Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Persona 5

Featured Replies

Opublikowano

Wyłącz to i odpal persone 3 albo 4 chociaż to już może wstrzymasz sie do rimejku lapka

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 339,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• SKOŃCZYŁEM  ok 120 h na liczniku. Ostatnie 20 h to gra mną mocno pozamiatała i nie pozwalała odejść od konsoli (każdą wolną chwilę grałem w persone). Wymaksowałem wszystkich i true ending bez poradnik

• Persona 5 wreszcie skończona, po 4 latach... Czyli bardziej "przemęczona". Muszę z siebie wyrzucić parę rzeczy, nawet jeśli opinia mało kogo obchodzi. Ktoś pewnie powie, że sam jestem sobie winien, że

• Patrzę na P5 i mam w pamięci P4 i P3 - myślę jak to za(pipi)iście ewoluowało, brawa! Mam w pamięci FFVI,VII,VIII,IX, X - patrzę na FFXV i myślę - ku*wa co poszło nie tak ? Stary, dobry turowy syste

Opublikowano

I w 3 czy 4 gadanie a gameplay to już nie jest 80 do 20?

Opublikowano
4 minuty temu, agst napisał(a):

79 do 21 spokojnie.

Opublikowano

Ta seria to jest visual Novel z elementami gry a nie na odwrót

Opublikowano
18 minut temu, Pupcio napisał(a):

Ta seria to jest visual Novel z elementami gry a nie na odwrót

W P3 noveli jest według mnie nawet trochę za mało (bo sama fabuła przecież najmroczniejsza, najciekawsza w serii), w DLC zresztą było to widać, że Persona bez gadania to gówno, a nie Persona, bo walka też w P3, nawet remake jest po prostu mniej atrakcyjna, bo Tartarus itp.

P4 jest chyba ideałem pod względem wypośrodkowania obu aspektów (tzn. Metaphor oczywiście, ale z Person P4, ciekawe czy ten aspekt trochę rozwiną w remake, czy skupią się tylko na walce i grafice).

9 godzin temu, agst napisał(a):

Spróbuj SMT V może, lepsza walka, mało gadania.

Opublikowano

No personka 4 to jest ideał pod każdym względem gigabeta

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

P4 jest chyba ideałem pod względem wypośrodkowania obu aspektów (tzn. Metaphor oczywiście, ale z Person P4, ciekawe czy ten aspekt trochę rozwiną w remake, czy skupią się tylko na walce i grafice).

Spróbuj SMT V może, lepsza walka, mało gadania.

No właśnie Metaphor mi bardzo się spodobał, więc stwierdziłem że tu bedzie podobnie i na początku tak było (poza QoL, które w Refantazio są świetne), ale im dalej w las tym jest gorzej i gorzej, niestety. Nie lubię zostawiać gier po 50h, więc pewnie spróbuję jeszcze trochę pomeczyc.

Faktycznie, muszę sprawdzić SMT jeszcze.

Opublikowano

Niestety, im dalej, tym będzie gorzej, bo jeśli grasz w miarę optymalnie, to skończą Ci się sensowne aktywności do robienia za dnia, a w lochach wszelkie walki poza bossami będą zaliczane automatycznie. A chcąc nie chcąc trzeba będzie to wszystko przebrnąć. Zarówno w P5, jak i Royal końcówka gry była dla mnie najbardziej męcząca.