Opublikowano 4 czerwca 201212 l Nie da się aby się wyświetlało, ale tak jak pisze Rozi wciskasz start i masz liste fatality.
Opublikowano 5 czerwca 201212 l Pod Startem nie ma kombinacji? Nie wiem, wszak nie mam jeszcze tej gry. Widziałem tylko na filmikach. Dlatego też pytam :] Nie da się aby się wyświetlało, ale tak jak pisze Rozi wciskasz start i masz liste fatality. Może być nerwowa atmosfera, jak przy oglądaniu riplejów w PES, czy innej Fifie. "Poczekaj, muszę sprawdzić jakie mam fatality". Mimo to - dzięki. Edytowane 5 czerwca 201212 l przez Kmiot
Opublikowano 12 marca 201312 l Jak wyglada sprawa online - mozna grac bez lagow, mozna bez problemu znalezc graczy ?
Opublikowano 12 marca 201312 l Ludzie w lobby dosyć licznie jeszcze siedzą (zależy też od pory). Lagi też tam siedzą razem z nimi. Jeszcze nie miałem nie-lagowej walki, tak jakby był pernamentny. Bez lagów to jest VF5: FS ale system jest mniej przystępny i ludzi dosyć niewielu jeszcze gra. DOA 5 plasuje się pośrodku. Ludźmi i lagami.
Opublikowano 12 marca 201312 l Nie słuchaj go, co prawda czasem lagi są, ale i da się z łatwością znaleźć normalną walkę.
Opublikowano 12 marca 201312 l Zamowilem Komplete Edition i niebawem bede mogl sie zmierzyc online, wiec chetnie zagram. Kiedys zagrywalem sie w Mortala 2 na Amidze 500, teraz postanowilem kupic najnowsza czesc bo demo bardzo mi sie spodobalo.
Opublikowano 13 marca 201312 l Wszystkich chętnych na kilka pojedynków zapraszam do siebie. Może nie wyszedłem jeszcze z wprawy, a Scorpionem i Ermaciem robiłem swego czasu niezły dym online.
Opublikowano 14 marca 201312 l Chetnie potrenujesz na kilku noobach co ? Ja niebawem powinienem miec swoja gre, ale nie wiem czy od razu bede gral online bo nie chce zbierac batow od samego poczatku.Mam nadzieje, ze nie ma problemow z laczeniem graczy zwyklej edycji z rozszezona, ale z tego co widzialem to na PSS sa compatibility packi, kwestia tylko tego czy ktos je pobiera, ale moze trzeba zeby grac online. Edytowane 14 marca 201312 l przez saptis
Opublikowano 14 marca 201312 l Może nie tyle poćwiczyć, co wrócić do ukochanej gry. :-) Bardzo dawno nie odpalałem MK, ale liczę, że lagi ustąpiły chociaż w małym stopniu.
Opublikowano 15 marca 201312 l Wczoraj przyszla gra w wersji Komplete i jestem zadowolony - Mortal jak Mortal, tzn bardzo dobry jak za starych czasow. Okladka Komplete Edition troche popsuta przez wrzucenie dodatkowych postaci na gorze, zwykla z duzymi postaciami Skorpiona i Sub-Zero wyglada znacznie lepiej, ale cos za cos - przynajmniej mam Freddiego. Pogralem i przyznam, ze zebralem niezle baty bo nie jestem jeszcze wprawiony i w "drabince" nawet na Easy (fail) mialem problemy - chyba jeszcze jestem noobem (chociaz nim nie gram) i musze troche potrenowac. Generalnie najwiekszym plusem gry jest jej rozbudowanie i mozliwosci jakie daje - wiele minigierek, story mode, challenge, zbieranie kasy i kupowanie roznych rzeczy w Necropolis - lubie takie dodatki. Do tego szalone modyfikatory w Test Your Luck, ktore sprawiaja, ze kazda walka jest inna - dla mnie super ! Mam Arcade Sticka, ale nie wiem czy na nim grac bo na padzie jakos szybciej wchodza kombinacje - musze to jeszcze wyczaic.Co do grania online to nie wiem czy aktualnie warto bo nie chce robic za ruchomy worek treningowy, musze jeszcze troche pograc i poznac ciosy, combosy itd. Edytowane 15 marca 201312 l przez saptis
Opublikowano 15 marca 201312 l Jeśli chcesz to możemy się umówić na online, wybierzesz sobie jakąś postać i pomogę Ci podkręcić skilla i nauczę trochę combosów i sztuczek żeby nie dać się prać.
Opublikowano 15 marca 201312 l Wczoraj przyszla gra w wersji Komplete i jestem zadowolony - Mortal jak Mortal, tzn bardzo dobry jak za starych czasow. Okladka Komplete Edition troche popsuta przez wrzucenie dodatkowych postaci na gorze, zwykla z duzymi postaciami Skorpiona i Sub-Zero wyglada znacznie lepiej, ale cos za cos - przynajmniej mam Freddiego. Pogralem i przyznam, ze zebralem niezle baty bo nie jestem jeszcze wprawiony i w "drabince" nawet na Easy (fail) mialem problemy - chyba jeszcze jestem noobem (chociaz nim nie gram) i musze troche potrenowac. Generalnie najwiekszym plusem gry jest jej rozbudowanie i mozliwosci jakie daje - wiele minigierek, story mode, challenge, zbieranie kasy i kupowanie roznych rzeczy w Krypcie - lubie takie dodatki. Do tego szalone modyfikatory w Test Your Luck, ktore sprawiaja, ze kazda walka jest inna - dla mnie super ! Mam Arcade Sticka, ale nie wiem czy na min grac bo na padzie jakos szybciej wchodza kombinacje - musze to jeszcze wyczaic. Co do grania online to nie wiem czy aktualnie warto bo nie chce robic za ruchomy worek treningowy, musze jeszcze troche pograc i poznac ciosy, combosy itd. bierz Smoke'a lub Ermaca i ćwicz - chyba najłatwiejsze do opanowania postacie z dobrymi combosami
Opublikowano 15 marca 201312 l I najcięższe do podejścia. Ze swojej strony polecam Ermaca, który poza miażdżącymi combo wygląda przekozacko.
Opublikowano 15 marca 201312 l No nic - trzeba bedzie potrenowac, dzisiaj wieczorem szykuje sie trening.Gre dostalem dopiero wczoraj, a jak wiadomo od samego poczatku nie da sie wymiatac i trzeba czasu zeby opanowac ciosy i kombinacje.
Opublikowano 15 marca 201312 l Ermac jest dobry bo ma łatwe comba dla początkujących, które łączy z uderzeniem o glebę i pchnięciem. Również dosyć dużo w prostych combosach zabiera Baraka, acz do online jest on low-tierem. Dosyć łatwo też wychodzi Raidenem, Scorpionem, Sub-Zero czy Cyraxem. Mają patenty na prosty i duży damage. Z silniejszych postaci to Jax i Kabal. Mi najwięcej frady sprawia Shang Tsung, który miota tymi czachami przeciwnikiem z lewa do prawa. Przekozacko to wygląda
Opublikowano 15 marca 201312 l W tej chwili gra jest bardzo zbalansowana, aczkolwiek najprościej przekopać przeciwnika Kung Lao. Niemniej mashowanie w tej grze nie sprzyja pojedynkom i z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej wybrać jedną postać od początku i całkowicie się jej poświęcić.
Opublikowano 18 marca 201312 l Poki co nowy Mortal pozamiatal, jak narazie gra nie tylko spelnila moje oczekiwania, ale nawet je przekroczyla - jest grubo napakowana zawartoscia, tak wlasnie powinny wygladac bijatyki ! Kilka pytan:- Czy w ktoryms z trybow dla jednego gracza mozna wybrac arene na ktorej bedzie odbywala sie walka ? - Czy w Test Your Luck (wybierane samemu, nie challenge) bedzie mozna wybierac ilosc modyfikatorow czy zawsze jest ustalona z gory ? - Jak najlepiej wykonywac fatality, w ktorych jest "gora" - z blokiem (moze wszystkie z nim robic) ?
Opublikowano 18 marca 201312 l Ad.1. Można. W trakcie wyboru postaci wciśnij trójkąt. Ad.2. Ilość modyfikatorów można zwiększyć maksymalnie do 5, o ile dobrze pamiętam. Ad.3. Z blokiem najprościej. Strzałki wciskaj z z blokiem, a kiedy masz wdusić przycisk ciosu - puść.
Opublikowano 18 marca 201312 l Heh ten MK pozamiatał. Mało kto tutaj wypowiada się na temat trybu story, który został wykonany po prostu GENIALNIE. A ja wciąż się zastanawiam jak oni zamierzają dalej popchnąć fabularnie tą serię po tym co zgotowano większości postaci. O.o No chyba wszyscy nie powrócą? O.o A więc powrót postaci z Deadly Alliance i Armageddon? Fuck no. :[ Edytowane 18 marca 201312 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 18 marca 201312 l Tryb Story mode to swietny dodatek, cos takiego powinno byc w kazdej bijatyce, podoba mi sie plynne przechodzenie z wydarzen do samej walki, z tego co czytalem to jest on dosyc dlugi. Ten wlasnie tryb w Soul Calibur V to jakas kpina - slaba historia przedstawiona na statycznych, rysowanych obrazkach z lektorem, a przeciez ta seria niegdys slynela wlasnie z rozbudowanego Story Mode. Edytowane 18 marca 201312 l przez saptis
Opublikowano 18 marca 201312 l To odpal sobie Story w DOA5. Tam to jest dopiero masakra. Człowiek który wymyślał tą fabułę i sposób jej przedstawienia powinien dostać wypowiedzenie, Takich głupot to już dawno nie widziałem, a nowy MK udowadnia że można zrobić fajną i sensowną fabułę w bijatyce i owiele przyjemniej się w to gra.
Opublikowano 19 marca 201312 l To odpal sobie Story w DOA5. Tam to jest dopiero masakra. Człowiek który wymyślał tą fabułę i sposób jej przedstawienia powinien dostać wypowiedzenie, Takich głupot to już dawno nie widziałem, a nowy MK udowadnia że można zrobić fajną i sensowną fabułę w bijatyce i owiele przyjemniej się w to gra. Akcje z ninja biegnącymi jak Power Rangers to głupota? No co Ty!
Opublikowano 19 kwietnia 201312 l Juz od ponad miesiaca zagrywam sie w Mortala i nie moge (nawet nie chce) przestac - gra wciaga na maksa, do tego jest mega rozbudowana.Ostatnio odblokowalem wszystko w Krypcie, a nawet wiecej niz bylo do odblokowania bo okazalo sie, ze jest tego troche wiecej niz pokazuje licznik na mapie:To jeden z czterech przykladow, w innych miejscach tez mam o 1 wiecej:Hollow Of Infestation: 41/40Deadlands: 122/121Bloodmarsh: 84/83.Trofeum za odblokowanie krypty w 100% dostalem zanim jeszcze wszystko odkrylem, mialem juz jakies 95% calosci.Ma to zwiazek z: poukrywanymi rzeczami w krypcie, sa w sumie cztery - za ich odnalezienie dostaje sie Koins (nawet 5000 za jedna). Najlepszym "bajerem" w calej krypcie jest: demon - taki screamer wyskakujacy co jakis czas, pokazuje sie bardzo rzadko, ale jak juz wyskoczy to potrafi konkretnie przestraszyc. Edytowane 19 kwietnia 201312 l przez saptis