Opublikowano wczoraj o 21:16 1 dzień Wyłącz to i odpal persone 3 albo 4 chociaż to już może wstrzymasz sie do rimejku
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 4 minuty temu, agst napisał(a):I w 3 czy 4 gadanie a gameplay to już nie jest 80 do 20?79 do 21 spokojnie.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 18 minut temu, Pupcio napisał(a):Ta seria to jest visual Novel z elementami gry a nie na odwrótW P3 noveli jest według mnie nawet trochę za mało (bo sama fabuła przecież najmroczniejsza, najciekawsza w serii), w DLC zresztą było to widać, że Persona bez gadania to gówno, a nie Persona, bo walka też w P3, nawet remake jest po prostu mniej atrakcyjna, bo Tartarus itp. P4 jest chyba ideałem pod względem wypośrodkowania obu aspektów (tzn. Metaphor oczywiście, ale z Person P4, ciekawe czy ten aspekt trochę rozwiną w remake, czy skupią się tylko na walce i grafice). 9 godzin temu, agst napisał(a):I w 3 czy 4 gadanie a gameplay to już nie jest 80 do 20?Spróbuj SMT V może, lepsza walka, mało gadania.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):P4 jest chyba ideałem pod względem wypośrodkowania obu aspektów (tzn. Metaphor oczywiście, ale z Person P4, ciekawe czy ten aspekt trochę rozwiną w remake, czy skupią się tylko na walce i grafice).Spróbuj SMT V może, lepsza walka, mało gadania.No właśnie Metaphor mi bardzo się spodobał, więc stwierdziłem że tu bedzie podobnie i na początku tak było (poza QoL, które w Refantazio są świetne), ale im dalej w las tym jest gorzej i gorzej, niestety. Nie lubię zostawiać gier po 50h, więc pewnie spróbuję jeszcze trochę pomeczyc.Faktycznie, muszę sprawdzić SMT jeszcze.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Niestety, im dalej, tym będzie gorzej, bo jeśli grasz w miarę optymalnie, to skończą Ci się sensowne aktywności do robienia za dnia, a w lochach wszelkie walki poza bossami będą zaliczane automatycznie. A chcąc nie chcąc trzeba będzie to wszystko przebrnąć. Zarówno w P5, jak i Royal końcówka gry była dla mnie najbardziej męcząca.