Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dead Space 2

Featured Replies

Opublikowano

DJ1988 prawda, ale ja się zastanawiałem, jak dużą rolę tym razem odegra Znak.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 131,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Już pomijając bekowy glitch heh ale skumajcie ile ma siana i Nodesów - wtf?

• Ok i ja skończyłem w końcu ;p.   12 godzin bez 10 minut na survivalist co jest dla mnie czasem dobrym a nawet bdb. Biorąc jeszcze pod uwagę, że gra nie liczy śmierci a ginąłem xxxxxxxxx razy ;]. Ba

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

No właśnie. Niestety u mnie było na odwrót i później już fabuła nie kryła tajemnic.

Opublikowano

cóż... nie podoba mi się ani kombinezon, ani potwór, ani otoczenie...

i to już teraz, bo w 2011 nie będzie mi się podobać jeszcze bardziej...

Ja dosłownie parsknąłem śmiechem jak zobaczyłem ten "kozacki" kostium :) Żenada

Opublikowano

Z kolei na pewnym forum pokazali te same screeny z DS2 + jakiś szyfr. Niestety, ale obawiam się, że w tej grze pojawią się wkurzające momenty polegające na przetłumaczeniu jakichś tekstów :confused: A tego nie cierpię. Z Glyphami się dość namęczyłem w ACII, co dopiero tutaj <_<

Opublikowano

takie coś może tez dodac powiew swiezosci, ale nie w nadmiarze. co do samej postaci isaaca to wszyscy gadaja ze to on a moze to nie on? bo koniec jedynki wygladal tak jakby isaacowi sie cos stalo...albo biedak schudl ze strachu :D tylko newsy podaja ze isaac isaac;p moze sami nie sa pewni. chyba ze w ds2 zrobia cos na wzor ostatnio popularnych prequeli. kto tam ich wie :P

Opublikowano

czemu zmienili stylistyke? :/ przeciez to wyglada jak ta zmiana ze spidermanem, tam tez byl jakis mniejszy (nie pamietam tytulu)

Opublikowano

takie coś może tez dodac powiew swiezosci, ale nie w nadmiarze. co do samej postaci isaaca to wszyscy gadaja ze to on a moze to nie on? bo koniec jedynki wygladal tak jakby isaacowi sie cos stalo...albo biedak schudl ze strachu :D tylko newsy podaja ze isaac isaac;p moze sami nie sa pewni. chyba ze w ds2 zrobia cos na wzor ostatnio popularnych prequeli. kto tam ich wie :P

Może wpadł w depresję, bo

zaatakowała go jego ukochana?

i schudł przez to?

Kombinezon wiadomo, trochę przebajerowany, ale te szyfry mi się nie podobają. Zobaczycie, będziecie jeszcze pisać, że DS1 był lepszy :potter:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

http://ps3.ign.com/articles/108/1080341p1.html pierwsze wrażenia z PAX East.

Strasznie krótkie te "wrażenia" ale temat będzie aktualizowany. No i są fotki Isaac-a (straszna jakość).

Wygląda jak Ninja z MGS ;].

No i najważniejsze. Prawdopodobnie na PS3/XO wyjdzie Dead Space Extraction (jedna z nielicznych gier które zazdrościłem Wii).

Trzeba czekać na oficjalne potwierdzenie.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

http://ps3.ign.com/articles/108/1080341p1.html pierwsze wrażenia z PAX East.

Strasznie krótkie te "wrażenia" ale temat będzie aktualizowany. No i są fotki Isaac-a (straszna jakość).

Wygląda jak Ninja z MGS ;].

No i najważniejsze. Prawdopodobnie na PS3/XO wyjdzie Dead Space Extraction (jedna z nielicznych gier które zazdrościłem Wii).

Co tam fotki. Jest

Opublikowano

+ dla Ciebie ;]

O cholera za dużo nie można powiedzieć po tym filmiku. Ale tak jak zapowiadali, widać, że gra nabrała tempa.

Tylko żeby to się źle nie skończyło. To znaczy gra akcji > horror sci fi

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

+ dla Ciebie ;]

O cholera za dużo nie można powiedzieć po tym filmiku. Ale tak jak zapowiadali, widać, że gra nabrała tempa.

Pierwsza część też była mocno nastawiona na akcję, a skoro tutaj fabularnie jest wytłumaczone, że bohater na starcie przygotowany jest na walkę (w jedynce przypadkowo znalazł się w nieodpowiednim miejscu :]), to i akcji będzie jeszcze więcej. Mi to akurat odpowiada. Tylko ten strój z power rangers i kask motocrossowy wygląda tak sobie. Ten z jedynki bardziej mi odpowiadał.

Opublikowano

+ dla Ciebie ;]

Pierwsza część też była mocno nastawiona na akcję, a skoro tutaj fabularnie jest wytłumaczone, że bohater na starcie przygotowany jest na walkę (w jedynce przypadkowo znalazł się w nieodpowiednim miejscu :]), to i akcji będzie jeszcze więcej. Mi to akurat odpowiada. Tylko ten strój z power rangers i kask motocrossowy wygląda tak sobie. Ten z jedynki bardziej mi odpowiadał.

To jest strój do zerowej grawitacji. W DS2 będzie kilka zbroi do wyboru i rozbudowy.

Opublikowano

Gameplay konkret jak w jedynce, ale o grafice jeszcze nic nie można powiedzieć, przecież to niecałe 40 sekund z gry. Po za tym obraz był zgrywany z kamery, więc jakość nie jest najwyższa. Uniform niezły.

Opublikowano

Jak dla mnie jedna z najlepszych gier na konsole nowej generacji. Przede wszystkim za ten kapitalny klimat jaki udało się stworzyć twórcą.

Czekam z niecierpliwością na tą 2-ke. Szkoda że jeszcze tyle czasu trzeba czekać :) Zdążę chyba już przejść 1-ke trzeci raz :)

Opublikowano

Na razie to wygląda jak mission pack do Dead Space.

Gratulację za tą wnikliwą analizę DS2 na podstawie paru zdjęć i jednego 44 sekundowego filmiku.

Opublikowano

Heh to samo chciałem napisać.

A tak swoją drogą w tym wypadku, nie mam kompletnie nic przeciwko mission pack.

Łykam wszystko co jest związane z DS.

Opublikowano

Sorry za mały OT ale czuje, że będzie to cholernie dobre połączenie z różdżkami. No i w końcu zarobią coś na niej.

Opublikowano

Pierwsza część ostro wbiła mi się w psychę klimatem rodem z Obcego. A druga na razie wygląda osom. Nic nie wnioskuje więcej, ale filmik potwierdza że klimacik jest. Choć nie podoba mi sie kostium Issaca i to że idą w stronę strzelania a nie budowania klimatu to trochę smutne, ale i tak czekam ;]

Opublikowano

Choć nie podoba mi sie kostium Issaca i to że idą w stronę strzelania a nie budowania klimatu to trochę smutne, ale i tak czekam ;]

Według mnie bardzo ciężko to określić po obejrzeniu 40 sekund z przeszło ponad możliwych 8-9h gry. Każdy grywalny horrorek musi mieć bardziej intensywne momenty. Nie bądźmy zbyt pochopni.

Opublikowano

Kauczowi chodzi o to, co sami twórcy deklarowali w zapowiedziach - Uznali między innymi że pierwsza część była ciut "zbyt straszna" i dwójka będzie inna pod tym względem (mniej więcej tak to brzmiało).