem najnowszą zeldę w 4k 25/30 fps miód malina z modami miazga

Daję jakieś 30 groszy, że użycie procka masz non stop na 100% - mój i5-7400 pocił się przy Zeldzie w 45 klateczkach i szkoda mi było go zajeżdżać :lapka:

Opublikowano

No tak proc idzie opór ale mam dobre chłodzenie wiec mam max 65st wiec luz.
Nie wiem czy wiesz ale czesto sa aktualki cemu, pol roku temu mialem z 15fps... Zwlaszcza emuhook daje uber kopa.
Pieknie to wyglada.
e5c75c85e8f080e0b7e03568447d7dd2.jpg

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 minut temu, Schranz1985 napisał:

Nie wiem czy wiesz ale czesto sa aktualki cemu, pol roku temu mialem z 15fps... Zwlaszcza emuhook daje uber kopa

Wiem, bo dzięki CEMU kupiłem Switcha ;)

Opublikowano

No to szacun bo ja dzieki emu nie kupilem swicza(a chcialem)
No nie zdzierżył bym juz tej zeldy w 900p.
To samo mialem z xenoblade generacje wstecz, rozmyte 720 vs obraz zyleta.
Nawet mozliwosc grania w robocie w rl do mnie nie trafia, swicz jest juz spalony.
4k+clarity = emu win :)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Yuzu, mój cfg: i5 - 4670k@4.2 Ghz + 16 GB DDR3 + 1080 8GB
bgQ9FQ2.jpg

UHs9lig.jpg

A7zhlFq.jpg

SIjrIAk.png

Szczerze powiedziawszy, nie działa to najlepiej, dużo ścin, chociaż może jakbym wrzucił na SSD to szybciej kompilowałoby Shadery.

Edytowane przez Kornolio

Opublikowano

Yuzu to nadal przyszłość, ale takie cemu na tym configu to już można poszaleć.

Opublikowano

Tak, wiem, bo ograłem już kilka gierek na CEMU :) choć kto wie, może niedługo będzie dało się grać, i tak jestem w szoku, że emulacja switcha idzie tak szybko.

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nawet nie wiedziałem ale jest dostępny emu PS4. 

https://pcsx4.com

Działa tylko z oryginalnymi płytami i wymaga posiadania PS4/PS4Pro w celu extrakcji "klucza" z konsoli oraz napędu płyt BD w PC. Taka trochę sztuka dla sztuki bo nie będę kupował napędu ani nośnika z BB. Pewnie bym się skusił na Bloodborne w 4K i 60fps. Mają w planach wprowadzenie extrakcji gier z pkg konsoli więc ew wtedy się sprawdzi.