Skocz do zawartości

Uncharted 2

Poziom trudności Pucharków 127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz poziom trudności trofeów w Uncharted 2?

• Bardzo łatwe
      7
    • Łatwe
      44
    • Średnie
      64
    • Trudne
      12
    • Bardzo trudne
      0

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Pewnie mi sie oberwie za durne pytania , ale jak nazywa sie ten drugi DLC z trofeami poza Siege pack? Chce sprobowac zrobic zrzute tylko brak mi nazwy ;)

• Odpowiedzi 242
  • Wyświetleń 16,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i jest platyna   Ogolnie latwiejsza niz w jedynce. Tam na Crushing bylo kilka momentow (ze 3-4) gdzie nerwy wysiadaly.. Tutaj wlasciwie tylko Lazarovic sprawil mi wieksza trudnosci. Reszta trof

• Zgadzam się - trofea bardzo fajne, różnorodne ale jednak zbyt łatwe moim zdaniem (najłatwiejsza platyna do tej pory). Co do GAU, parę postów temu podałem bardzo dobry sposób na nabicie trofika za kill

Opublikowano

Crushing nie jest wcale taki trudny, w końcu to boty, jest kilka cięższych momentów no ale da się wszystko załatwić za kilkoma podejściami, zawsze lepszy crushing niż kolesie z multi w klanach na 60-70 levelach :D.

Co do tego acziwa z którym niektórzy mają problem robiłem go niedawno i mi wypadł z celowaniem, podstawowy pistolet jedna kulka w przeciwnika i doskok z kopa czy tam pięści (na very easy).

Opublikowano

dostane platyne z U2 jesli NIE kupie zadnego dlc?

jak przejde na hard wpadna trofea za normal i easy?

Opublikowano

W żądnej grze nie trzeba kupować, a co za tym idzie wbijać trofeów aby mieć platynę. W TRP-kach są określone trofea, które trzeba zaliczyć, aby odblokowało się platynowe. Procenty są wyliczane z punktów (bo za każdy pucharek w zależności od rangi są punkty, kiedyś punkty z platynowego też były doliczane, ale od któregoś fw Sony z tego zrezygnowało - i dobrze). Kiedy ściągniesz łatę do danej gry, plik z trofeami jest automatycznie aktualizowany.

Tak.

Edytowane przez Berion

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok przechodze gre i zauwazylem ze sa tam jakies ulatwiacze ktore mozna wykupic.

1)

kiedy sie uaktywni ze bede mogl sobie kupic np nieskonczone ammo i 1 shot one kill

2)

Jak przejde crushing uzywajac tych bonusów to zaliczy?

Opublikowano

Ulepszacze będziesz mógł kupić po przejściu gry i uzywać ich na poziomie trudności na którym skończyłeś (bądź niższym).

Na Crushingu nie da się używać ułatwiaczy z tego co pamięta (normalnie się nie da, trzeba zastosować jeden myk), ale gra jest na tyle łatwa że dasz sobie radę ;)

Opublikowano

to mam kolejne pytanie.

te zabijanie np 70 killów sas70 to mozna robic tez online?

bo ja jestem w 19 chapterze i tej broni nawet na oczy nie widzialem.

tak samo gdzie nabic 200 kili gatlingiem? jak to nie lezy tak czesto a ma tylko 150 ammo?

Opublikowano

Najlepiej wykupić daną broń w sklepiku i cały czas z nią chodzić.

Opublikowano

Shotguna jeszcze znajdziesz :) Co do Gutlinga to najlepiej w 6 rozdziale na początku, albo w 24 bądź 25 (nie pamiętam), w dużej grocie. Jak dojdziesz to będziesz widział o które miejsce chodzi.

Opublikowano

Ulepszacze będziesz mógł kupić po przejściu gry i uzywać ich na poziomie trudności na którym skończyłeś (bądź niższym).

Na Crushingu nie da się używać ułatwiaczy z tego co pamięta (normalnie się nie da, trzeba zastosować jeden myk), ale gra jest na tyle łatwa że dasz sobie radę ;)

Da się, ale trzeba ten Crushing najpierw skończyć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

pytanie aby zdobyc 2 trofea za online to musze jakie gry zagrac.

widze tam jakies starcie druzyn to pewnie 1 trofeum

a te drugie co op to ktore wybrac bo kilka jest?

i czy trzeba wygrac ten co op aby dostac trofeum?

Opublikowano

Jeden trofik to za starcie drużyn, czyli zwykły deathmach np 5vs5. Drugi to kooperacja i chyba tak sie też nazywa ten tryb w grze. Wystarczy zagrac z jakimś znajomym na jednej z trzech map i będzie trophy.

Opublikowano

acha ...

to dlatego mi nie chce wpasc :D nie mam nikogo znajomego co gra w U2

Opublikowano

wbilem. Trafilem na mape sankturarium.

Wybilismy ludzi az wyszedl ten Gigant z kosiarka.

W tym momencie pojawilo sie "Przegrana" a przy statach pisalo " blad polaczenia " i nie dostalem trofea :/

Opublikowano

Szpic tez nie mam tego trofea wiec jak mialbys ochote to zrobic daj znac.

Juz mam platyne ;)

ale jak chcesz to chetnie zagram wyslij wiadomosc jutro na psn albo cos

Opublikowano

Szpic tez nie mam tego trofea wiec jak mialbys ochote to zrobic daj znac.

Juz mam platyne ;)

ale jak chcesz to chetnie zagram wyslij wiadomosc jutro na psn albo cos

Oki wysle ci Msg na Psn

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy by zdobyć trofea za przejście gry na najwyższym poziomie trudności, muszę zacząć "new game", czy mogę na przykład z wyboru rozdziałów wybrać pierwszy na najtrudniejszym poziomie i tak grać?

Opublikowano

Ja wybrałem pierwszy rozdział z listy i wpadło, ale jeżeli jeszcze nie zacząłeś to daj New Game. Co wybierzesz to i tak poziom trudności będzie taki sam.

Kilka dni temu wbiłem ostatnie trophy z pierwszego dodatku :potter: Całość nie była trudna, ale bardzo pomocne okazało się Laboratorium na Shotgun'y, dzięki niemu bardzo szybko wbiłem BBQ i Potrójną Stawkę (nawet wpadł medal Pięć Trupów :ninja: ).

W drugim dodatku został mi Protektorat (mam 1/10) i Szczany Lis (39/100). Co do trophy za przebiegłość to powinny do niego się wliczać Wykopy i Ściągnięcia. Myślę że w najbliższym czasie uda się skompletować 100%.

Opublikowano

Czy żeby dostać platynę muszę też zaliczyć te dodatkowe trofea z dlc czy tylko wszystkie podstawowe? wiadomo nie będzie 100% ale......

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aby zaliczyć platynkę trzeba znaleźć wszystkie skarby?

EDIT: Sorry już wiem, że trzeba zdobyć wszystkie pucharki w grze.

Fajny poradnik:

http://trophyhunters.pl/poradniki/retail/Uncharted-2-Among-Thieves/pelna/

Jest ktoś chętny na Coopa? Musze skończyć ten tryb na wszystkich mapach na Trudnym i Miażdżącym.

Edytowane przez kufir

Opublikowano

Trophy za coop na najwyższych poziomach nie wliczają się do platyny (tylko do 100%).