Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy? 187 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      234
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 756
  • Wyświetleń 266,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z najlepszych komiksów jakie kiedykolwiek miałem okazje dostać w swoje łapy mogę wymienić te tytuły:     ^ Naprawdę solidna kreska. Ciekawie ukazana historia, oraz brutalny, mroczny klimat rodem

• Wczoraj świat komiksowy stracił wybitnego rysownika Steve'a Dillona. Steve odszedł w wieku 54 lat. Dillon wraz z Ennisem zaczynał od Hellblazera, a sukces pozwolił wydać ich autorski (i kultowy dziś)

• Jak chcesz moge ci przeslac link do paczki [wstawilbym tutaj, ale nie wiem czy to dozwolone] za ktorej czytanie powoli sie zaczynam zabierac, oto zawartosc: Batman: Year One Batman and the Monster

Opublikowano

Europejski, a nawet polski. W sierpniu wyszło trzecie wydanie Osiedla Swoboda autorstwa Śledzia. Dla mnie sprawa kultowa, przypomianjąca młodość ;) Dwa pierwsze wydania szybko się rozeszły, pamiętałem, że niedługo pojawi się kolejne, więc wczoraj gdy przy okazji wizyty w sklepie z komiksami wpadło mi w oko, od razu nabyłem.

Osiedle+Swoboda+cover.png

Opublikowano

(Dopiero) Wczoraj przeczytałem "Ligę niezwykłych dżentelmenów" Alana Moore'a. O ja pitolę! Jakie to jest po(pipi)one :D Żałuję, że dopiero teraz się za to wziąłem. O ile pierwsza historia opowiadająca min. o powstaniu grupy nie zrobiła na mnie jakiegos większego wrażenia, tak druga (o ataku Marsjan) konkretnie mną pozamiatała! Prawdziwy majstersztyk w sposobie ukazania swiata, prowadzenia dialogów, a przede wszystkim w przedstawieniu postaci i relacji jakie między nimi zachodzą. Kto nie czytał - polecam!

51KvtOqS%2BXL._SL500_AA300_.jpg

Edytowane przez ornit

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jeszcze mnie nie poyebało. kolegę wysyłam w moim imieniu.

Opublikowano

A ja jadę i zrobię sobie zdjęcie z Rosińskim.

Opublikowano

pozdrów ode mnie typa w kostiumie iron mana jak go spotkasz.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Nerdy, jedziecie do Łodzi?

Będę 3 raz z rzędu ;) Na szczęście festiwal odbywa się w tej części Łodzi, która jeszcze jakoś wygląda.

Opublikowano

Dokładnie ;) Jak zobaczyłem tę kolejkę przed wejściem to złapałem się za głowę. Ogólnie festiwal spoczko, ale wydawał się być gorzej zorganizowany niż rok temu.

Opublikowano

Byłem pierwszy raz i dla mnie było OK. Wydałem kasę, dostałem autograf od Śledzia i przeprowadziłem krępujący small talk z Bogusławem Polchem. Dwie ostatnie akcje działy się na papierosie, więc zachęcam do palenia fajek!

Opublikowano

Zapytałeś się go czy narysuje kontynuację Wiedźmina?:D

Opublikowano

dawno czegoś tak dobrego nie czytałem:

121212.jpg

hazel <3.

Opublikowano

Odezwę się bo, rozmowa o MFKiG.

Jestem co roku od bardzo dawna, super festiwal się rozwinął. Prace konkursowe mają co raz lepszy poziom, więcej
odwiedzających etc.

W tym roku spotkanie z Alanem Grantem, byłym scenarzystą Batmana(jego jest Zsasz czy choćby Anarky), współtwórcą Judge Dredd
oraz wielu innych projektów było zdecydowanym "hitem".  Szkocki akcent i charakter buntownika nadal takie jakby miał 20 parę lat.
Brawa na stojąco na koniec spotkania zasłużone :)

Opublikowano

gruby i mrówa z pierwszym odcinkiem podcastu o komiksach:

całkiem fajnie to wyszło. lepszego polskiego o tej tematyce chyba nie znajdziecie. skupiają się na marvelu i dc.

Opublikowano

Seconds jest za(pipi)iste, bałem się że O'Malley nie udźwignie ciężaru oczekiwań po Pilgrimie, ale dał radę

no i tu też pojawia się istotna przestroga z poprzedniego komiksu grubego Kanadyjczyka:

BREAD MAKES YOU FAAAAAAAT

Opublikowano

U mnie na rozkładzie Autostrada Słońca, soo good na razie. Jeszcze Antaresa muszę skończyć, ale chyba poczeka trochę na nastrój do SF.

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakiś czas temu natrafiłem na takie cuś od którego samego tytułu powinien starszaków zapiec lewy sutek.

ksiazkatm-semic.jpg

Nie jest to wydawnictwo idealne, jest sporo byków (również gramatyczych...), ale mimo to trzeba przeczytać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie komiksy są obowiązkowe do przeczytania? Z DC, z Marvela i z całej reszty? Absolutny must have