Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

Opublikowano

Ostatnie pytania zanim klikne kup teraz: manga rozni sie czyms od anime, czy to raczej to samo? Strony sa w kolorze, czy czarno-biale?

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 573 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

Manga jest w 100% czarno-biała. Jeżeli w anime były fillery, to w mandze ich nie ma ;)

Opublikowano
  • Autor

Ostatnie pytania zanim klikne kup teraz: manga rozni sie czyms od anime, czy to raczej to samo? Strony sa w kolorze, czy czarno-biale?

Manga jest dużo spójniejsza i szybsza od anime. Zobaczysz, że wszystkie wątpliwości jakie człowiek miał podczas oglądania anime (szczególnie DBZ) znikają podczas czytania mangi. Minusy? Nie ma muzyki i animacji :P.

W ogóle nie ma się co zastanawiać, to jest must-have.

Opublikowano

Zgadza się - manga kocur, świetna kreska i nie ma zbędnego przeciągania.

Opublikowano

Respekcik, nie ma to jak popatrzeć się na półkę i zobaczyć pełną kolekcję.Mnie ciągle irytuja te przerwy w ciągłości obrazka na grzbietach ;)

Opublikowano

Pozostaje mi jedynie zgodzić się opinią reszty - manga DB gniecie cojones ;).

Sam pamiętam, jak szarpnąłem się na całą kolekcję DBZ - 150zł do tyłu, ale warto było, wracam do niej regularnie ;).

Nie tylko manga pozbawiona jest irytujących dłużyzna i "zapchajdziur" z anime, ale ma także REWELACYJNY polski przekład ("Pantera wysiada XD). Brać i nie narzekać.

Opublikowano

Dzisiaj dostałem przesyłkę i cieszę się, że w końcu zdecydowaem się na zakup własnego zestawu. Teraz bez problemu będę mógł sięgnąć po któryś tomik i jarać się jak dziecak te kilkanaście lat temu. Polecam każdemu zaopatrzyć się w mangę.

Opublikowano

Heh, choć wychowałem się na dragon ballu, to jednak na anime, wiec manga nie nie jara kompletnie i wolę wersję ruchomą. Aczkolwiem mam bakcyla na punkcie innej mangi, którą zbieram i wydam nań fortunę, bo ze 120 tomów będzie jak dobiegnie końca :D I też uważam, że wersja animowana to bida przy mandze, więc wiem jak to jest :D Nie ma to jak mieć kolekcje ulubionej mangi na półce :D

Opublikowano

Do mnie tez dzisiaj doszla paczka. W zasadzie to pierwsza manga, za ktora sie zabiore i bede potrzebowal chwili, zeby przyzwyczaic sie do czytania od lewej do prawej strony. Jaram sie, jak wtedy, gdy DB lecial na RTLu i mozna bylo znalesc te karty w chrupkach Chio.

Opublikowano

Genialne :D Zapodaj jeszcze fotkę z przodu (chyba że wygląda jak zwykła koszulka to wtedy nie chce :P)

Opublikowano

zayebiste o_0 dowiedz się , gdzie zakupiła takie cudo ! :music:

Opublikowano

To jest przód:

wcb6ut.jpg

Mogę podać gdzie kupiła,ale nie chce robić reklamy,moją teraz też robić koszulki Vegety.

Opublikowano

Pewnie nie jeden forumowicz się skusi więc możesz rzucić linkiem (ewentualnie PW).

Opublikowano

Litwin, dawaj nie pitol :D

Opublikowano

http://allegro.pl/kolekcjonerska-koszulka-goku-dragon-ball-roz-m-i2867341816.html

Mają być nowe za ok. 2 tygodnie,bluzy i koszulki,mają też w planach zrobienie Vegety,zboczonego żółwia(mam jego znak na koszulce :P ) i coś gadali o piccolo.Na ich stronie na FB widziałem cały strój,razem z butami i spodniami.

Opublikowano

Szkoda tylko, że kołnierzyk nie jest obszyty podwójnie nicią bo nie ma co się oszukiwać - parę prań i elastyczny kołnierzyk będzie wyglądać jak falbana.

Opublikowano

Litwin, to jest 100% bawełna? Czy może coś pomieszane?

Opublikowano

Nie ma metki z opisem,ale jak dla mnie to gruba bawełna z dodatkiem elastyny,kołnierzyk jest podwójny,niebieski a za nim pomarańczowy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nooo... szacun. Kawał długiej, ciężkiej, żmudnej i za*ebistej roboty.

Opublikowano

Czy jestem nerdem?:(

gokun.jpg

goku1n.jpg