Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

Opublikowano

Obejrzałem w końcu nową kinówkę z Brolym, no i cóż, w porównaniu do tego, co reprezentuje Super, to praktycznie w każdym aspekcie wypada ona lepiej (no może poza równie marną oprawą muzyczną). Wizualnie to niebo a ziemia (wiadomo, pełnometrażówki zawsze za sprawą budżetu wyróżniały się in plus w stosunku do serialu, ale tutaj efekt jest tym bardziej dostrzegalny), świetna animacja i efekty, choć sama kreska dosyć kontrowersyjna (i te dziwne zoomy na twarze i oczy bohaterów xD). Ogólnie miałem momentami skojarzenie z jednym z epizodów Animatrixa, mianowicie "Rekord Świata". Nic nie jest specjalnie rozwleczone, akcja skacze z miejsca na miejsce, walki są dynamiczne i efektowne, nie ma jakiejś mocniejszej żenady czy męczących bohaterów.

Fabularnie natomiast zawód (nie, żebym oczekiwał arcydzieła). Przede wszystkim słabe podbudowanie największych akcji, z fuzją na czele. Przypominam, że w Filmie 12 mieliśmy kilka minut akcji z nieudanymi Gogetami, a ostateczna, udana fuzja to było coś ultra epickiego i dosyć krótko obecnego na ekranie. Nie przekonuje mnie zmiana lore, na czele z baaardzo naciąganą "motywacją" samego Broliego i Paragusa. Bardock i akcja na Vegecie też od czapy. No nie czułem żadnego ciężaru wydarzeń i epickości skali. Nie widzę w ogóle powodu do robienia takich luźnych "remake'ów" znanych historii, poza wepchaniem ich w kanon.

Ogólnie: takie se.

Edytowane przez kotlet_schabowy

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 572,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

Skończyło się jak zawsze :pawel:

Spoiler

Vegeta wpierdol i przyleciał Goku

Opublikowano

Tak było, będzie bo być musi :/ ale czyta się nadal zacnie. Po cichu liczę na pojawienie się Frieezy w tym arcu. Niech zjawi się nad potężniejszy niż kiedykolwiek, i trójka połączy siły żeby odesłać go ponownie do piekła. 

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Spoiler

Bardock był wcześniej kanoniczny? Wydaje mi się, że to jego story to były jakieś speciale/kinówki wcześniej albo jakiś 1 szybki panel przy Raditzie.

Opublikowano

Oczywiscie, że był, Goku nie wziął się z probówki. Jego matke dodali pozniej w jakims specialu.

20210920_203716.thumb.jpg.7986dd339a72d173fe55ddf4b8211f78.jpg

Opublikowano

Dziena. Dobrze pamiętałem, że to był 1 panel tylko bez imienia. Super zaczyna wyglądać jakby Toriyama rozwijał swoje porzucone koncepty sprzed dekad xd

Opublikowano

Miał kilka stron i pare minut na ekranie.

Opublikowano

Może coś z kinówki pokaza. Materiału na nowy sezon tez sie juz nazbierało.

Opublikowano

Liczę że w końcu dadzą znać co z anime czy będzie czy mają w dupie i po prostu będą tylko kinówki co jakiś czas. W marcu będzie 4 lata od ostatniego odcinka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakaś nowa gra?

Wygląda jak gra... Toż Fighterz bardziej jak anime wygląda niż to.

Opublikowano

Pan podrosła, a dam sobie reke ujebac, ze Goten i Trunks beda tak samo wygladac :pawel:

Opublikowano

Na koniec Goku w trzech różnych pozycjach ma tą samą twarz.

Pan zmienia się z 3D na 2D po to, żeby mogli pokazać, jak falują jej włosy.

No fatalnie to wygląda.

Edytowane przez Di

Opublikowano

Ma ktoś już II tom tego kolorowego wydania mangi? Kupiłem zbiorczo preorder na pierwsze tomy i długo już czekam na kolejny, zamawiałem z mangarden i tam nawet nie można wejść na to kiedy premiera.

Opublikowano

Wysyłali z tydzien temu, jak zbiorczo zamawiales, to kolejne tomy wysyłają pocztą polską. Listonosz ci tego raczej nie przyniesie, bo za duzy gabaryt. Ja zawsze musialem sie fatygowac na poczte.

Opublikowano

Nie ma tematu, paczka już w domu. U mnie zawsze dostarczona do domu, listonoszKA jeździ samochodem to nie ma problemu z takimi gabarytami. Szkoda, że nie ma info, że wysłali, zawsze zapominam a potem jest niespodziewania jak coś przyjdzie.

Opublikowano

Ano to jest zjebane, też czekam i gdybyście nie napisali że wysyłali 2 tom pewnie bym czekał, bo zamawiałem tom 1 i 2 w jednym zamówieniu + paczkomat i pierwsze przyszło do paczkomatu teraz drugi idzie zwykłym bez śledzenia i wcale się nie zdziwię jak zaginie nie wiem czy się jutro na pocztę nie karnąć. Trzeci tom juz mam osobno zamówiony do paczkomatu to będzie powiadomienie w apce inpostu jak nadadzą.