Słupek 2099 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Stara Trylogia Popa w HD już oficjalnie, póki co tylko na PS3. Premiera pod koniec listopada, cena 160 zł. http://www.ppe.pl/news-3183-A_jednak!_Ksiaze_Persji_powraca_w_HD_i_3D!.html dokładnie info wraz z fotkami Proszę poprawić nazwę tematu, mała literówka. Quote Link to comment
Toshirou 0 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Screeny są w HD ? Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1708 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Chociaż uwielbiam trylogię POP, to nie jest warta tej kasy. 3 części razem wzięte można spokojnie kupić 3 razy taniej. Quote Link to comment
_mike 318 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Dobra wiadomość ale jakość po tych screenach nie zachwyca. No cóż poczekamy zobaczymy - złą datę na premierę obrali bo najbliższe tygodnie/miesiące to zalew hitów truHD Quote Link to comment
Słupek 2099 Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Dobra wiadomość ale jakość po tych screenach nie zachwyca. No cóż poczekamy zobaczymy - złą datę na premierę obrali bo najbliższe tygodnie/miesiące to zalew hitów truHD W sumie też tak na początku myślałem ale ma to też swoje plusy. Mianowicie tak myślę, że szybko taka trylogia stanieje może już po nowym roku będzie chodzić po około stówkę ;]. U mnie i tak w listopadzie wygrywa (kupuję) Sly Collection. Btw czekam aż UBI teraz potwierdzi Splinter Cell Trilogy Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1708 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Splinter Cell jeśli już, to tylko ten z Xboxa/PC, bo wersje na GCN i PS2 były nieźle pocięte i z loadingami między levelami. LOL! Quote Link to comment
Lipa 507 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 (edited) Ten Sly jest pewny na listopad ? Będzie co ogrywać, ale dopiero na święta ( które trwają 3 dni ! ). Edited October 5, 2010 by Lipa Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1708 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Ciekawe, czy Warrior Within będzie pozbawione tego buga, gdzie zbyt wcześnie pojawiał się typ z maską, co uniemożliwiało później skończenie gry. Mnie ten bug co prawda nigdy nie dopadł, a grę kończyłem dwukrotnie, ale jednak kiedyś głośno o tym było. Quote Link to comment
Freeze182 10 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Z tego co pamietam to za trylogie POP na ps2 zapłaciłem ( niewiele po premierze) niecałe 150 zl, a tu nagle chca za te same gry 160? Jedyne rozwiazanie to poczekac az stanieje ponizej 100 zl Quote Link to comment
Słupek 2099 Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Ten Sly jest pewny na listopad ? Będzie co ogrywać, ale dopiero na święta ( które trwają 3 dni ! ). Sorry za offtop no taka data już widnieje bodajże od I zapowiedzi ;]. Chyba, że przesuną ze względu na GT5 i COD-a hehe. Quote Link to comment
Berion 207 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Ten bug na pewno będzie. Z tych kolekcji to jak dotąd na remake zapowiada się tylko ICO Collection (wymienią tam tex'y ponoć) i Oddworld - Stranger's Wrath (tak, wiem że to nie HD Classics ale można go pod to podciągnąć). Reszta idzie po najmniejszej linii oporu portując dodając tylko trofea i 720p (a czemu nie 1080p?...). Skok na kasę i nic więcej. Po za tym Ubisoft i EA mają straszne ciągoty do Kotickowego Activision, nie mogli by przepuścić takiej okazji. Tym bardziej, że emulatora PS2 już się w takim układzie oficjalnie nie doczekamy (może scena coś zaradzi, ale będzie ciężko obejść ten ichni patent...). Tak czy siak, gdybym nie miał wersji PS2kowej, chętnie bym kupił. Quote Link to comment
Sylvan Wielki 4472 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 (edited) Skoro Bobby śmie grozić nawet Sony to te ciągotki śmierdzą $. Zresztą, z jednej strony to trzy gry w cenie jednej (nawet mniej). Z drugiej strony te trzy gry już dawno temu zostały ograne. Skupiliby się na odświeżeniu gry na miarę tego, jaki swego czasu zaistniał na GC - RE mianowicie. Te PoP na silniku nowej odsłony to byłoby coś, a tak.... Po najmniejszej linii oporu. Później już tylko DMC: Col, SH: Col, RE: Col, VJ: Col.... Edited October 5, 2010 by Sylvan Wielki Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1708 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Capcom niech wyda Capcom Collection z Okami, RE4 i DMC1. Ja bym to brał z miejsca. Quote Link to comment
Toshirou 0 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 tja, na pewno wydadzą remake Okami, które to było powodem bodajże do bankructwa firmy, która robiła tą grę Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1708 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Sequel na DS'a zrobili, a tutaj w sumie niedużym kosztem mogliby trochę na grze zarobić. Quote Link to comment
zalef88 53 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 (edited) Mam wszystkie 3 części na poczciwego pierwszego Xboxa ale czętnie zagram na PS3 w lepszej jakości raz jeszcze Niby tanio ale najbliższe miesiące będą obfite w inne hity, tak więc poczekam aż cena jeszcze spadnie. Edited October 5, 2010 by zalef88 Quote Link to comment
Yap 2745 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Te screeny to z wersji past genowych są. Jeśli natomiast nie to...mogą sobie w buty wsadzić taką jakość. Troszkę przydużo tych wszystkich Collection. Nie lepiej się skoncentrować na świeżych pomysłach?? Quote Link to comment
Nemesis 1262 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 160 jak za gry z poprzedniej generacji to trochę za dużo, więc poczekam jak kolekcja trochę stanieje. Poza tym bardziej oczekuję Team Ico Collection. Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1708 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Te screeny to z wersji past genowych są. Jeśli natomiast nie to...mogą sobie w buty wsadzić taką jakość. Troszkę przydużo tych wszystkich Collection. Nie lepiej się skoncentrować na świeżych pomysłach?? I tak pewnie odświeżona trylogia POP sprzeda się lepiej, niż ostatnia część The Forgotten Sands, więc niewielkim kosztem zarobią kasę. Quote Link to comment
MBeniek 3260 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 (edited) Te screeny to z wersji past genowych są. Jeśli natomiast nie to...mogą sobie w buty wsadzić taką jakość. Troszkę przydużo tych wszystkich Collection. Nie lepiej się skoncentrować na świeżych pomysłach?? I tak pewnie odświeżona trylogia POP sprzeda się lepiej, niż ostatnia część The Forgotten Sands, więc niewielkim kosztem zarobią kasę. Wątpie, myślę że UBI się na tym przejedzie bo: po pierwsze, kolekcja wychodzi (póki co) tylko na PS3; po drugie, premiera jest pod koniec listopada czyli po wszystkich ważnych premierach w tym roku (typu GT5, Call, AC, N4S i kilkunastu innych), a od stycznia kolejny wysyp gier, więc wątpię aby ktoś myślał o wydawaniu 160zł na PoP'a; po trzecie, jeśli już ktoś będzie chciał kupić jakąś kolekcję to w tym samy czasie wychodzi Sly Collection, więc myślę że każdy kto stanie przed takim wyborem, wybierze jednak Sly'a. Chociaż, patrząc z drugiej strony, UBI pewnie za wiele, patrząc po tych okropnych screenach, nie wydało na ten lekki "retusz" (ja nie widzę żadnej różnicy w grafice, ale może dlatego że grałem w trylogie na kompie), więc nawet jeśli sprzedadzą te parę tysięcy kopii to i tak jakiś grosik zarobią. Edited October 6, 2010 by MBeniek Quote Link to comment
CritiCalz 5 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 kolekcja wychodzi (póki co) tylko na PS3 Cóż można powiedzieć. Ms bawi się ze swoimi czasowymi exami (DLC do MW2 i GTA) a Sony zabiera gry na stałe Quote Link to comment
Dabman 104 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 (edited) Dajcie spokój, ja 2x podchodziłem do tego etapu, gdzie wychodziliśmy z gościem z maską i Dahaka nie wywalał kraty. Aż na X'a Barth podesłał mi save ciut dalej, za kratą, ale i tak nie zmęczyłem gry. Powód? już się nie chciało, lepiej by było remake na nowym silniku ( TFS ) niż podciągnąć do HD. Ta gra nie jest na tyle stara by ją odgrzewać, MK Collection ok, ale ICO/SotC, Splinter, POP... ludzie to gry z poprzedniej generacji... Rozumiem remake na nowym silniku, ale nie odgrzewać coś ciepłego. Taki POP ma ostatnią część na której mogli by chulać starsi bracia, tak samo SC, w przypadku TEAM Ico jest trudniej. Edited October 6, 2010 by Dabman Quote Link to comment
Meanthord 324 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Ta gra nie jest na tyle stara by ją odgrzewać Dobrze powiedziane, niedlugo zrobia remake remake`a . Ot, kto jest za zrobieniem na PS3 remake Resident Evil 1 wersji na NGC-a z trofeami? Pewnie chetnych byloba cala MASA . Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1708 Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 Dajcie spokój, ja 2x podchodziłem do tego etapu, gdzie wychodziliśmy z gościem z maską i Dahaka nie wywalał kraty. Aż na X'a Barth podesłał mi save ciut dalej, za kratą, ale i tak nie zmęczyłem gry. Powód? już się nie chciało, lepiej by było remake na nowym silniku ( TFS ) niż podciągnąć do HD. Ta gra nie jest na tyle stara by ją odgrzewać, MK Collection ok, ale ICO/SotC, Splinter, POP... ludzie to gry z poprzedniej generacji... Rozumiem remake na nowym silniku, ale nie odgrzewać coś ciepłego. Taki POP ma ostatnią część na której mogli by chulać starsi bracia, tak samo SC, w przypadku TEAM Ico jest trudniej. No właśnie, ciężko nazwać coś takiego remake'm np na miarę tego co Capcom zrobił z RE1 na GCN, czy Tomb Raider Anniversary, gdzie w sumie były to zupełnie nowe gry. Quote Link to comment
sprite 1769 Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Mamy już oficjalną okładkę http://www.thesixthaxis.com/2010/10/19/prince-of-persia-trilogy-boxset-revealed/ Quote Link to comment
Recommended Posts