Opublikowano 6 listopada 20177 l Zdecydowanie jeden z najładniejszych odcinków DBS Głównym animatorem odcinka był Yuya Takahashi, jeden z najbardziej utytuowanych ludzi związanych z Dragon Ballem i wieloma innymi animacjami. To widać i czuć. :)Btw: świeże Q&A z głównymi producentami DBS: http://www.kanzenshuu.com/2017/11/04/interview-with-kimitoshi-chioka-hiroyuki-sakurada-from-salon-del-manga/Dowiadujemy się między innymi, że arc turniejowy potrwa co najmniej do marca 2018, a Toriyama już ma wstępny pomysł na dalszy content - konkretne ogłoszenia pod koniec roku.
Opublikowano 6 listopada 20177 l time skip i niech do akcji wejda Goten, Trunks, Uub, Pan i Marron. Chociaz bez Goku to pewnie nikt by tego nie ogladal.
Opublikowano 6 listopada 20177 l Mam wrażenie, że w tym odcinku było przynajmniej dwóch animatorów. Jeden właśnie kojarzył mi się z najlepszymi animacjami w DBZ ale bywały momenty że wyglądało to inaczej.
Opublikowano 6 listopada 20177 l Takahashi odpowiadał również za tą sekwencje: Genialny jest. Oby Toei częściej zatrudniało go do DBS. edit: Co do walki Goku z Keflą, mam przeczucie, że może mu się udać w jej trakcie ponownie wejść w Ultra Instinct albo odzyskać chociaż część tej mocy. Edytowane 6 listopada 20177 l przez Bigby
Opublikowano 6 listopada 20177 l Ja za to się dziwie czemu Zenki nie wymazały Kefli (Kefury), przecież kolczyki Potary to przedmiot. No cóż tak ma być. Edytowane 6 listopada 20177 l przez Kavka
Opublikowano 6 listopada 20177 l Bo dla nich zasady nie są ważne, a jedynie dobra zabawa i jak coś jest fajne to to zostawiają.
Opublikowano 6 listopada 20177 l Głównie odnosiło się to do przedmiotów leczniczych i broni. Nikt nigdy nie zabronił kolczyków, fuzji itp. I jak wyżej - będą naginać zasady, byle się dobrze bawić. Dlatego też nie przeszkadzało im, że Krillin czy Tien przekazywali moc do Genki Damy, ale już agresja Frosta i chęć zaatakowania Friezy z trybun potraktowana została bardzo surowo.
Opublikowano 6 listopada 20177 l Panowie cud sie stał i moje źródełko informacji się odezwało. Milczenie było spowodowane poważnym wypadkiem ale juz wraca do sił i jak sie czegos dowie to da zać. Jak na razie ma info sprzed wypadku nie wiadomo jak aktualne ale lecim z koksem. 1.Goku jeszcze nie osiągnął finalnej formy ultra instynktu a Vegeta jeszcze na turnieju się popisze niezłą walką 2.Po zakończeniu turnieju ma być jakaś szybka akcja z frezerem i tym ze przetrwał atak hakai przed turniejem co odblokowało mu jakąś nowa moc czy coś takiego. 3.Kolejny duzy arc będzie zwiazany z tym że w jednym ze wszechświatów które zostały wymazane w przeszłości przez Zeno czaiło sie wielkie ale to bardzo wielkie zło którego nawet grand priest sie obawiał a przez niedokładnie wypowiedziane życzenie po zakończonym turnieju"super smok" przywróci wszystkie wszechświaty które wymazał zeno w trakcie turnieju i na długo przed nim.
Opublikowano 7 listopada 20177 l Dziś powinniśmy dostać solidną porcję spoilerów dotyczących kilku następnych odcinków. edit: Już są. Edytowane 7 listopada 20177 l przez Bigby
Opublikowano 7 listopada 20177 l Czyli wygląda na to, że ultra instinct będzie występował tylko jako potężny, ale chwilowy boost. Przynajmniej do czasu, mam nadzieję. Edytowane 7 listopada 20177 l przez Frantik
Opublikowano 7 listopada 20177 l Ja teraz liczę tylko na jedno eliminacje U2 w wykonaniu androidów :D
Opublikowano 7 listopada 20177 l I uj z takimi poziomami mocy fuzja ssj2 + berserker i już Blue God pewnie z kaiokenem jest za słaby jaka parodia :/ .
Opublikowano 7 listopada 20177 l Nic nowego. Goku z Vegetą nie dawali rady Buuhanowi, a podstawowy Vegetto wycierał nim podłogę, odpierając ataki nogami. Tutaj mamy Cauliflę SSJ2 z ogromnym potencjałem + Kale z legendarnym poziomem Saiyana, który jako tako dawał sobie radę z Godem i Blue. Zsumuj ich moc, dodaj mnożnik jaki twórcy sobie wymyślą (w odcinku była mowa, że moc się mnoży dziesiątki razy) i voila. Fuzje zawsze były przekokszone i wprowadzały jeszcze większy ból głowy u tych, którzy kierują się power levelem. ;) Można też założyć, że Blue, którego wciąż zmęczony Goku użyje w 115 jest znacznie słabszy i daleki mocą od tego, który widzieliśmy w Specialu przeciwko Jirenowi. Wkurzyłbym się tylko, gdyby Kefla była w stanie dorównać UI Goku, ale po spoilerach widać, że nawet go nie powinna drasnąć. Mam przeczucie, że ta Kamehameha ją wyeliminuje. I jeśli tak rzeczywiście będzie, to bye bye Universe 6. ;) Edytowane 7 listopada 20177 l przez Bigby
Opublikowano 7 listopada 20177 l Obstawiam, że w pewnym momencie kafel przesadzi z powerupem, co przerwie fuzję i pewnie znów będzie remisowy cdn. Kogoś muszą przecież pokazywać do marca na tym turnieju, o ile coś mocno się oczywiście nie pozmienia.
Opublikowano 7 listopada 20177 l Mnie wkurza tylko, że cycki Caulifly rosną z odcinka na odcinek. Już bez przesady, że cycki rosną od przemiany w USSJ (więcej mięśni to powinno być mniej cycków, w końcu składają się z tłuszczu), ale jej rosną już nawet w stadium bez SSJ. Ona była taka fajna chłopczycowata (lubię takie france) - z małymi cyckami. A po parunastu odcinkach oczywiście jej się powiększają, żeby była bardziej "kobieca". Zeby koniotrzepcy mieli uciechę. Heh, musiałem na coś innego ponarzekać bo wszyscy tylko o animacjach, power levelach i innych nieścisłościach, a ja jednak skupiłem się na tym co najważniejsze. :D
Opublikowano 7 listopada 20177 l Ogólnie to ją nawet polubiłem, w DB zawsze za duzo testosteronu było i mało fajnych kobiecych postaci.
Opublikowano 10 listopada 20177 l Jeszcze przed nałożeniem filtrów, więc aury nie powinno zabraknąć. ;) edit: Kilka screenów ze 115 odcinka. Edytowane 11 listopada 20177 l przez Bigby
Opublikowano 12 listopada 20177 l Nowy odcinek szczerze mówiąc taki sobie, było kilka fajnych momentów, ale trochę ten 114 ep nas rozpieścił jakością, stąd brak większych zachwytów. ;) W następnym tygodniu powinniśmy jednak dostać coś znacznie ciekawszego. Największy plus to ponowne pojawienie się Ultra Instynktu. I to w świetnym stylu. Uwielbiam tę formę. Edytowane 12 listopada 20177 l przez Bigby
Opublikowano 12 listopada 20177 l Swoją drogą zapomniałem wspomnieć chyba, w poprzednim odcinku Goku rzucił w stronę Kale i Caulifli że chętnie zmierzy się z nimi po turnieju. Co by znaczylo, że albo głupek zapomniał iż wszechświata 6 nie będzie, albo w zasadzie zdradził swoje życzenie w którym wszystkich przywróci. Co pewnie nie spodoba się Daishinkanowi i będzie kolejny arc ;)
Opublikowano 13 listopada 20177 l A to nie pamiętasz już jak Vegeta mówił trzy odcinki temu, że przywróci U6 jak wygra? No i nie trzeba się zastanawiać nad tym o co może poprosić Goku, bo to pewne.
Opublikowano 13 listopada 20177 l Muszę przyznać, że ten Instynkt w walce z Jirenem to całkiem fajnie im wyszedł, taki zgrabny twist w starym stylu. Za pierwszym razem był mega, szczena na podłodze. Dzisiaj widzieliśmy go drugi raz no i tutaj znowu niestety poziom reżyserii mocno poleciał w dół, na łeb, na szyję, bo ta walka była tak mega naciągana i niepoważna, że mocno naruszyła całkowity obraz i powagę tej nowej transformacji. Walka mnie zupełnie nie przekonała i mam nadzieję, że nie zeszmacą tej techniki jak SSJ Blue, na co się niestety zapowiada... Ciężkie katusze przeżywa DB bez Toriyamy...